Sutvarkytas Gargžduose esantis žydų memorialas

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad pavasarį prasidėję Gargždų žydų žudynių ir užkasimo vietos sutvarkymo darbai jau baigti. Liko tik atsodinti želdynus.

Nors planuota rekonstrukciją baigti rudenį, tačiau tai padaryta anksčiau – dar iki 80-ųjų Holokausto pradžios Lietuvoje metinių, kurioms atminti renginiai bus organizuojami ir Gargžduose.

Gargžduose esantis memorialas skaičiuoja jau tris dešimtmečius. Per tą laiką aptrupėjo paminklinis akmuo, sienutė iš betono. Į atminties vietos būklę ne kartą dėmesį buvo atkreipusi ir žydų bendruomenė, prašydama rekonstruoti memorialą. Tad šį pavasarį, pasirašius rangos sutartį, buvo pradėti taip reikalingi darbai. Atnaujintas granitinio paminklo betoninis pamatas, atraminė sienelė. Teritorija aptverta metaline tvorele, sutvarkytas pėsčiųjų takas. Visiems darbams Savivaldybė skyrė 35 tūkstančius eurų.

„Šiais metais minime 80-ąsias Holokausto Lietuvoje pradžios metines. Ir visoje Lietuvoje nuo birželio iki gruodžio mėnesio vyks nacionalinio projekto „Atminties kelias 1941–2021“ atminimo renginiai. Jie neaplenks ir mūsų miesto – paminėjimo renginys nekaltoms nacistinės Vokietijos aukoms atminti bus surengtas birželio 23 d. Todėl tikrai svarbu, kad memorialo atnaujinimą baigėme iki šios svarbios datos“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This