Choras „Pajūrio aidos“ kviečia į „Aukso paukštės“ sutiktuves ir koncertą

Kultūra

Klaipėdos universiteto (KU) mišrus choras „Pajūrio aidos“ birželio 17-ąją, kitą ketvirtadienį, 18 val. chorinės muzikos gerbėjus kviečia į ypatingą vakarą: KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto Vitražinėje menėje (S. Nėries g. 5) kolektyvui bus įteikta šiemet pelnyta „Aukso paukštė“, o po ceremonijos vyks koncertas.

KU choras ant Rambyno kalno

Lietuvos liaudies kultūros centras dar kovo pradžioje paskelbė šalies kolektyvus, kurių kūryba įvertinta „Aukso paukštės“ apdovanojimais. KU kolektyvas trofėjų pelnė nominacijoje „Geriausias suaugusiųjų choras ir vadovas“. Beje, šiemet tai vienintelė „Aukso paukštė“, atskridusi į uostamiestį. Tad, anot įvertinto choro dirigento ir meno vadovo doc. Algirdo Šumskio, tai ne vien choro pergalė, tai – Klaipėdos universiteto ir miesto kultūrinės bendruomenės pergalė.

„Nuoširdžiai džiaugiamės, jog mus, mūsų darbą, veiklą pastebėjo kiti, apie mūsų chorą ėmė kalbėti ir vertinti, mus kviečia koncertuoti, dalintis choro perteikiamos muzikos grožiu ir tai, mano galva, yra didžiausias pasiekimas“, – KU pranešime cituojamas A. Šumskis.

Choras „Pajūrio aidos“ sėkmingai gyvuoja nuo 2007-ųjų. Šiame kolektyve nuolat dainuoja nuo 35 iki 45 žmonių. Choras buria Universiteto dėstytojus, doktorantus, studentus bei alumnus. O kadangi kolektyvas kiekvienais metais vis atsinaujina (vieni studentai ateina, kiti jau baigę studijas išeina) tai šiame kolektyve yra dainavę jau ne vienas šimtas universiteto studentų. Choras „Pajūrio aidos“ gerai žinomas ne tik Klaipėdoje. Kolektyvas aktyviai koncertuoja daugelyje Lietuvos miestų, miestelių bendruomenėms, užsienyje, kūrybinė veikla nenutrūko net per karantiną.

„Pajūrio aidos“ repetuoja KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete. Į jo Vitražinę menę pasidžiaugti kolektyvo triumfu bei meistriškumu ir kviečiama publika. Kadangi šalyje dar galioja karantino ribojimai, koncerto žiūrovų skaičius bus ribotas, būtina išankstinė registracija čia.

Koncerte skambės lietuvių ir užsienio autorių kūrinių programa.

„Aukso paukštė“ – aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas Lietuvoje. Juo siekiama siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į mėgėjų meninę kūrybą, jos reikšmę krašto kultūrai, išryškinti ir viešai pristatyti bei pagerbti geriausius metų chorus, folkloro ir šokių ansamblius, teatrus, liaudiškos muzikos kapelas, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrus, jų vadovus, tautinei kultūrai nusipelniusias asmenybes. „Aukso paukštės“ apdovanojimai meno kolektyvams teikiami už aktyvią pastarųjų metų veiklą: naujų programų parengimą, koncertus, dalyvavimą svarbiausiuose šalies renginiuose, konkursuose pelnytus prizus, festivalių, konkursų, seminarų inicijavimą. Laureatus renka kiekvieno žanro kolektyvams vertinti sudaryta kompetentinga komisija. KU chorą pastebėjo ir apdovanojimui pristatė Lietuvos liaudies kultūros centras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Karo ir taikos dainomis muzikai iš Kijevo ir Klaipėdos muzikinių teatrų sieks taikos Ukrainai

„Šiandienos pasaulio įvykių kontekste galbūt naiviai skamba sparnuota frazė „menas išgelbės pasaulį“, bet aš ja tikiu. Ji pasiteisino ne kartą! ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This