Koronaviruso skaičiai: per dieną Klaipėdoje paskiepyta apie 700 žmonių

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyti 285 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Atlikus 9358 diagnostinius tyrimus, viruso rasta 3 proc. mėginių.

Asociatyvi nuotr.

Per praėjusią parą COVID-19 liga susirgo 17 klaipėdiečių. Penktadienį infekcija buvo nustatyta 29, ketvirtadienį – 24, trečiadienį – 29, antradienį – 11, pirmadienį – 32 klaipėdiečiams.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius uostamiestyje sumenko 29,3 proc., o Lietuvoje – 37,2 proc.

Gana žymiai sumažėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius uostamiestyje – nuo buvusių 287,2 iki 256,3. Šalyje šis rodiklis sumažėjo nuo 323,5 iki 307,8.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 9889 gyventojai, pasveikusiais laikomi 254 582. Klaipėdoje serga 406 miestiečiai, o pasveikusiųjų iš viso jau yra 13 953.

Uostamiestyje mirčių praėjusią parą vėl neužfiksuota – liūdnojoje COVID-19 statistikoje Klaipėdoje yra 152 netektys. Šalyje į mirčių nuo koronaviruso sąrašą šeštadienį įrašyta dar dešimt netekčių ir aukų skaičius jau siekia 4257.

Per praėjusią parą, anot statistikų, pirmą kartą šalyje paskiepyta 2322 žmonės, antrą – 5884. Klaipėdoje pirmą skiepą gavo 376, antrą – 222 miestiečiai. Tačiau, kaip jau ne kartą buvo, realiai paskiepytų žmonių šeštadienį Klaipėdoje buvo gerokai daugiau, tik ne visi jie pateko į statistinius duomenis.

Šį sekmadienį Klaipėda nuo COVID-19 skiepytis ir toliau kviečia visus gyventojus nuo 16-os metų. Vakcinacija organizuojama be išankstinės registracijos, gyvos eilės principu.

Skiepijimas be išankstinės registracijos sekmadienį vyksta vakcinacijos centre Kretingos g. 36, LCC tarptautiniame universitete. Norintys pasiskiepyti kviečiami atvykti nuo 9 iki 18 val. ir turėti asmens dokumentą. Atvykusieji galės rinktis vakciną iš tuo metu turimų vakcinavimo centre.

Klaipėdiečiai nuo 16 metų be išankstinės registracijos buvo kviečiami skiepytis ir šeštadienį. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidžiaugė, jog miestiečiai buvo pakankamai aktyvūs.

„Rytoj – paskutinysis pavasario sekmadienis, ideali proga pirmajam skiepui jūsų pasirinkta vakcina, tad neabejokite ir nebeatidėliokite. Vakcinacija Klaipėdoje vis labiau įsibėgėjantis procesas, kurio svarbą supranta vis daugiau miestiečių. Šiandien paskiepyta beveik 700 klaipėdiečių nuo 16 metų amžiaus, kurie praktiškai neužgaišo laiko gyvojoje eilėje ir išsirinko savąją vakciną (516 – Pfizer, 100 – Moderna, 75 Jensen ir 4 AZ). Tačiau tai toli gražu iki mūsų galimybių, kalbant apie 1500 – 2000 skiepų per dieną, kas beje, pavyko ir praėjusį sekmadienį“, – šeštadienio vakare socialiniame tinkle rašė V. Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Gintautas Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: nesurinko reikiamo parašų skaičiaus

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu šaudmenų - baudos kariškiams ir žurnalistui

Klaipėdos apygardos teismas neviešuose teismo posėdžiuose išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai neteisėtai įgijus, gabenus ir realizavus didelį kiekį šaudmenų pareikšti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This