Vaikus vėl kvies į pasimatymą su delfinais

Verslas

Prekybos tinklas „Maxima“, kartu su partneriais „Premia KPC“ ir Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumu, jau ketvirtus metus vykdo socialinę akciją, kurios finale 15–ai šeimų, auginančių vaikus su specialiaisiais poreikiais, bus padovanota delfinų terapija. Visą vasarą „Maximoje“ perkant ledus „Klasika“ porcijomis bus galima prisidėti prie tokių vaikų savijautos gerinimo.

„Šį projektą įgyvendinsime jau ketvirtą kartą. Kasmet po to, kai vaikams suteikiama delfinų terapija, girdime teigiamus jų bei tėvų atsiliepimus. Tad ir šiemet nedvejojome, kad ši socialinė akcija turi tęstis. Emocijos, kurias patiria vaikai bei tėvai, matydami kaip gerėja vaikų būklė, yra neįkainojamos“, – pranešime cituojama „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Iš viso terapija jau buvo suteikta 45-ioms šeimoms.

Jau po pirmo užsiėmimo gerėja vaiko motorika, žvilgsnio sutelkimas, koordinacija, jis ima labiau savimi pasitikėti ir mokosi įveikti įvairias baimes.

„Gaudami dėkingų tėvų atsiliepimus apie delfinų terapijos veiksmingumą, tęsiame šią gražią akciją jau ketvirtus metus. Norisi, jog kuo daugiau vaikų su specialiaisiais poreikiais galėtų patirti šios terapijos naudą. Ne visos šeimos turi finansines galimybes parūpinti savo vaikams delfinų terapijos užsiėmimus, todėl, kviečiame žmones prisijungti prie mūsų akcijos ir drauge suteikti vaikams nepakartojamą dovaną“, – teigia įmonės „Premia KPC“ generalinis direktorius Alvydas Malakauskas.

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre jau nuo 2001 m. rengiami bendravimo su delfinais užsiėmimai, skirti žmonėms su fizine, protine negalia, sergantiems neurologinėmis ligomis, patyrusiems psichoemocines traumas. Nors ši programa nepakeičia tradicinės medicinos, tačiau tėvų ir vaikų atsiliepimai byloja apie jos teikiamą realią naudą.

Daugiametė Lietuvos jūrų muziejaus patirtis rodo, kad delfinų terapija labai svarbi tiems, kurie serga psichikos ir elgesio arba nervų sistemos ligomis. Trejus metus vykdytas tyrimas įrodė ir teigiamą įtaką vaikų su autizmo sutrikimu psichosocialinei reabilitacijai – daugiau nei 80 proc. dalyvavusių vaikų jautė žymų pagerėjimą.

Tyrinėjant delfinų asistuojamos terapijos poveikį žmonėms po hemoraginio smegenų insulto nustatyta, kad terapinį poveikį raidos sutrikimus turintiems vaikams labai ženklus poveikis buvo matomas jaunesnėje nei 7 metų vaikų amžiaus grupėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio - prekybos centras (atnaujinta)

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This