Klaipėdos senamiestyje – pasirengimas viešbučių statyboms

Miestas, Svarbu

Klaipėdos senamiestyje, skvere tarp Tomo ir Mėsininkų g., vėl atnaujinti archeologiniai tyrimai ir tikimasi dar labiau priartėti prie planuojamo naujo viešbučio statybų pradžios.

Tomo gatvėje, 2A, 2B ir 6 sklypuose, baiginėjami archeologiniai tyrinėjimai, iškeliami inžineriniai tinklai – vyksta intensyvus pasiregimas viešbučio statyboms. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tomo g. 2A, 2B ir 6 esančius sklypus iš valstybės nuomojasi bendrovė „Eko žaliavos“. Ji šiuose sklypuose planuoja statyti viešbutį su požemine automobilių stovėjimo aikštele.

Prieš kelerius metus šiuose sklypuose jau pradėti archeologiniai tyrinėjimai. Tačiau jie dėl įvairių priežasčių buvo sustoję, o neseniai vėl atnaujinti.

„Didžioji dalis archeologinių tyrimų sklypuose jau atlikta ir nerasta nieko tokio, dėl ko galėtų būti sustabdytas procesas. Šiuo metu archeologiniai tyrimai vyksta toliau, eina pabaigos link, o sykiu iškeliami ir inžineriniai tinklai, nes ant jų statyti viešbučio negalime“, – aiškino bendrovės „Eko žaliavos“ projekto vadovas Tomas Petreikis.

Jis tvirtino, kad statyti viešbutį leidimas dar nesuteiktas, tačiau procedūros jau artėja į pabaigą. „Tikimės, kad šiemet statybų leidimą jau turėsime ir kitais metais galėsime pradėti realius statybos darbus“, – vylėsi T. Petreikis.

„Eko žaliavos“ iš valstybės nuomojasi ir senamiestyje, priešais Parodų rūmus, esančius sklypus – Sukilėlių g. 7, 9, 11, 13, 15, bendrai užimančius 16 arų.

Jose taip pat planuojama statyti viešbutį. Jo projektiniai pasiūlymai visuomenei buvo pristatyti dar pernai sausį. „Projektiniai pasiūlymai yra patvirtinti, rengiamas, derinamas techninis projektas. Manau, kad vienu metu gausime statybų leidimus tiek šiam viešbučiui, tiek Tomo gatvėje“, – teigė pašnekovas.

Jis atskleidė, kad numatomuose pastatyti pastatuose turėtų įsikurti kurio nors tinklo viešbutis. „Tiksliai, kurio tinklo, pasakyti dar tikrai negalime, nes net statybų leidimų neturime“, – neslėpė T. Petreikis.

Sukilėlių gatvėje planuojamas apie 2 tūkst. kv. m ploto viešbutis, kuriame būtų apie 60 kambarių.

Projektuojamas bendras viešbučio paskirties statinys suskaidytas į 5 skirtingus tūrius, kiekviena dalis pagal sklypus turi skirtingą apipavidalinimą ir aukštingumą – taip siekiama sudaryti įspūdį, jog projektuojamas pastatas yra keli atskiri statiniai. Projektuojamas pastatas yra dviejų aukštų su mansarda, aukštis iki kraigo – 14,85 m.

Teritorijos kiemelyje numatoma 24 automobilių stovėjimo aikštelė ir dviračių stovėjimo aikštelė – stoginė.

Ateityje numatoma įrengti erdvinį elementą – jungtį šio viešbučio ir Tomo gatvėje iškilsiančio pastato. Ši jungtis simbolizuotų buvusią Dangės senvagę.

Pirmasis plane yra Sukilėlių g. planuojamas viešbutis, o balstasis pastatas – planuojamas viešbutis Tomo gatvėje. „Progresyvūs projektai” vizualizacija.

2003 m. birželį Klaipėdos miesto taryba patvirtino teritorijos tarp Aukštosios, Daržų, Sukilėlių, Turgaus, Mėsininkų ir Didžiosios vandens gatvių detalųjį planą, kurį parengė UAB „Klaipėdos projektas“.

Jis numatė vietoje apleisto stadiono ir buvusios 4-osios, 1953 m. pastatytos, vidurinės mokyklos pastato atkurti ikikarinį užstatymą su dviem čia buvusiomis – Junkerių ir Skutėjų – gatvėmis. Tačiau sprendime numatyta, kad antrasis sprendinių etapas, apimantis Skutėjų gatvę ir naujų septynių sklypų suformavimą vietoje sovietinio pastato, bus įgyvendinimas tik iškėlus tuomet čia veikusią Vydūno vidurinę mokyklą į kitą vietą.

Mokyklą iškelti į patalpas Sulupės gatvėje politikai sugebėjo, o valios nugriauti sovietinį pastatą pritrūko. 2011 m. 13 miesto Tarybos narių balsavus už pastato griovimą miesto lėšomis, 13 prieš ir vienam susilaikius buvusi mokykla taip liko stovėti tuščia. Vėliau, po poros metų, į pastatą buvo leista įsikraustyti Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos filialui.

Tad būsimo naujo kvartalo kūrimo darbai prasidėjo nuo sklypų, suformuotų apleisto stadiono vietoje. Juos aukciono būdu verslininkams išnuomojo Nacionalinė žemės tarnyba.

7 Comments

  1. Klaipėdietė

    Nesuprantu, kodėl niekas netikrina tu statybos leidimu legalumo , ar tikrai ten viskas teisėtai , kas priima tokį rimta sprendimą ir atsakomybė keisti senamiesčio vaizdą, negali niekaip sutvarkyti senus pastatus ir turgų, bet jau stato naujus neatitinkančius miesto architektūrai pastatus.

    Reply
  2. ak

    Siūlau komentarų skiltį pervardinti į RAUDŲ SIENĄ

    Reply
  3. Marijus

    Vėl valstybinis turtas privačioje kišenėje. Ir viskas „suderinta”….

    Reply
  4. Gyventojas

    Klaipeda – miestelis giliam dugne, jokiu viesbuciu dar greitai nebus… Tie patys ant bankroto slenkscio, gyventoju skaicius kasmet mazeja ir mazeja.

    Reply
    • ezys

      ironiska matyti toki komentara po straipsniu apie statybas… O jus Klaipedoje gyvenate?

    • vis dar gyventojas

      Ir iš viso, greitai bus karas bei Pasaulio pabaiga. Užsakykite mišias 🙂 🙂

    • Anonimas

      Tai kaip tik viešbučių yra daugiau nei jų reikia, bet kaip bebūtų, geriau naujas, sutvarkytas, gražiai įsiliejantis pastatas į senamiestį, nei plytų krūva. Svarbiausia, kad automobilių stovėjimo aikštelė būtų požeminė, kad neužgrūsti ir taip mūsų mažo senamesčio gatvelių.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This