COVID-19: mažėja visi rodikliai, Klaipėdoje – „gyvos” skiepijimo eilės

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį visoje šalyje nustatyti 155 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Atlikus 20 483 diagnostinius tyrimus, viruso jau rasta vos 0,7 proc. mėginių.

Klaipėdoje per parą šia infekcija susirgo 12 žmonių. Trečiadienį tokia diagnozė buvo patvirtinta 10, antradienį – 9, pirmadienį – 4 klaipėdiečiams.

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad nuo pirmadienio, birželio 14-osios, Klaipėdos vakcinacijos centre (Kretingos g. 36) skiepytis kasdien 13-15 val. nuo COVID-19 bus galima ir be išankstinės registracijos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Per savaitę naujų atvejų šalyje sumažėjo 43 proc., Klaipėdoje – 42 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą sumažėjo nuo 156,6 iki 143 atvejų, o uostamiestyje – nuo 144,9 iki 139 atvejų. Tarp mažiausiai sergančių šalies savivaldybių uostamiestis šiuo metu yra 42-as. Geriausia padėtis su 0 atvejų jau yra ne tik Neringoje, bet ir Birštone, blogiausia – Molėtų savivaldybėje (356).

Per parą uostamiestyje mirčių nuo COVID-19 ir toliau nefiksuota – virusas iki šiol nusinešė 154 klaipėdiečių gyvybes, o šalyje į tokių aukų sąrašą įtraukti tik 3 žmonės – tokių netekčių jau yra 4327.

Per parą į ligonines dėl SARS-CoV-2 ligos šalyje paguldyti 45 ligoniai.

Šiuo metu šalyje, pasak statistikų, serga 5228 žmonės, pasveikusiais laikoma 262 140 gyventojų. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 239 ir 14 246– per parą pasveiko 8 klaipėdiečiai.

Savivaldybė teigia reaguojanti į pageidavimus

Pirmą kartą šalyje ketvirtadienį paskiepyti 8807, antrą – 15 775 gyventojai. Klaipėdoje pirmą skiepą, pasak statistikų, gavo 182 , antrą – 617 gyventojai. Tarp abi vakcinas gavusiųjų uostamiestis jau yra ketvirtas nuo galo. Pagal vakcinacijos tempus ir toliau šalyje pirmauja Neringa.

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad nuo pirmadienio, birželio 14-osios, Klaipėdos vakcinacijos centre (Kretingos g. 36) skiepytis nuo COVID-19 bus galima ir be išankstinės registracijos. Laikas nuo 13 iki 15 val. kasdien bus skiriamas „gyvai” eilei. Gyventojai, nepageidaujantys registruotis iš anksto,
šiuo laiku galės atvykti bet kurią dieną, įskaitant savaitgalį, ir pasiskiepyti. Reikia turėti tik asmens dokumentą. Laukiami visi, kuriems ne mažiau kaip 16 metų.

„Girdime gyventojų pastebėjimus, kad ne visiems patogu registruotis iš anksto ir atvykti nustatytą dieną konkrečiu laiku. Tad tiems, kurie nori laisviau planuoti savo dienotvarkę, kasdien siūlysime po dvi valandas, per kurias medikai lauks visų, kuriems registruotis nepatogu“, – tokį sprendimą argumentuoja Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Atvykus be registracijos, taip pat kaip ir registruojantis iš anksto, bus galima rinktis bet kurią vakciną, tuo metu turimą Vakcinacijos centre (18 metų neturintys gyventojai gali būti skiepijami tik „Comirnaty” („Pfizer”) vakcina, visi vyresni nei 18 metų gyventojai gali rinktis iš visų turimų vakcinų).

Tie, kurie skiepui yra užsiregistravę iš anksto, bus priimti nustatytu laiku.

Dituvoje skiepys visus norinčius „Janssen“ vakcina

Tuo metu Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad birželio 16 d. Dituvos turguje nuo 11 iki 16 val. kartu su Nacionaliniu kraujo centru skiepys visus norinčius be išankstinės registracijos „Janssen“ vakcina, kurios užtenka vienos dozės.

„Atsižvelgdami į oro sąlygas ir į itin didelį susidomėjusių žmonių skaičių, kviečiame pasirūpinti vandeniu ir apsauga nuo saulės. Akcijoje pasiskiepyti gali bet kurie 18 metų ir vyresni asmenys. Ypač raginame šia proga pasinaudoti senjorus. Juos, tikintis kitų laukiančių geranoriškumo, akcijos
savanoriai palydės pasiskiepyti be eilės. Su savimi būtina turėti asmens dokumentą”, – rašoma savivaldybės pranešime.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, jog atsirado gyventojų, kurie prašo įstaigų sukurti vakcinacijos faktą patvirtinantį įrašą, bet nesuleisti pačios vakcinos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This