Regatoje vėją pagavo mergaitės

Fotoreportažai, Sportas

Agnė Bukartaitė
2021-06-07

Komentarų: 0

Savaitgalį Drevernoje vykusiose „Klaipėda Jazz Dancer” buriavimo varžybose geriausiai sekėsi jauniausioms mergaitėms. Bendroje optimist jachtų klasės grupėje pirmąją vietą iškovojo klaipėdietė Liepa Jonuškaitė, antroje ir trečioje liko neringiškės Mariya Shramkova ir Ema Raudytė.

Agnės Bukartaitės nuotr.

U12 ir U16 grupėse plaukiantiems berniukams šį kartą teko tenkintis prastesnėmis pozicijomis lentelėje, mergaitės jiems nepaliko jokių šansų. Tiesa, derėtų pasakyti, jog geriausi penki „Optimist” klasės U16 jaunuoliai yra išvykę į Italiją ruoštis Pasaulio optimist jachtų klasės buriavimo čempionatui Gardoje.

Lazer 4.7 klasėje neįveikiama buvo klaipėdietė Ema Kuodytė, vienintelė mergina iš penkių sportininkų startavusių šioje klasėje. Tarp septynių Lazer Radial buriuotojų geriausias buvo klaipėdietis Patrikas Tamašauskas.

„Buriavimas yra ištvermės sportas ir šį kartą ištverme visų lenktynių metu pasižymėjo jauniausios, U12 grupėje plaukiančios mergaitės, taip pat dideliu atotrūkiu nuo vaikinų „Laser 4.7″ jachtų klasėje beveik visas lenktynes baigusi Ema Kuodytė. Tikimės, kad šie rezultatai bus tarsi žadintuvo signalas mūsų berniukams”, – sakė buriavimo mokyklos „Žiemys direktorė Agnė Dalangauskienė.

Per dvi dienas buvo surengtos aštuonios lenktynės, kuriose dalyvavo 33 sportininkai iš Nidos, Šiaulių ir Klaipėdos. Visą savaitgalį sąlygos buriuoti buvo idealios – Kuršių mariose pūtė lengvas vėjas, o saulę retai užstodavo debesys. Regatos organizatoriai, Klaipėdos krašto buriavimo mokykla „Žiemys” džiaugiasi, jog šios varžybos, rengiamos jau septynerius metus, yra populiarios, į jas atvyksta sportininkai iš kitų Lietuvos miestų.

Dėkodamas jaunimui ir treneriams už puikias varžybas kompanijos „Dancer” atstovas Jonas Krivickas įteikė prizus ir priminė, kad buriniai laivai ir elektriniai autobusai yra genami žaliosios energijos – vėjo, todėl populiarinant šį sportą atsiranda ypač prasmingi ryšiai, kurių svarbiausias – švaresnis ir draugiškesnis pasaulis.

Klaipėdos krašto buriavimo mokykla „Žiemys” kitą savaitgalį gins Klaipėdos jaunųjų buriuotojų garbę Elektrėnuose rengiamame Lietuvos Respublikos jaunučių ir jaunimo buriavimo čempionate.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Kapitonas Žygintas Gineitis: „Jūra keičia viską“ 

Klaipėdos m. savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje kartą per mėnesį vyksta Švyturių metams dedikuoto renginių ciklo „Žmonės – ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikinio teatro surengtoje konferencijoje - daug įdomių istorijos ir nūdienos detalių

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos konferencijų salėje surengė konferenciją „Muzika ir teatras Klaipėdoje: istorinės atodangos ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This