Už bandymą „išmušti” pinigus atsidurs teisme

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo. Jis buvo pradėtas gavus Klaipėdos rajone gyvenančio asmens pareiškimą, kad iš jo reikalaujamų pinigų.

2020 m. lapkričio viduryje Klaipėdoje, Dubysos gatvėje, prie „Švyturio” arenos, policijos pareigūnai sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamus penkis asmenis, vienas iš jų – Latvijos pilietis. Pastarojo asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas vėliau buvo nutrauktas.

Įtariama, kad minėti keturi (18, 20, 22 ir 39 metų) bendrininkai grasindami susidorojimu bei panaudodami kitokią psichinę prievartą reikalavo iš nukentėjusiojo gana didelės pinigų sumos už neva neatliktus ir nekokybiškai atliktus automobilių remonto darbus bei negrąžintas automobilių detales.

Du įtariamieji teisėsaugai jau buvo žinomi. 39-erių Klaipėdos rajono gyventojas, šiuo metu nedirbantis, anksčiau teistas dėl disponavimo pornografinio turinio dalykais. 2020 metais jam taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Niekur nedirbančiam 18-mečiui Mažeikių gyventojui 2019 metais buvo pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Visi įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau dviem iš jų (20 m. ir 22 m.) paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kitiems įtariamiesiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už savavaldžiavimą panaudojant psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiajam, baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kokaino platinimo ir savavaldžiavimo byla keliauja į teismą

Klaipėdos kriminalinės policijos pareigūnams gavus duomenų, kad laisvės atėmimo bausmę atliekantis 45 m. amžiaus klaipėdietis galbūt platina narkotines medžiagas, buvo ...
2020-06-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This