Atgimimo aikštės parkingas: procedūra pajudėjo

Miestas, Svarbu

Pagaliau įvyko pirmasis Klaipėdos savivaldybės administracijos paskelbto konkurso, kurio metu perkamas požeminės automobilių stovėjimo aikštelės statybos techninis projektas, etapas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Konkurso dalyvių vokai su pasiūlymais turėjo būti plėšiami balandžio pabaigoje, tačiau sulaukus pastabų dėl techninių sąlygų jos buvo  pakoreguotos ir pasiūlymų teikimo laikas buvo pratęstas iki gegužės pabaigos.

Pirmadienį paaiškėjo, kad konkursui pateikti trys pasiūlymai. Dabar prasidės jų vertinimo procedūros.

Paskelbus naują projektavimo konkursą savivaldybė kovą teigė, jog realūs statybos darbai Atgimimo aikštėje gali prasidėti ne anksčiau negu kitų metų pavasarį.

Techninis aikštės rekonstrukcijos projektas buvo parengtas dar 2019 m., bet neracionalias pavadinti jo sprendiniai dėl požeminės automobilių stovėjimo aikštelės miesto netenkino, todėl praėjusiais metais buvo atliktas šio projekto auditas. Gavus jo išvadas, sutartis su ankstesniais techninio projekto rengėjais – Panevėžio statybos trestu ir UAB „Cloud architektai“ – buvo nutraukta.

Vadovaujantis projekto audito išvadomis, kurias parengė UAB „Hidrosfera“, kovo viduryje buvo paskelbtas naujas konkursas. Jo laimėtojas rengtų naują požeminės automobilių saugyklos statybos projektą, kuriame vietoj brangių gręžtinių betoninių polių konstrukcijos būtų metaliniai įlaidai.

Savivaldybė skelbė, kad šiame etape apsisprendė įgyvendinti tik požeminės dalies sprendinius. Teigta, kad antžeminės dalies rekonstravimo projektas bus rengiamas vėliau, pagal atskirą sutartį.

Savivaldybės administracija apsisprendė garažą Atgimimo aikštėje projektuoti pagal audito variantą, numatantį dviejų aukštų požeminiame garaže įrengti 228 automobilių stovėjimo vietas. Teigiama, kad vienos suprojektuotos automobilių parkavimo vietos kaina sudarytų šiek tiek daugiau nei 30 tūkst. Eur. Ankstesnio projektuotojo pasiūlyme šie kaštai sudarė beveik 57 tūkst. Eur.

13 Comments

  1. gyventojas

    man atrodo, kad sitas parkingas reikalingas savivaldybes darbuotojams ir busimo viesbucio sveciams.

    Reply
    • Kodėl tik 2 ?

      O ” muzikos mokyklos ” lankytojams ar dėstytojams ? 🙂 Kas dar ten šalia ? O ” Klaipėdos viešbučiui ” ? Vienžo …:))) O bariukų lankytojams ? Luizė šalia :)))

    • Tiesa lenda į viršų

      Tai va ir išlenda Tumos balsavimo už parkavimo rinkliavos didinimą esmė! Dabar Neniškio eilė atidirbt!

  2. laimėtojas

    Atvira Klaipėda tiek skubėjo paskelbti, kad nė nelaukė laimėtojo?

    Reply
    • Keista

      Keista, informacija cia pasirode anksciau nei ivyko posedis, kas cia toks tekintojas? Admindyrikas?

  3. Aleksas

    Na nereikia sapnuoti, kad lazdelės mostelėjimu visos taršios eilinių žmogelių mašinos su vidaus degimo varikliais ištirps ir po miestą važinėsis tik prabangios elektra varomos… Kol taip bus, mūsų vaikai jau anūkų susilauks….
    Dirba savivaldybė, lai dirba , nes meras pasižadėjo muzikiniam tokias parkavimo vietas įrengti už juos pačius . Brangiai mums kainuos pažadai, bet ką jau dabar, žodis duotas, reikia vykdyti.
    Ir gerai kad savivaldybė vienos vietos kainą žada sumažinti dvigubai. Pagyrimas jei tai tikrai įvyks . Stebėsime.

    Reply
    • N. Puteikienė

      Ne visai taip: Muzikiniam teatrui parkavimo vietos buvo suplanuotos papildoma juosta išplatintoje Danės g. dalyje. Manau, kad parkingas atsirado dėl viešbučio Viktorija interesų. Vat tada ir atsirado sutartis su Muzikiniu teatru. Susidaro toks įspūdis, kad ne parkingas statomas Muzikiniam teatrui, o Muzikinis teatras tam, kad atsirastų šis parkingas 🙂 . Tokio parkingo atsiradimas prieštarauja bet kokiems darnaus judumo principams, užkerta senojo Memelio pastatų atstatymo galimybę.

    • Kaip nemalonu skaityti

      ponios Puteikienės ” manymų ” . Aš tokius politikų ” manymus ” vadinu pletkais .

    • Aleksui

      elektra varomų į požeminį parkingą statyti negalima

  4. Rms

    Kažkaip nenuosekliai dirbama. Padidino rinkliavas už parkavimą kad kuo mažiau transporto būtų senamiestyje – suprask reikia mažinti srautus ir taršą. O tuo pat metu stato požeminę aikštelę. Kaip ta aikštelė sumažins automobilių srautus ir taršą?

    Reply
    • Saul

      Rinkliavos už parkingą padidinimas reiškia, kad automobiliai trumpiau stovės, bet jų skaičius per tą patį laiko tarpą bus didesnis = didesni srautai. Tai juk elementorius! 🙂

    • ezys

      >>>Soul. Nagi idomu is kur jus paimsite tuos papildomus automobilius? Va taip visi tik ir laukia progos Klaipedos senamiestyje 15 minuciu masina pastatyti. Ka jus ten veikti zadat, gal koki selfi prie parkomato darysit? Stoves tie automobiliai kiek stoveje, o jei kaina dar didins, tai stoves maziau automobiliu, o ne didesnis kiekis po trumpesni laika.
      O jei automobiliai stoves po zeme, tai manau daug geriau, nei kad dabar pvz. Turgaus g. uzgriozdine.

  5. Laima

    Akivaizdus mokesčių mokėtojų pinigų taškymas. Gėda!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės rekonstrukcija: iš teismo kliūčių nebus

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad vienos iš abejones dėl Atgimimo aikštės konkurso sąlygų kėlusių bendrovių pretenzijos yra nepagrįstos. Trečią kartą ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This