Gyventojai pasipiktinę: vietoj automobilių stovėjimo vietų – konteinerių aikštelė

Miestas, Svarbu

Pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelių įrengimas ir toliau kelia klaipėdiečių aistras ir nepasitenkinimą. Pietinės miesto dalies gyventojai nustėro, kai pamatė, kad tokia aikštelė įrengiama jų namo kieme, kur ir taip trūksta vietų statyti automobilius.

Klaipėdos savivaldybės atstovai teigia, jog žmonių skundai yra pavėluoti.

Konteinerių aikštelė įrengta tokioje vietoje, kur gyventojai sugebėdavo pastatyti 5-6 automobilius, o dabar jiems reikės ieškoti kitos vietos. „Atviros Klaipėdos” skaitytojo nuotr.

„Prieš rinkimus visi politikai žadėjo, kad daugiabučių namų kiemuose atsiras daugiau vietų statyti automobilius. Tačiau jų nedaugėja, o dar labiau mažėja. Štai atvyko sunkioji technika ir ant važiuojamosios dalies, kur statomi automobiliai, iškasė milžiniškas duobės ir montuoja penkis didelius pusiau požeminius atliekų konteinerius. Taip iš mūsų atimamos dar 5-6 automobilių stovėjimo vietos“, – piktinosi Laukininkų g. 35 esančio devynaukščio gyventojai.

Jie pabrėžė, kad naujų atliekų konteinerių tikrai reikia ir supranta, kad naudotis pusiau požeminiais konteineriais bus patogiau.

„Bet kam šovė į galvą išrinkti tokią vietą konteinerių aikštelei? Trūksta žodžių. Aplink yra daugybė vietos, yra didelis žolynas, kuriame stovi stovai skalbiniams džiauti, o jais jau dešimt metų niekas nesinaudoja. Darbininkai labai skubiai įrenginėja tą aikštelę, bet ir patys stebėjosi, koks protinguolis sugalvojo tokį projektą“, – pasakojo klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Renata Chockevičienė aiškino, kad pusiau požeminių konteinerių aikštelė prie Laukininkų g. 35 namo suprojektuota atsižvelgiantį į teritorijos tarp Jūrininkų pr., Vingio g. ir Laukininkų g. detaliojo plano, patvirtinto dar 2007 metų rugsėjį, sprendinius.

Anot R. Chockevičienės, taip pat atsižvelgta buvo ir į „Kitos paskirties inžinerinių statinių  (kiemo aikštelių) Laukininkų g. nuo 21 iki 25, nuo 33 iki 37, nuo 32 iki 40, Klaipėda, rekonstravimo ir statybos projekto“ sprendinius bei į esamą situaciją, požemines komunikacijas ir kt.

„Projektuojant aikštelę buvo atsižvelgta į tai, kad nebūtų užimtos kiemo aikštelių statybos projekte naujai suplanuotos automobilių stovėjimo vietos bei atitiktų detalaus plano sprendinius. Pažymėtina, kad minėtas kiemo aikštelių statybos projektas šioje vietoje dar nėra įgyvendintas“, – teigė R. Chockevičienė.

Kitaip tariant. Laukininkų g. 35 namo gyventojai gali tikėtis, jog kada nors jų kieme bus įrengta daugiau automobilių stovėjimo vietų.

Pašnekovė patikino, kad pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelės schema buvo viešinta visuomenei. Ji Klaipėdos savivaldybės internetiniame tinklapyje buvo paskelbta dar 2019 metų rugpjūčio 8 dieną.

„Pastabų teikimo terminas buvo iki rugpjūčio 23 dienos. Iki nustatyto termino pastabų iš visuomenės dėl šios aikštelės nebuvo sulaukta“, – pabrėžė R. Chockevičienė.

Klaipėdoje iki šių metų pabaigos turi būti įrengtos 268 pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelės. Kol kas įrengta yra maždaug pusė jų.

