COVID-19 toliau sparčiai traukiasi ir iš Klaipėdos

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį visoje šalyje nustatyta 212 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Atlikus 20 905 diagnostinius tyrimus, viruso vėl rasta tik apie 1 proc. mėginių.

Klaipėdoje per parą šia infekcija susirgo dešimt žmonių. Antradienį tokia diagnozė buvo patvirtina devyniems, pirmadienį – keturiems klaipėdiečiams.

Per savaitę naujų atvejų šalyje sumažėjo 38 proc., Klaipėdoje – 46,5 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą sumažėjo nuo 170 iki 156,6 atvejų, o uostamiestyje – nuo 155 iki 144,9 atvejų. Tarp mažiausiai sergančių šalies savivaldybių uostamiestis išlieka 39-as. Geriausia padėtis su 0 atvejų ir toliau yra Neringoje, blogiausia – Molėtų savivaldybėje (379).

Per parą uostamiestyje mirčių nuo COVID-19 ir toliau nefiksuota – virusas iki šiol nusinešė 154 klaipėdiečių gyvybes, o šalyje į tokių aukų sąrašą įtraukti žmonės – tokių netekčių jau yra 4327.

Per parą į ligonines dėl SARS-CoV-2 ligos šalyje paguldyti 45 ligoniai.

Šiuo metu šalyje, pasak statistikų, serga 5 317 žmonės, pasveikusiais laikoma 261 916 gyventojų. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 241 ir 14 238 – per parą pasveiko 21 klaipėdietis.

Pirmą kartą šalyje trečiadienį paskiepyti 9 222, antrą – 16 902 gyventojai. Klaipėdoje pirmą skiepą, pasak statistikų, gavo 187, antrą – 727 gyventojai. Tarp abi vakcinas gavusiųjų uostamiestis jau yra penktas nuo galo – su 22,9 proc. rodikliu Klaipėda lenkia tik Tauragės, Vilniaus, Šalcininkų rajonų ir Visagino savivaldybes. Pagal vakcinacijos tempus ir toliau šalyje pirmauja Neringa.

Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad farmacijos kompanijos „Moderna“ ir „Janssen Pharmaceutica NV“ ketvirtadienį pristatė į Lietuvą naujas vakcinų nuo koronaviruso siuntas – atitinkamai 18 tūkst. ir 9,4 tūkst. vakcinos dozių.

Tuo metu Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad birželio 16 d. Dituvos turguje nuo 11 iki 16 val. kartu su Nacionaliniu kraujo centru skiepys visus norinčius be išankstinės registracijos „Janssen“ vakcina, kurios užtenka vienos dozės.

„Atsižvelgdami į oro sąlygas ir į itin didelį susidomėjusių žmonių skaičių, kviečiame pasirūpinti vandeniu ir apsauga nuo saulės. Akcijoje pasiskiepyti gali bet kurie 18 metų ir vyresni asmenys. Ypač raginame šia proga pasinaudoti senjorus. Juos, tikintis kitų laukiančių geranoriškumo, akcijos
savanoriai palydės pasiskiepyti be eilės. Su savimi būtina turėti asmens dokumentą”, – rašoma savivaldybės pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This