Įmonės jau gali kreiptis kompensacijų už įsigytus elektromobilius

Transportas

Aplinkos ministerija informuoja, kad šiemet, kaip ir pernai, juridiniams asmenims kompensuos dalį išlaidų už įsigytus naujus elektromobilius. Šiemet kompensacijas gaus daugiau įmonių, nes iš ministerijos administruojamos Klimato kaitos programos skirta 1,5 mln. eurų daugiau nei pernai – 5 mln. eurų.

Kompensacijos bus skiriamos Lietuvoje veiklą vykdantiems juridiniams asmenims, kurie įsigyja naujus M1, M2, N1, N2 klasės elektromobilius. Už kiekvieną naują M1 ar N1 klasės elektromobilį bus skiriama 4 tūkst. eurų išmoka, už kiekvieną naują M2 ar N2 klasės elektromobilį – 10 tūkst. eurų. Papildoma 1 tūkst. eurų išmoka numatyta už kiekvieną sunaikintą ir iš Kelių transporto priemonių registro išregistruotą transporto priemonę.

Paraiškas kompensacijoms Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) priima nuo šio antradienio. Jas galima teikt tol, kol užteks šiai paramai skirtų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki gruodžio 31 d.

Norintieji gauti išmokas prašymą turi pateikti elektroniniu būdu – per APVA informacinę sistemą APVIS.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Keičiasi žvejybos tvarka Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose

Aplinkos ministras pasirašė limituotos žvejybos tvarkos aprašo pakeitimus, kuriais Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose panaikintos limituotos žvejybos sąlygos. Šie ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Finansų komitetas - prieš „biznio darymą ant europinių pinigų”

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį atsisakė balsuoti už mero siūlomą sprendimo projektą apmokestinti ir tas 3 greitojo ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Klaipėda - tarp trijų žaliausių šalies savivaldybių

Aplinkos ministerija pirmadienį įteikė apdovanojimus žaliausioms Lietuvos savivaldybėms. Jomis tapo Utenos rajono, Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės. Visos trys tapo ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This