Melnragėje padaugės gyvenamųjų namų

Miestas, Svarbu

Bent dešimtmečiui atidėti planai dėl išorinio Klaipėdos uosto statybų, išjudino ir Melnragėje įšaldytus statytojų planus.

Vėtros gatvėje šiuo metu planuojami trys blokuoti vieno buto gyvenamieji namai, o greta jau iškilo dvibutis namas.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacijos

Vėtros g. 6A sklype statybas jau vykdo ir naujas planuoja bendrovė „Senamiesčio investicijos“. Blokuotų trijų vieno buto gyvenamųjų namų projektinius pasiūlymus, kuriuos šiomis dienomis paviešino Klaipėdos savivaldybė, parengė bendrovė „Progresyvūs projektai“.

Vėtros g. 6A esantis 39,33 aro sklypas bendrovei „Senamiesčio investicijos“ priklauso nuosavybes teise. Jį iš šiaurės supa gyvenamosios ir rekreacinės paskirties kaimyniniai sklypai, o pietinė pusė ribojasi su Vėtros g.

„Matome šios gražios vietos potencialą, todėl ir norime statyti gyvenamąjį būstą. Tačiau šalia yra uostas, todėl visa teritorijos plėtra kurį laiką buvo pristabdyta. Miestas pats nežinojo, kaip elgtis dėl išorinio uosto planų, labai ilgai negavome sąlygų rengti projektinius pasiūlymus, nes tvyrojo nežinia. Mes ne tiek patys buvome viską pristabdę, o labiau miestas, nes tikrai nežinojo, kaip elgtis“, – kalbėjo bendrovės „Senamiesčio investicijos“ direktorius Tomas Petreikis.

Šiemet balandį naujoji, nuo pernai gruodžio, pradėjusi dirbti Vyriausybė – tiek premjerė Ingrida Šimonytė, tiek aplinkos ir susisiekimo ministrai paskelbė, jog išorinio uosto Melnragėje statybų projektas artimiausią dešimtmetį nebus planuojamas, tad patikslinti ir Lietuvos teritorijos bendrojo plano sprendiniai. Po šios žinios investuotojai gavo sąlygas rengti Melnragėje planuojamų statybų projektinius pasiūlymus.   

Vėtrų g. 6A, kaip rašoma projektiniuose pasiūlymuose, projektuojamas 10,47 m aukščio pastatas, kuris bus trys sublokuoti vienbučiai gyvenamieji namai.

Pastatas projektuojamas dviejų aukštų su mansarda, jo stogas – dvišlaitis, fasado apdailai bus naudojamos klinkerinės plytelės ir apdailinės plokštės, spalvos derinamos prie aplinkinio užstatymo.

Butų planai projektuojami identiški. Pirmame aukšte suprojektuotas holas, virtuvė, sanitarinis mazgas, bendras kambarys, o antrame aukšte koridorius, du miegamieji kambariai, vonios kambarys. Mansardos aukšte suprojektuotas kambarys ir atvira terasa.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad sklype projektuojama kiemo aikštelė automobilių parkavimui. Kiekvienam butui numatomos dvi automobilių vietos, taip pat yra projektuojama automobilių aikštelė dvibučiam namui, kuris šiame Vėtros g. 6A sklype jau baigiamas pastatyti, bet jo parkavimo aikštelė suprojektuota kitoje vietoje. „Kai tik gausime statybos leidimą, iškart pradėsime statybas. Planuojame, kad tai įvyks dar šiemet. Tikimės, kad visi neaiškumai jau praėjo ir šiam projektui trikdžių nebus“, – vylėsi T. Petreikis.

4 Comments

  1. Klaipėdos Žmonės

    Nu jus nejuokaukit . Isvis visus namus griaut iš melnarages giruliu smiltynes . Palikit gamtai šį žemes lopineli !

    Reply
  2. Klausimas LT

    Kaip galima liesti miestą, uostą ir intrigas?

    Reply
  3. Anonimas

    LR bendrasis planas neeliminavo galimybės Melnragėje statyti išorinio uosto, uosto bendrasis planas patvirtintas su išorinių uostu čia, o miesto bendrajame plane visi išorinio uosto „rekvizitai” jau numatyti, tad teigti, kad bent 10 metų išorinio uosto planai „atidėti” mergaitiškai naivu.

    Reply
    • LT

      Atsakymas Anonimui: Tamsta esate Chamas. Naudoti išsireiškimą Megaitiškai naivu yra diskriminacija moterų ir mergaitčių adresu. Turėtumėte žinoti, kad šiuolaikinės mergaitės ir moterys tik pasišaipo iš tokių nusenusių perdylų išsireiškimų. O kas liečia uostą, miestą ir intrigas šioje srityje tai ne vien tik Jūs su šaukšteliu proto burnoje esate gimęs.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This