Rengia nemokamas kaligrafijos dirbtuves

Kultūra

Visus besidominčius rašto menu, kaligrafinio knygos ženklo kūrimo subtilybėmis, kaligrafija ant audinio Kaligrafijos ir rašto meno mokykla kviečia į birželio 14-18 dienomis vyksiančias kūrybines dirbtuves.

R. Lukaiskaitės nuotr.

Jas ves dailininkė, kaligrafė, Vilniaus dailės akademijos (VDA) docentė Lidija Skačkauskaitė-Kuklienė ir kaligrafas, exlibrisų kūrėjas, VDA docentas Mindaugas Petrulis.

„Dirbtuvėse susipažinsime su pagrindinėmis išraiškos priemonėmis, kompozicijos pagrindais, apjungsime vakarietiškos kaligrafijos taisykles ir rytietiškos kaligrafijos ekspresiją. Mokysimės per vizualią emocinę išraišką atskleisti žodžio ir teksto prasmę. Ir svarbiausia – sukursime konkretų kūrinį – šriftinį exlibrisą jūsų pasirinktai asmenybei (gal Vytautui Mačerniui?), įstaigai, jubiliejui. Užsiėmimo metu taikomos inovatyvios kūrybingumo technikos, generuojamos naujos idėjos. Turėsite puikią progą atskleisti savyje turimus talentus, išlaisvinti kūrybines galias, išskleisti fantaziją. Užsiėmimas skirtas visiems miesto bendruomenės nariams, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, išsilavinimo, gebėjimų ir yra nemokamas. Įrankiais ir medžiagomis aprūpins organizatoriai”, – rašoma mokyklos pranešime.

Šie užsiėmimai vyks Daržų g. 18, Klaipėda. Detalų jų tvarkaraštį žiūrėkite čia.

Kūrybines dirbtuves ves ir kaligrafė VDA Telšių fakulteto profesorė Zita Inčirauskienė. Jų tikslas ir moto – „Įdomiai rašyti gali kiekvienas!”. Įvertinant asmeninio rankraščio unikalumą, supažindinant su kaligrafijos integravimu į tekstilės meną bus atliekamos kaligrafinės pratybos ant audinio ir sukurta bendra instaliatyvi kompozicija tema „Vytauto Mačernio marškiniai.“

Kadangi kūrybinės dirbtuvės yra skirtos Vytauto Mačernio gimimo 100-osioms metinėms, kiekvienas dalyvis turėtų būti pasidomėjęs šio poeto kūryba, susipažinęs su Vytauto Mačernio biografija. Taip pat prašyma turėti pasiruošus keletą mėgstamiausių tekstų iš poeto dienoraščių, eilėraščių.
Rekomenduojame perskaityti A. Ruseckaitės knygą „ Dūžtančios formos“, (biografinis romanas apie V. Mačernį), V. Mačernio poezijos knygas „Praeinančiam pasaulyje praeisiu“, „Po ūkanotu nežinios dangum“, „Sielos paveikslas“ ir kitas.

Suskaitmeninti kūrybinių dirbtuvių dalyvių darbai bus eksponuojami Kaligrafijos ir rašto meno mokyklos tinklapyje ink4.art ir mokyklos socialinėse paskyrose.

Šie nemokami užsiėmimai irgi yra skirti visiems miesto bendruomenės nariams, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, išsilavinimo, gebėjimų ir yra nemokamas. Įrankiais ir medžiagomis aprūpins organizatoriai. Jie vyks vyks adresu Bažnyčių g. 6, Klaipėda.

Detalų užsiėmimų tvarkaraštį žiūrėkite čia.

Į visas kūrybines dirbtuves būtina išankstinė registracija el. paštu ruta@ink4.art

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vėl kviečia į kūrybinius kaligrafijos užsiėmimus

Nuo 2019 m. Klaipėdoje gyvuojanti, prof. Algio Kliševičiaus kaligrafijos ir rašto meno mokykla kviečia į kūrybinius užsiėmimus visus, kurie dar ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

Kultūra

Vėl rengs kaligrafijos dirbtuves

VšĮ Prof. A. Kliševičiaus kaligrafijos ir rašto meno mokykla praneša, kad jau visai netrukus Klaipėdoje vėl bus įdomių kaligrafijos meno ...
2022-09-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Kaligrafija kaip meditacija

Gegužės 5 ir 6 d. 17–19 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) ...
2022-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This