„Konteinerių aikštelių projektavimo ir įrengimo procese yra buvę atvejų kai dėl gyventojų prieštaravimo buvo atsisakyta suplanuotos aikštelės vietos. Tačiau šios aikštelės, apie kurią kalbame, statyba jau prasidėjusi, tokioje stadijoje aikštelės statyba iki šiol dar nebuvo nutraukta“, – teigė R. Chockevičienė.

268 pusiau požeminių ir 12 požeminių atliekų konteinerių aikštelių įrengimas Klaipėdoje kainuos apie 4,2 mln. eurų.

17 Comments

  1. klaipėdietė

    Simonaitytės 24,kažkam šovė į kvailą galvą pastatyti konteinerius šalia vaikų darželio,prie pat tvoros.Db vaikučiai uostys smarvę,o iš žmonių atimtos 4 vietos automobiliams

    Reply
  2. Kaban

    Liūdna žiūrėti į tokius sprendimus kai neturime kur yra sportą parkuoti o šiukšlių konteineris vidurį parkavimo aikštelės . Taikos 94 kieme

    Reply
  3. Leonas

    Panevėžio 11 konteinerius sugebėjo pastatyti tokioje vietoje, kad jau atveždami suniokojo šaligatvius. Šiukšlinės privažiavimui teks aukoti apie 10 stovėjimo vietų arba samdyti sraigtasparnį. Projektavo taip, kad pakliūtų į kvailiausių projektų sąrašą? Ar kažko prisiuostė?

    Reply
  4. pritariu Klaipėdos žmonėm

    Iš tikrųjų reikia riboti automobilių kiekį. Kitaip parkavimo vietos niekaip neužteks net ir išplėtus aiškteles, o apie gatves be kamščių ir švarų orą reiks pamiršti.

    Reply
  5. klaipėdos žmonėms

    jūs neįsibėgėkite su tokiu siūlymu,koks vienam ūkiui-vienas,nereikia nei vieno,gi pagal miesto galvas geriau visai išvaryti,kur nori-ten dėk,o jei ką,dar daug galvoti nereikės,turėsim duoklę nešt,kaip senamiestyje ,,viešojo transporto,, kontorai,ten greitai prarys…

    Reply
  6. Klaipėdos Žmonės

    Patys žmones kalėi gyvena dviena o turi po 4-8 automobilius … uždrauskit automobilius pvz vienas šeimos ukiui 1 automobilis ir viskas beda bus išspresta !

    Reply
  7. Juokas pro ašaras

    Kauno gatvėje požeminės šiuklšinės jau meati stovi įkastos ir aprištos stop juosta. Matyt Merui baigėsi raudona juostelė perkirpimui. ir nespėja aplėkt visų šiukšlinių atidaryt. Lauksime gerb. Mere su visa savivaldybės svita jūsų Kauno gatvėje ! Atsineškit dūdą, mes pyragą išsikepsim… 🙂

    Reply
  8. Klaipedietis

    Nesuprantama kaip tuokie savivaldybės tarnautojai vadovauja tokiems darbams akivaizdu su galva nedraugauja už toki darbą neturėtu būti mokamas atlyginimas

    Reply
  9. Klaipedietis

    Visiškai nesuprantama ar savivaldybės tarnautojai nors kiek su galva draugauja ir už ką atlyginimą ima

    Reply
    • Namo valdymas

      Bus mokamos kompensacijos uz suniokotus zolynus, todel ir stengiasi… Facebook Vites bendruomenes seniunus igaliojome suzinoti kam cia naudinga!

  10. biurokratams

    yra visiems giliai ,,dzin,,dėl mūsų gerbūvio.Ištraukė seną planą,kažkur paviešino,kapstykitės,jei rasite,tai laiku pastebėję idiotiškus planus,pareikškite pretenzijas,jei ne,tai ir statome.Gal dar turite kokių planų ir 20 metų senumo ir ištrauksite.Svarbu rasti būdą,kaip atsirašinėt,kaip savo bukumą pateisinti,sėdite kabinetuose užkerpėję.Prieš darant bent sveiką protą įjunkite,kur ką statote ir kas dabar aktualu.Statyti važiuojamoje kelio dalyje tik bukagalviai ir tegali arba nesirūpinantys gyventojų gerove.

