Palangoje – muzikinė drama „Mažvydas“

Regionas

Muzikinė drama pagal Justiną Marcinkevičių, startavusi minint Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, turėjo tik vieną progą pasirodyti žiūrovams prieš metus kovo 11 d. Vilniuje – iškart po to dėl pandemijos turas buvo perkeltas. Liepos 6 d. ji bus rodoma Palangos koncertų salėje.

M. Aleksos nuotr.

„Pasiilgau repeticijų, pasiilgau bendravimo su kolegomis ir apskritai teatrinės veiklos. Gera pagaliau sugrįžti. Džiaugiuosi, kad turėjau namų darbus su „Mažvydu“ ir stengiausi juos atlikti. Norėtųsi sukurti pagrindinį Mažvydo vaidmenį scenoje, jis man yra svarbus“, – pranešime cituojamas Vladas Bagdonas, dėl sveikatos problemų negalėjęs debiutuoti premjeroje.

Projekto kūrybinę grupę subūrė muzikinės dramos sumanytojai, organizatoriai ir atlikėjai – valstybinis ansamblis „Lietuva“. Pagrindiniuose vaidmenyse kartu su V. Bagdonu – Monika Marija, Mantas Jankavičius, Giedrius Arbačiauskas, Rokas Laureckis, Jovita Vaškevičiūtė, Rokas Spalinskas, Joana Gedmintaitė, Dovilė Kazonaitė ir kiti. Prezidento Valdo Adamkaus globojamą projektą režisuoja Kęstutis Jakštas.

„Po pirmos repeticijos likau didžiai nustebintas, kad visi tiesiog gaivališkai puolė į darbą. Per tuos metus neišblėso joks poreikis. Be abejonės, po daugiau nei metų laiko sutikti tuos žmones, su kuriais dirbai, ir sugrįžti prie Lietuvai aktualaus, žanriškai įdomaus kūrinio su naujos kartos kompozitoriaus muzika, puikiu tekstu pagal Justino Marcinkevičiaus dramą, manau, visiems didžiulis jausmas. Toj sudėty lieka ir įvairių kartų Lietuvos žvaigždynas“, – sako K. Jakštas.

Režisieriaus manymu, ilgas pauzės laikotarpis po premjeros Vilniuje davė tiek peno apmąstymams, tiek naujų iššūkių.

„Reikia vėl atgauti formą, tai nebuvo įprasti krūviai. Iš kitos pusės, per tą laiką spektaklis mintyse ir sąmonėje susigulėjo, atsirado naujų pamatymų iš šono, kas turėtų būti dar įdomiau, spalvingiau. Iš principo tai – kaip geras romanas, skaitomas antrą ir trečią kartą. Žinom mintinai siužetą, fabulą, bet kartojame su daug gilesniais išgyvenimais. Jausmas po premjeros buvo dvejopas – tarsi puota prieš pat marą. Juk vieni paskutiniųjų užbaigėme ir spėjome išleisti premjerą, žinojome, kad rytoj nebus. Tarsi ne iki galo užaugintas kūdikis, nepaleistas į brandą. Daugelį žiūrovų sukaustė baimė dėl apribojimų, bet finale girdėjosi didžiulės ovacijos. Leidžiu sau tikėti, kad ši koliažinė opera – didžiulis pasiekimas ne tik muzikoje, atlikime, bet apskritai ansamblio „Lietuva“ istorijoje. Su mūsų tikėjimu viskas susivedė į stiprų kūrinį, o laikas ir gastrolės parodys. Tikiuosi, žmonės išsiilgę tokių dalykų“, – sako režisierius K. Jakštas.

Operai tekstą, artimą Just. Marcinkevičiaus kūrybai, parašė Arnas Ališauskas. Operos scenografiją kūrė Gintaras Makarevičius. Spektaklio kompozitorius – Jonas Jurkūnas, choreografė – Aušra Krasauskaitė, kostiumų dailininkė – Olga Filatova-Kontrimienė, projekcijų dailininkas – Rimas Sakalauskas.

Rudenį spektaklį numatoma parodyti ir Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - šalyje dar neregėtas Europos čempionatas ir valgomos lauktuvės

Lietuvos vasaros kurorto sostine vadinama Palanga ruošiasi šiltajam sezonui: Palangos koncertų salės repertuaras su išskirtinių žvaigždžių pasirodymais sparčiai pildosi, kurorto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos koncertų salėje S. Povilaičio garbei rengiamoje parodoje – unikalios relikvijos

Sausio pabaigoje Palangos koncertų salėje bus atidaryta Stasio Povilaičio vardu paženklinta paroda. Vis dar pildomoje ekspozicijoje jau puikuojasi unikalios relikvijos, ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Regionas

Palangą aplankys „Edith Piaf show“

Sausio 5 dieną Palangos koncertų salėje bus galima išvysti prancūzų šimtmečio dainininke tituluojamos Edith Piaf gyvenimo ir muzikos istoriją pasakojantį ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This