Žaliųjų idėjų festivalyje – ir Klaipėdos uosto tvarūs sprendimai

Aplinkosauga

Šeštadienį Prezidentūros kieme vyko Žaliųjų idėjų festivalis, kuriame buvo pristatytos ir Klaipėdos jūrų uoste kuriamos eko iniciatyvos. Festivalio metu pasirašyta „Žalios Lietuvos“ deklaracija, vyko diskusija apie darnų ir žalią susisiekimą.

Klaipėdos uosto direkcijos nuotr.

Prezidento Gitano Nausėdos globojamame Žaliųjų idėjų festivalyje įvairios įmonės ir organizacijos pristatė savo tvarius sprendimus – nuo ekologiško dizaino iki oro kokybę matuojančių dronų, elektromobilių bei robotų.

Festivalyje pristatytos ir Klaipėdos uosto eko iniciatyvos bei kuriamos inovacijos. Jūrų uoste ne tik važinėja robotai-lokomotyvai, kurių CO2 emisijos yra nulinės, o laivų statytojai laivuose diegia specialias valymo sistemas, uoste naudojami energiją taupantys kranai. Čia buvo galima sužinoti apie suskystintų gamtinių dujų infrastruktūros plėtrą, kaip žingsnį tvarumo link, ir pamatyti bei išgirsti apie kitus įvairius tvarius sprendimus.

„Tiek Baltijos jūros, tiek ir pasaulio uostai savo veiklai kelia darnumo su aplinka prioritetą. Akivaizdu, kad ateityje darnumo kriterijus bus svarbus ir verslo konkurencingumui. Mūsų pačių, dalyvaujančių versle, vidinės nuostatos yra po savęs palikti ne tai, ką radome, o sukurti dar geriau. Klaipėdos uosto prioritetas yra žalioji kryptis, kuria nuosekliai einame“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

1 Comment

  1. Cirkas

    Grubliauskas su savo verslo interesais baigė iškirsti beveik visus miesto medžius ir tai ŽALIASIAS KURSAS???
    TAI ŽMONIŲ MULKINIMAS

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This