Šiųmetė Jūros šventė – be slėpynių ir su burlaiviais (papildyta)

Miestas, Svarbu

Jūros šventėje šiemet jau bus tradicinių akcentų – vyks ir mugė, ir jūrinės bendruomenės eisena. Po antradienį Klaipėdos savivaldybėje įvykusio pasitarimo tapo aišku, kad šiemet vasarą uostamiestyje renginių tikrai netrūks.

„Jūros šventė” ir pernai priviliojo minias žmonių, nors jiems ir nebuvo galimybių normaliai linksmintis koncertuose. Organizatorių nuotr.

Daugiausia klausimų kėlė birželio 27-30 dieną į Klaipėdą turėjusi sugrįžti didžiųjų burlaivių regata „The Tall Ships Races 2021“. Šiemet Klaipėda turėjo būti šios regatos starto uostu.

„Dar laukiame STI (regatos organizatorės Sail Training International – V. S.) pozicijos. Sutarta, kad ji šiandien iki vakaro įsipareigojo atsiųsti galutinį savo sprendimą. Po jo jau bus galima komentuoti ir tolimesnius mūsų žingsnius bei veiksmus, todėl dabar dar norėčiau palaikyti liežuvį už dantų“, – po antradienį vykusio pasitarimo apie būsimus vasaros renginius teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu pranešta, kad Turku ir Mariehamn uostams dėl sudėtingos pandeminės situacijos pasitraukus iš regatos, ji jau nebevyks, bet kai kurie burlaiviai į Klaipėdą vis tiek atvyks Jūros šventės metu.

Pati regata perkeliama į 2024 metus.

Naują šiemetinę regatą sudarys trys Baltijos šalių uostai – Talinas – Klaipėda – Ščecinas. Liepos 18-ąją startavę Taline burlaiviai į Klaipėdą atplauks Jūros šventės dienomis.

„Kiek dabar matome karantino atlaisvinimus, jie atrodo viltingai ir įkvepiančiai. Ir jokiu būdu neatrodo, kad kažką reikėtų atšaukinėti. Dabar jau beveik drąsiai sakyčiau, kad visi suplanuoti vasaros renginiai, jei neatsitiks kažko netikėto, vyks suplanuotais laikais, tik gal mažesnėmis apimtimis“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

Anot jo, abejonių beveik nebekelia liepą ir rugpjūtį vyksiantys renginiai, nes viliamasi, jog nuo liepos jau bus atšauktas ir karantinas.

Praėjusiais metais Jūros šventė taip pat vyko, tačiau dėl galiojusių ribojimų, kuriais buvo draudžiami žmonių susibūrimai, nevyko įprasti koncertai, o atlikėjai pasirodė ant kilnojamų scenų, kurios kelioms minutėms atsirasdavo vis kitoje vietoje.

Tuomet V. Grubliauskas viešai išsakė savo nuomonę, kad geriau jokios šventės, nei tokia.

„Pagrindinis mano vertinimas buvo ne pačios Jūros šventės, kaip renginio, bet tam tikrų segmentų ir ypač – kilnojamų scenų ir besislapstančių atlikėjų. Tas aspektas ne tik man paliko tokį dviprasmišką įspūdį. Atlikėjai atvažiuoja, gauna sutartas sąlygas, atlyginimus, ir po to ieško, kaip pasislėpti nuo klausytojų. Tas paradoksas man paliko slogoką įspūdį. Tai tikrai geriau jokių koncertų nei tokie, kad atlikėjai slėptųsi nuo žiūrovų, o šie bandytų juos surasti. Tikiu, kad šiemet tų dalykų pavyks išvengti. Šiųmetėje Jūros šventėje bus galima kalbėti ir apie prekybą, ir apie eiseną. Juo labiau, kad ir Uosto direkcija švenčia savo trisdešimtmetį ir laukia galimybių šventei. Bet natūralu, kad tikrai nebus taip, jog  nebus jokių ribojimų. Bet tie, kurie bus, tikiuosi ir manau, bus tokie minimalūs ir netrikdantys didelės, energingos ir entuziastingos šventės“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Jūros šventė tradiciškai vyks paskutinį liepos savaitgalį – 23-25 dienomis. Jos metu jau numatoma surengti ir eiseną, kurioje galbūt dalyvaus ir burlaivių įgulos. Jai kol kas turimi trys galimi scenarijai, kurie dar nedetalizuojami. Daugiau informacijos žadama pranešto birželio viduryje.

Klaipėdos džiazo festivalis, kuris įprastai vykdavo pirmąjį birželio savaitgalį, šiemet vyks rugpjūčio 5-7 dienomis.

Liepos 2-4 dienomis tikrai įvyks iki šiol daug klausimų kėlęs tarptautinis gatvės teatro festivalis „Šermukšnis“.

„Tai, kas jau yra suplanuota, jokių atšaukimų nesitikime ir jų nebus. Jokių datų perkėlinėjimų daugiau nebebus. Be to, matau, kad net yra tam tikrų siūlymų gausinti koncertų skaičių, mačiau, jog kažkas kreipsis dėl koncertų ciklo Kruizinių lavų terminale ar kitoje vietoje. Jokių oficialių kreipimusi dar neturime, bet minčių tokių yra. Tad vasara daugmaž grįžta į įprastinės vasaros sampratą, bet dar toli gražu ne šimtaprocentinį“, – konstatavo Klaipėdos meras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This