Antras „The Ocean Race Europe“ etapas: Gibraltaro sąsiauryje – nepavydėtinos sąlygos

Sportas

Sekmadienį „Ambersail-2“ įgula startavo antrajame „The Ocean Race Europe“ etape iš Kaškaiso (Portugalija) į Alikantę (Ispanija). Ir nors šis etapas bus daugiau nei dvigubai trumpesnis už pirmąjį – drieksis apie 540 jūrmylių – įgulos jame laukia ne mažiau sudėtingų iššūkių. Vienas jų laukia buriuojant per Gibraltaro sąsiaurį, kur lenktyniaujančias įgulas pasitiks itin stiprus priešpriešinis vėjas ir nepalanki srovė.

„Gibraltaro sąsiauris yra labai įdomi vieta. Ir Europos, ir Afrikos pusėje stūkso aukšti kalnai, tad vėjui lieka labai nedidelis tarpas prasiveržti į Atlantą. Iš esmės ten mus pasitiks labai koncentruota stipraus vėjo srovė, pučianti tiesiai į mus. 25-35 mazgų (13-18 m/s) priešpriešinis vėjas ir priešingos krypties srovė – jei atvirai, tai reiškia siaubingas sąlygas. Labai tikiuosi, kad blogiausia, kas nutiks buriuojant tokiomis sąlygomis bus tiesiog kažkieno netyčia per bortą pamesti pietūs“, – prieš startą teigė C. Colmanas.

Jo teigimu, sudėtinga šioje etapo dalyje bus ne tik dėl stipraus vėjo, dėl kurio krypties jachta plauks stipriai pasvirusi ir nuolat trankysis į vandens paviršių, lyg stodamasi piestu prieš vėją. Siauroje sąsiaurio akvatorijoje įguloje teks atlikti labai daug manevrų – vadinamųjų vendų arba pasisukimų prieš vėją, mat jachta į tikslą prieš vėją gali judėti ne mažesniu nei maždaug 28-30 laipsnių kampu.

Tuo tarpu kiekvienas toks manevras iš įgulos reikalauja daug jėgų ir koncentracijos – pakeisti jachtos kryptį, persukti visas bures, iš vieno borto į kitą pernešti visus jachtoje esančius daiktus, kad šie pasitarnautų kaip papildoma atsvara, neleidžianti laivui per daug pasvirti ir padedanti išlaikyti optimalų greitį.

Šiame etape „Ambersail-2“ įgulą sudarys kapitonas Rokas Milevičius, Linas Ivanauskas, Tomas Ivanauskas, Domantas Juškevičius, Conradas Colmanas, Deimantė Jarmalavičiūtė, Arnas Eimutis, Aistė Ridikaitė, Rimas Danilevičius, Kęstutis Kalėda, Linas Šukys, Marius Kybartas, Vidas Gedutis, Alfredas Babkovskis.

Po I etapo ir vienerių pakrantės lenktynių komandos rikiuojasi taip:

  1. „The Austrian Ocean Race Project“ (kpt. Gerwin Jansesn) – 7 t.
  2. „Ambersail-2“ (kpt. Rokas Milevičius) – 6 t.
  3. „Akzonobel Ocean Racing“ (kpt. Chris Nicholson)  – 5 t.
  4. „Sailing Poland“ (kpt. Bouwe Bekking) – 5 t.
  5. „Team Childhood 1“ (kpt. Simeon Tienpont) – 5 t.
  6. „Mirpuri Foundation Racing Team“ (kpt. Yoann Richomme) – 4 t.
  7. „Viva Mexico“ (kpt. Erik Brockmann) – 2 t.

„The Ocean Race Europe“ etapai:

Lorjanas (Prancūzija) – Kaškaisas (Portugalija): startas gegužės 29 d.

Kaškaisas (Portugalija) – Alikantė (Ispanija): startas birželio 6 d.

Alikantė (Ispanija) – Genuja (Italija): startas birželio 13 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 antikūnų tyrimų rezultatai laboratorijose skiriasi: ragina keisti galimybių paso procedūras

Antikūnų tyrimą galimybių pasui gauti nusprendęs pasidaryti asmuo vienoje kraujo tyrimų laboratorijoje gali gauti teigiamą antikūnų tyrimo rezultatą, tačiau kitoje ...
2021-10-07
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Ambersail-2“ pasiekė vandenynų Dakaro finišą: tai – neįkainojama patirtis

Po beveik dviejų mėnesių intensyvių jūrinių lenktynių aplink senąjį žemyną, šeštadienį finišavo „The Ocean Race Europe“ varžybos, kuriose pirmą kartą ...
2021-06-19
Skaityti daugiau

Sportas

„Ambersail-2“ finišavo Genujoje

Po taktiškai sudėtingo ir kankinančiai lėto „The Ocean Race Europe“ etapo „Ambersail-2“ finišavo Genujoje Keturias paras dideliame karštyje ir itin ...
2021-06-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This