Klaipėdos universitetinė ligoninė: daugumai darbuotojų viskas gerai?

Svarbu, Sveikata

Po praėjusiais metais viešumoje kilusio ažiotažo dėl situacijos Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL), kuri buvo svarstyta ir specialioje darbo grupėje, ją valdanti uostamiesčio savivaldybė pagaliau paviešino vieno iš numatytų darbų – mikroklimato tyrimo – rezultatus.

Anot jį už 5 000 eurų atlikusios VšĮ „Galimybių plėtra” atstovės Silvijos Petrošiūtės, darbuotojų pateikti įvairių sričių vertinimai yra labai aukšti. Tuo metu vienos iš profsąjungų vadovas Dainius Burdulis dalinosi abejonėmis dėl pačios apklausos atlikimo metodikos ir svarstė, ar ji tikrai rodo objektyvius duomenis.

S. Petrošiūtė miesto Tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžio metu dėstė, kad apklausa buvo vykdoma pernai lapkričio pradžioje. Esą buvo stengtasi apklausti visus darbuotojus, asmeniškai bendrauta, o anketas užpildė 759 žmonės. „Sodros” pateikiamais duomenimis, tuo metu KUL buvo 1690 darbuotojų.

Pasak S. Petrošiūtės, apklausos metu gauti labai aukšti vertinimai – maksimalus kiekvienos srities vertinimas galėjo būti 4 balai.

Mažiausius vertinimo balus davė Neurochirurgijos, Anesteziologijos ir Reanimacijos klinikos, Chirurgijos, Administracijos ir Traumatologijos departamentai.

Anot S. Petrošiūtės, anketa su uždarais klausimais buvo suderinta su Savivaldybės administracija. Nors buvo galimybė rašyti ir komentarus, to darbuotojai nebuvo linkę daryti.

Posėdyje dalyvavęs KUL sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Dainius Burdulis kėlė klausimą dėl tokios apklausos objektyvumo, nes kai kuriuose skyriuose anketas išdalindavo įstaigos administracijos atstovai.

S. Petrošiūtė tikino, kad skyrių vadovai perduodavo anketas tik ten, kur nebuvo galima patekti dėl karantino. Esą kartu būdavo duodami ir vokai, į kuriuos apklaustieji darbuotojai galėdavo įdėti apklausos organizatorių pasirašytas ir antspauduotas anonimines anketas. Kai kuriuose skyriuose esą buvo pastatomos ir dėžės, į kurias buvo galima įmesti anketas. Anot tyrėjos, skyrius padėdavo surasti administracijos atstovai, bet jie esą niekaip neįtakojo proceso.

„Ar nebūtų buvę tikslinga pasikviesti profesinę sąjungą, kuri ir kėlė problemas, kad būtų objektyvesnis tyrimas? Anketą paduoda vadovas, kurį reikia vertinti… Dėžių nemačiau ir dėl vokų neatsimenu, kad būtų buvę”, – sakė D. Burdulis, kartu pripažinęs, kad neturi skaičiaus, kiek darbuotojų negalėjo sudalyvauti tyrime, nes tokios apklausos nevykdė.

Tuo metu Jungtinės profesinių sąjungų atstovybės vadovas Vytautas Grykšas teigė, jog „neturi jokių klausimų” dėl apklausos. Gydytojas akcentavo, kad ji vykdyta sudėtingu metu, kai buvo „priėjimas apsunkintas”, personalas dirbo dideliam strese, neįprastomis sąlygomis.

„Aš stebiuosi, kad pakankamai teigimi atsakymai tokiu audringu metu, nervinės įtampos fone. Matėme ir dėžes, manome, kad buvo užtikrintas konfidencialumas”, – sakė jis.

