Klaipėdiečiams – viltis iš kiemų greičiau išguiti apleistus automobilius

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio valdininkai rado būdą, kaip ir daugiabučių namų kiemų pašalinti nenaudojamus automobilius, kurie ne tik teršia aplinką, bet ir užima stovėjimo vietas.

Tokie nenaudojami automobiliai iš kiemų ir kitų erdvių bus išvežami, o surasti savininkai turės padengti visas išlaidas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jei politikai pritars, jau kitą mėnesį miesto biudžete bus suplanuoti 24 tūkst. eurai. Tuomet Klaipėdos savivaldybė pirks paslaugą, kurios teikėjai tokius nenaudojamus automobilius turės išvežti ir metus saugoti privačioje aikštelėje.

„Jei per metus tokių automobilių savininkai taip ir neatsiras, mašinos bus pripažįstamos bešeimininkėmis. Tuomet Turto valdymo skyrius jas galės parduoti aukcione. O jei šeimininkai per metus atsiras, jie turės padengti automobilio išvežimo bei saugojimo išlaidas ir tik tada pasiimti automobilį. Jei šeimininkus rasime, bet automobilio jiems nereikės, savivaldybė patirtas išlaidas už mašinos išgabenimą ir saugojimą išsiieškos“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Šiemet iš kiemų planuojama pašalinti 15 nenaudojamų automobilių, o kitais metais šiam tikslui suplanuota 42 tūkst. eurų, tad ir automobilių bus galima išvežti kone dvigubai daugiau nei šiemet.

„Dabar mes skaičiuojame, kad daugiabučių namų kiemuose yra apie 50-60 tokių nenaudojamų automobilių, kuriuos reikia pašalinti. Visi jie jau tikrai apleisti, nuleistomis padangomis, išdaužytais langais. Dažniausia situacija tokia, kad automobilio savininkas yra miręs, o paveldėtojai neperima turto, tad automobiliai realiai niekam nepriklauso. Kita dažna situacija ir tokia, kad žmonės išvyksta gyventi į užsienį, išsiregistruoja iš Lietuvos, o automobilį taip ir palieka stovėti kieme“, – vardijo M. Poimanskis.

Jis pabrėžė, jog viešosios tvarkos sergėtojai iš gyventojų nuolat sulaukia pranešimų apie kiemuose stovinčius nenaudojamus automobilius.

„Tačiau situacijos yra labai įvairios. Būna, skambina ir sako, kad automobilis nenaudojamas. Patikriname dokumentus ir pasirodo, kad jis turi ir techninės priežiūros pažymėjimą, o savininkai tiesiog juo naudojasi labai retai. Suprantu, kad kiemuose tikrai trūksta vietų statyti automobilius, bet ne visos mašinos, kurios atrodo nenaudojamos, tikrai yra nenaudojamos“, – dėstė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Jis akcentavo, jog tam, kad automobilį būtų galima pripažinti nenaudojamu, tenka įveikti nemažai procedūrų, bendradarbiauti su policija.

„Tos ilgos procedūros ir toliau liks, tačiau bent jau turėsime paslaugos teikėją, kurio, kai tik reikės, iškart galėsime prašyti nenaudojamą automobilį išvežti“, – teigė M. Poimanskis.

Paklaustas, ar iš miesto viešų vietų bus išvežami ir reklaminiais tikslais pastatyti automobiliai, kurie erzina klaipėdiečius, M. Poimanskis tvirtino, kad tai – kita problema.

„Tos reklamos ant automobilių nėra įstatymais reglamentuotos. Tarkime, automobilis apklijuotais lipdukais, jog „Klijuoju plyteles“. Jo vairuotojas atvažiuoja, pastovi kelias valandas ir išvažiuoja. Kitas automobilis apklijuotas lipdukais, jog „Superkame automobilius“. Šitie įprastai neišvažiuoja, o stovi vienoje vietoje. Tačiau skirtumo realiai nėra. Visi jie stovi leistinose vietose, yra techniškai tvarkingi, tad neturime jokio teisinio pagrindo jų nutempti. Kiti miestai bandė taip daryti, bet atsidūrė teismuose ir pralaimėjo. Sutinku, kad negražu tie reklaminiai automobiliai,  bet nieko negalime padaryti“, – tikino M. Poimanskis.   

5 Comments

  1. Reklama

    Bet automobiliai su reklamomis turi būti susimokėją už judamą reklamą !

    Reply
  2. Ramass

    Pradesiu fotografuoti ir siuntineti foto su autosupirkimo reklamomis apklijuotu automobiliu foto i viesosios tvarkos skyriu. Gal pagaliau chamas prisikes visa miesta isves tuos lauzus , arba bus priverstas isimti numerius , techapziura ir draudima. Raginu ir kitus pilietiskus zmones elgtis taip pat.

    Reply
  3. Darker

    Tegul kažką daro su tais reklamos automobiliais, kiek galima miestą teršti.. Važiuoji prie jūros ir tokius vaizdus matai. Čia grynų gryniausias miesto apsileidimas, kad nieko nesiima prieš šitus kenkėjus, Vilnius jau tą problemą išsprendė, galėtų ir Klaipėda imti pavyzdį.

    Reply
    • Anonimas

      O kaip Vilnius išsprendė reklaminių automobilių problemą? Ar išsprendė? Ten jų pilna…

  4. Alferedas

    Jei jau jie techniskai tvarkingi kur ju valstybiniai numeriai? ar lietuvoje jau galima vazinet su reklaminiu „valstybiniu numeriu”?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Kaštonų gatvės ir kitų užgrobtų žemių košmarai

„Pasakojate kaip iš fantastinių filmų scenarijų, sunku net patikėti, kad tokie dalykai Klaipėdoje vyksta”, – stebėjosi savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkas Ugnius ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

„Didysis brolis” netrukus pradės atidžiai stebėti automobilius Klaipėdoje

Jis nepailsdamas fiksuos datą, laiką, automobilių važiavimo greitį, važiavimo kryptį, eismo juostą, šviesoforo signalus, jų degimo laiką ir kitus parametrus ...
2023-01-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This