„Vėjo projektai“ jungiasi prie „Žaliojo vartojimo“ įsipareigojimo

Verslas

Ketvirtadienį, birželio 10 d., UAB „Vėjo projektai“ ir dar penkios Europos valstybių įmonės iš pirmaujančių sektorių prisijungė prie Europos Komisijos (EK) inicijuoto „Žaliojo vartojimo“ įsipareigojimo – pirmosios iniciatyvos, įgyvendinamos pagal Naująją vartotojų darbotvarkę. „Žaliojo vartojimo“ įsipareigojimas yra Europos klimato pakto, kuris yra visos ES iniciatyva, kviečianti žmones, bendruomenes ir organizacijas dalyvauti klimato apsaugos veiklose ir kurti žalesnę Europą, dalis.

UAB „Vėjo projektai“, kurianti ir gaminanti visiškai elektrinius miesto autobusus „Dancer“, yra vienintelė Lietuvos įmonė, prisijungusi prie „Žaliojo vartojimo“ įsipareigojimo ir aiškiai deklaruojanti savo nuostatą siekti neutralumo klimatui ne tik gaminant produktą, bet ir skatinant viešojo transporto operatorius užtikrinti perėjimą prie ekologiškų transporto priemonių bei diegiant naujus, žalesnius vadybos modelius.

Kaip teigia UAB „Vėjo projektai“ generalinis direktorius Alvydas Naujėkas, elektrinio „Dancer“ autobuso kūrimas ir gamyba yra orientuota į pagrindinę misiją – panaikinti įprastą viešąjį transportą, kuris šiuo metu dažniausiai varomas taršiu iškastiniu kuru, kad miestai taptų žalesni ir sveikesni.

„Įsipareigojame vertinti bei mažinti poveikį aplinkai per visą „Dancer“ autobuso gamybos ir gyvavimo laikotarpį, o kartu sieksime  viešojo transporto operatoriams Europoje pristatyti inovatyvius, minimalių kaštų sprendimus, kurie leis įgyvendinti naujus klimato požiūriu neutralaus transporto principus. Be to, skatinsime tvaraus gyvenimo ir vartojimo idėjas tarp vartotojų ir ugdysime supratimą apie sprendimus, kurie galėtų padėti sumažinti mūsų poveikį klimatui,“ – pranešime žiniasklaidai pažymi A.Naujėkas.

Kartu šiandien prie iniciatyvos prisijungė bendrovės „Ceconomy / MediaMarktSaturn“, „Engie“, „Erste“, „H&M Group“, „Philips“, taip įsipareigodamos paspartinti savo perėjimą prie neutralumo klimatui.

„Aš itin vertinu šių šešių bendrovių prisiimtus įsipareigojimus dėl konkrečių veiksmų, siekiant tvarios gamybos ir vartojimo. Šis pasiryžimas paspartinti kovą su klimato kaita rodo, kokias pastangas nori matyti Europos vartotojai, o kartu pagelbės Europos Sąjungos institucijoms rengiant vieningą visos Europos įmonėms skirtą žaliojo vartojimo politiką. Šiuo metu vienuolika įmonių jau dalyvauja „Žaliame vartojimo“ iniciatyvoje ir tikimės, kad ateityje jų prisijungs dar daugiau!“ – iniciatyvos pristatymo renginio metu sakė už teisingumą atsakingas Komisijos narys Didier Reynders.

Bandomasis „Žaliojo vartojimo pasižadėjimo“ etapas tęsis iki 2022 m. sausio mėn.

2 Comments

  1. Lena

    Su dviem autobusais save lygina su Phillip Morris, juokas pro ašaras! ?

    Reply
    • Blet

      Jo

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Naujieji elektrobusai - prie starto linijos

Į uostamiesčio gatves ruošiamasi išleisti visus trylika savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) įsigytų Kinijos bendrovės „Electric ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This