Ne vienam minėtojo komiteto nariui kilo klausimas, kodėl tokia apklausa nebuvo vykdoma ir internetu. S. Petrošiūtė šią aplinkybę aiškino asmens duomenų apsauga, nes KUL darbuotojai esą yra davę sutikimus tik dėl to, kad jiems būtų siunčiama informacija apie algas ir neva nebūtų buvę galima siųsti nuorodų į apklausą.

Pasak Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Rožės Permininės, dabar bus rengiamas KUL Stebėtojų tarybos posėdis ir sprendžiama, ar pati įstaiga gali papildomai patyrinėti atskiras sritis, ar reikėtų pagalbos iš šalies, ar tai reikėtų daryti iki planuojamų mokymų, ar po jų.

Anot jos, šiemet dar bus perkama KUL veiklos audito paslauga, kuri turėtų būti baigta dar iki metų galo.

Komitetas bendru sutarimu priėmė pagal jo narės Vaidos Raugelės suformuluotą protokolinį pavedimą. Jame nurodoma pateikti visą tyrimo medžiagą, KUL Stebėtojų tarybai pristatyti veiksmų planą, kaip bus įgyvendintos tyrėjų pateiktos rekomendacijos, taip pat visos suinteresuotos grupės iki spalio kviečiamos pateikti savo siūlymus.

10 Comments

  1. ir kas gi gali būti blogai

    ir kas gi gali būti blogai , jei visi į kišenę deda

    Reply
  2. atvirai?

    Netiki jau niekas, kad nebus tyliai pranešta, kas ką… Ir komentarų daug nebus. Viskas yra kol kas čia gerai. Ir baigta.

    Reply
  3. Anonimas

    Reikėtų visiems daryti išvadas, nes tikrai anonimiški atsiliepimai po šiuo straipsniu visai nesutampa su , atseit, irgi „anonimiškais”darbuotojų įvertinimais.

    Reply
  4. Anonimas

    Ir kaip visiems aišku, kad KUL steigėjos funkciją reikia atiduoti ministerijai, tada ir finansavimas ateitų iš valstybės , o ne iš mūsų miesto biudžeto. Juk taip dirba ir Jūrininkų ir Raudono kryžiaus ligoninės. Niekas neparašo žmonių kalba kas čia per problema. Nusismulkiname , o esmė tai kad miestas sau pasiėmė nebūdingą funkciją, išlaikyti KUL , kurios išlaikymo funkcija yra Valstybės .
    Gal kas galite paspėlioti, kodėl taip darė Taraškevičius, o dabar Grubliauskas.

    Reply
    • Anonimas

      Siekis nuversti vadovą senai aiškus. Tai taip ir sakykite, o ne spyglių šiknoj ieškokite. Buvo vadovo konkursas, bus ateityje, dalyvaukite ir pykti nereikės.

  5. Xxx

    Nu taip gerai kad net slykstu.

    Reply
    • Buvęs Kul

      Klausimai į kuriuos atsakius bent truputį bus aiškiau..
      1.Kiek ilgai dar valdys nepamainomas ir nepakeičiamas”caras” Janušonis?
      2.Kodel net ir Veryga pabandęs pakeist esama valdžios padėti KUL…pasitraukė nuleidęs ir rankas ir galva?
      3.Kiek buvo ne tik žurnalistų straipsnių bet ir Exs gydytojų ..ir visi jie liko kaip nevilties šauksmas tyruose…
      4.Klauskit personos paprastai…Permainų reikia ?

  6. klp

    Tai aišku, kad darbuotojai nenori naujo vadovo. Ateis naujas vadovas tai žiurėk dar užsimanys darbuotojams uždrausti lupikauti iš pacientų.

    Reply
  7. jj

    Kad „viskas gerai” labai gerai parodo faktas, kad komentarų niekas nenorėjo rašyti. Jei apklausa būtų vykdoma tikrai anonimiškai (be jokių fizinių popierių nešiojimo, skyriaus nurodymo, galimybės atsketi žmogų pagal raštą ir pan.), rezultatas būtų kitoks …

    Reply
  8. T

    Net suvimdė…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This