    Reply
  11. ezys

    Zmogus isigijes automobili pasipiktino, kad korpuse palikta skyle, kuria buki darbininkai uzkimso kamsciu ir bande uzmaskuoti miniatiurinemis durelemes, kurios kazkodel atsidaro tik kai masina atrakinta. Zmogus supranta, kad visko pasitaiko, klaido ivyksta, bet kam taip kvailai svaistomi resursai, kai galima buvo paprasciausiai skyle uzklijuoti lipnia juosta?

    Reply
  12. Klaipėdos Žmonės

    Uždrauskit išvis automobilius ! Palikit ėik autobusus is paspirtukus !

    Reply
  13. Anonimas

    Tokia pati situacija ir Kretingos g. 39-41 namų kieme. Važiuojamojoje kelio dalyje, mašinų stovėjimo vietose, prieš namų langus ir duris įkasė 5 konteinerius. Su guventojų nuomone valdžiukė nesiskaito. Nors buvo derinta kitoje vietoje, bet pi to valdžiukė padarė kaip norejo, nors gyventojai kreipėsi ir prašė nedaryti toje vietoje.

    Reply
    • Namo valdymas

      Pasidalinsiu žiniomis, gal kam privers…
      Nuo šių m. sausio 1 d. isigaliojo patvirtinti atstumai iki komunalinių atliekų konteinerių atstumas yra 21 m, tik kai nera galimybes pastatyti konteineriu, atstumas gali buti mazinamas iki 10 m, jeigu atstumas yra dar mazesnis, tai tada konteinerių statymui turi buti gauti parasai…. Nebent jie savo ikaltas lentas! skaito, kad gavo parasus, nes niekas neparase?

    • Tikrai taip

      Tokia pat situacija Panevėžio g. 9: teikėme pastabas savivaldybei paskelbto derinimo metu, argumentus, kad numatytoje vietoje per arti namo, kad reikia įrenginėti toje vietoje, kur konteineriai ir dabar stovi. Ką jūs manote? Atvažiavo darbininkai ir ėmė ardyti ką tik suklotas tvarkant kiemus trinkeles toje pusėje, kur gerokai arčiau namo. Apstulbome: kam tuomet derinti, teikti pastaboms, jei įrenginėtojai/įkasinėtojai vis tiek daro, kaip jiems ATRODO geriau? O dabar išardytos trinkelės mėtosi aplinkui antras mėnuo, niekas net nebando sutvarkyti. Klausimas savivaldybės valdžiukei: kam vaizduojate tą demokratiją?

  14. Gyventoja

    Tikrai, kiek vietos uzima tie konteineriai, dar ir dziovyklos seniai pastatytos. Nebe tame amziuje gyvename, kad drabuzius dziauti lauke, bendrame kieme. O Automobilis dabartiniu laiku yra pagrindine susisiekimo priemone. Mokame mokescius uz teritorijos tvarkymus, bet nesimato, kad tvarkymas yra gyventojo naudai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Atsisveikindama Linutė apsišvies ekologiškai*

Į Klaipėdos savivaldybės tarybą neišrinkta liberalė Lina Skrupskelienė ketvirtadienį vykusio Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu labai ilgai kamantinėjo ...
2023-03-09
Skaityti daugiau

Miestas

Daugiabučių kiemų tvarkymas kontrolieriams paliko neįdomus

Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba nusprendė, kad yra netikslinga tęsti tyrimą, kurio tikslas – „išanalizuoti daugiabučių namų kiemų būklės gerinimo sistemą, ...
2022-12-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė pasiduoda: daugiabučių gyventojai neturės mokėti už bešeimininkes atliekas

Klaipėdos miesto savivaldybę teismai ir kitos valstybės institucijos privertė rengti projektą, kuriuo numatoma panaikinti „pareigą daugiabučių namų savininkų bendrijoms ir namų ...
2022-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This