Dangėje – vietos unikaliam statiniui paieškos (7)

Miestas, Svarbu
Virginija Spurytė
2021-06-07

Verslo susitikimų centrą, kuris plūduriuotų Dangės upėje, planuojantys verslininkai objektą jau baigia pastatyti, tačiau vis dar neaišku, ar Klaipėdos savivaldybė jiems skirs vietą, kur toks unikalus pastatas galėtų būti prišvartuotas.

Dangėje, netoli Artojo gatvės, prišvartuotas statinys ant vandens traukia akį – baigiamas įrengti verslo susitikimams skirto objekto vidus. „Atviros Klaipėdos” skaitytojo nuotr.

„Atvira Klaipėda“ balandžio viduryje rašė, jog Klaipėdos savivaldybėje buvo nagrinėta verslininkų iniciatyva Dangės upėje įrenti konferencijų salę. Tuomet Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigė, kad nors verslininkų iniciatyva yra graži ir sveikintina, procedūros, kurias reikia įveikti, kad Dangėje galėtų atsirasti toks plūduriuojantis objektas, nėra paprastos. Pirmiausia reikia nuspręsti, prie kurios krantinės toks objektas galėtų atsirasti. Realiausia vieta yra Dangės krantinė už rekonstruojamo skvero. Krantinę būtų galima išnuomoti tik konkurso būdu, o ne konkretiems verslininkams. Be to, reikia įvertinti ir prie krantinių esančią infrastruktūrą, o būsimam objektas ir vizualiai turi derėti prie aplinkos.

Ir nors verslininkai konkrečių pažadų iš savivaldybės dėl savo planų neišgirdo, rankų nenuleido. Šiuo metu Dangėje, netoli Artojo gatvės, galima pamatyti neįprastą statinį – namą ant vandens, kurio dizainas išties yra išskirtinis.

Šį pastatą, kuriame ir planuojamas verslo susitikimų centras, stato klaipėdiečių bendrovė „Postmare“.

„Mes jau seniai planavome pastatyti tokį namelį ant vandens. Užsienyje jie labai populiarūs, o Lietuvoje – naujiena. Šis namukas pastatytas ant stabilaus pontono, ant kurio net 13 tonų galima uždėti. Pats namas yra 38 kv. m ploto. Dar yra ir 15 kv. m ploto terasa. Statome jį savo reikmėms, reprezentacijai, bet manome, kad jame gali vykti nedideli verslo sutikimai, kuriuose būtų iki 8 žmonių. Žinome, kad poreikis yra. Bet didžiausia problema yra vieta, kur šį objektą prišvartuoti“, – aiškino bendrovės „Postamare“ vadovas Andrius Dačkus.

Tačiau jis vylėsi, jog su Klaipėdos savivaldybė pavyks pasiekti susitarimą, žinomą, įvykdžius visus reikalavimus, ir tokį verslo susitikimams skirtą statinį bus galima prišvartuoti Dangėje.

„Mes patys turime vietą – apie 100 metrų netoli pasukamojo tiltelio. Bet ta vieta netinkama dėl srovių, dėl traukūno. Norėjome suspėti šį namą paleisti eksploatacijai iki Jūros šventės. Panašu, kad nespėsime. Įrengti jį tikrai sugebėsime per mėnesį, tačiau didžiausias klausimas yra dėl švartavimo vietos“, – teigė A. Dačkus.

Anot jo, problemų gali kilti ir dėl tokio objekto registravimo.

„Tai nėra nekilnojamasis objektas, bet ir ne kilnojamas. Žodžiu, Lietuvoje tai bus pirmas toks įregistruotas objektas, todėl mums reikės praminti ir šį kelią“, – pasiryžęs buvo pašnekovas.

Jis neslėpė, kad pastatyti ir įrengti tokį objektą kainavo iki 100 tūkst. eurų. Nors jis ir nėra didelis, tačiau ne tik neįprastas, bet ir naudotos kokybiškos medžiagos. Be to, statinyje įrengta ir šildymo sistema, kad jį būtų galima eksploatuoti ne tik vasarą, bet ir žiemą.

Žymos: | | | | | |

Komentarai (7):

Atsakymai į “Dangėje – vietos unikaliam statiniui paieškos”: 7

  1. Mėlynasis proveržis parašė:

    Siūlau švartuoti šalia Sudūvio. Dar pora panašių pavyzdžių ir krantinę toje pusėje galima būtų pavadinti išsigimėlių alėja. Labai dera su kitoje pusėje esančia liaudyje vadinama Barakudų alėja.

  2. linas parašė:

    ir veiks tik savaitgaliais 😉

  3. Anonimas parašė:

    na apie Klaipėdos marinarchitektūrą gal jau nebesiplėsiu, bet mane sudomino nuotraukoje vadinamos konferencijų centro fonas. Na nebent , gal pakliūtume kaip durniausias miestas į Gineso knygą su – mažiausias pasaulyje konferencijų centras ir dviejų mergelių konferenciją kaip maitinti naminį katinėlį. O tas fonas tai nauja statyba už laivelio. Va taip mūsų savivaldybė vykdo miesto teritorijų ir Dangės pakrančių apleistų gamyklinių teritorijų miesto centre konversijas išduodama naujus leidimus griozdelių statybai. Po to aišku teks tokias „statybas” mokęsčių lėšomis kompensuoti, jei iš ties kada nors bus ta konversija. Jau antrame miesto bendrajame plane nurodoma, kad čia konversinė teritorija, tačiau vis leidžiamą kažką pristatyti ir „patobulinti”. Įdomu ar ir čia VTPSĮ reikia prašyti prokuroru pasiaiškinti?

  4. +- parašė:

    8 vietų VERSLO SUSITIKIMŲ CENTRAS, kuris plūduriuotų Dangės upėje . Krisk nesikelk kaip pavadintas . Dar galima būtų pavadinti ir 10 vietų SPORTO ARENA , pvz šaškių klubas .
    Ir kodėl jam plūduriuoti , o ne skraidyti po oro balionu pasikabinus . Paimi į krepšį 8 verslininkus ir nė vienas niekur nepabėga kol nenusileidi.
    Na viskas čia gerai, toks verslo planas, bet ar jam vieta Danės upėje ties senamiesčiu . Ko negali pastatyti senamiestyje, tą gali atitempti į danės upę ir pririšti šalia…? Aukštyn upe, kodėl gi ne .

  5. nuomonė parašė:

    skaičiau spaudoje, kad Klaipėdoje trūksta vietų jachtoms ir mažiesiems laiveliams, o ar trūksta konferencijų salių ? Palikit upę laivams, jie puošia miestą, o toks kičas (mano nuomone – vaizdelis tragiškas) miestą verčia provinciją ir daro gėdą prieš miesto svečius.

  6. miestelėnas parašė:

    šiaip Dangės krantinėj tai jis baisiai atrodytų, Palangos stiliaus statinys-laivas. Popa boat tai pantonas ir laivas viename, čia ant karkaso užmestas kažkoks modernus statinys. Įsivaizduokit, stovi tradicinia laiveliai, Meridijanas ir vat tokia nesamonė – nu tai elementarus disbalansas ir kičas. Pati idėja tai labai sveikintina, „daryti ant vandens” nes čia Klaipėda, turim stiprinti jūrinio miesto identitetą betnemanau kad Dangė tam tinkama vieta. Gal piliavietės uoste kur būtų patogu ateit, visa infrastruktūra jau paruošta, bet ten didelės vietos nuomos kainos, tai nemanau kad duos tokiam „nemokamai”.
    Visa problema kad turim tikrai nemažai vietos prie vandens, Dangės upė, jono kalnelio prieiga, piliavietės uostas, terminalo uostelis, žiemos uostas, visa pakrantė marių bet bėda kad didžioji dalis to vandens privačios teritorijos ir pramonė. Šilumos tinklai, klasco, kitos uosto įmonės ir miestui telieka upė kurioje bandoma sukišt ir restoranus, ir karinius laivus, ir istorinius, ir vat tokius novatoriškus projektus, ir tada senamiestis su savo upe atrodo kaip koks disneilendas viskam ir be savo identiteto..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dviračių takas prie Dangės: ar išsipildys R. Taraškevičiaus pranašystė?

„Jeigu tokiais tempais viskas vyks, tie dviračių takai nučiuoš ir reikės nebe 100 tūkstančių, o 150 arba 200 tūkstančių”, – ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Miestas

Revizuos Dangės ir Smiltynės krantines

Klaipėdos savivaldybė perka Dangės upės ir Smiltynėje esančių krantinių techninės analizės ir techninės dokumentacijos parengimo paslaugas. Siekiama įvertinti šių statinių ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pėsčiųjų perėja per geležinkelį - dar už kalnų

Kai beveik prieš 10 metų „Lietuvos geležinkeliai” užsimojo Klaipėdoje uždaryti pėsčiųjų perėją per geležinkelio bėgius Pušyno gatvėje, prasidėjo pasitarimų, susitarimų, ...
2024-07-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This