Sugrįš Aludarių dienos festivalis

Verslas

Tarptautinės Aludarių dienos festivalis, praėjusiais metais dėl saugumo sumetimų Klaipėdoje neberengtas, šiemet sugrįš liepos 17 d.

„Visi matome, kaip greitai, atlaisvėjus ribojimams, prisipildė gatvės ir lauko kavinės – žmonės išsiilgę socializacijos, barų, renginių ir tiesiog kokybiško laiko kartu. Todėl, laikantis visų tebegaliosiančių reikalavimų susibūrimams, šią vasarą vėl esame pasirengę sukurti šventinę nuotaiką ir priminti, kaip mes Klaipėdoje švenčiame Aludarių dieną“, – skelbia festivalio organizatoriai.

Kaip ir įprasta, vienos dienos festivalis vyks „Švyturys Bhouse“ teritorijoje, kurioje išdygs 3 muzikos scenos. Alternatyvios muzikos gerbėjai išgirs „Solo Ansamblio“, „Free Finga“, „Garbanoto“, „Flash Voyage“, „Baltojo Kiro“, „Planeta Polar“ ir kitų žinomų muzikantų pasirodymus. Taip pat stand-up komedijos pasirodymus surengs „Šventinis Bankuchenas“ bei Markas ir Viktoras.

Festivalyje bus galima paragauti įvairiausių pasaulio virtuvių maisto ir sudalyvauti ekskursijose po daryklą. Organizatorių teigimu, kasmet veiklų ir partnerių skaičius gerokai ūgteli, kadangi į festivalį sugrįžta vis daugiau žmonių.

„Pirmajame mūsų Aludarių dienos paminėjime prieš aštuonerius metus sulaukėme 6 tūkstančių dalyvių. Nuo to laiko renginį vis tobulinome, didinome veiklų ir scenų skaičių, todėl vos po kelių metų jau skaičiavome net 22 tūkst. entuziastų, atvykstančių pasiklausyti alternatyvios muzikos, paragauti alaus rūšių iš įvairiausių šalių ir pasimėgauti skirtingų pasaulio virtuvių patiekalais. Paskutinį kartą subūrėme dar daugiau muzikantų, sugalvojome dar daugiau veiklų, pirmieji pristatėme ekologiškas daugkartinio naudojimo taures ir, užtvėrę kelias uostamiesčio gatves netgi 4 scenomis, „užkūrėme“ tikrą festivalį. Į jį atvyko net mūsų seserinių daryklų atstovai iš Niujorko, Stokholmo, Tronheimo ir Londono“, – teigia organizatoriai.

Jei ribojimai iki renginio dienos nepasikeis, festivalis bus atviras visiems dalyviams su galimybių pasu.

Skelbiama, kad šįkart į festivalį bus parduodami bilietai – jų kaina 11,2 Eur. Bilietus platina „Tiketa”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Dėl Aludarių dienos - eismo pokyčiai Bangų gatvėje

Iki sekmadienio 16 val. draudžiamas transporto eismas dalyje Bangų gatvės. Dėl Aludarių dienos renginio Bangų gatvės ruože nuo Bangų g. ...
2023-07-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Aludarių dienos laukia ir lankytojai, ir patys darbuotojai

Šeštadienį Klaipėdoje nugriaudėjo tradicinis Aludarių dienos festivalis, subūręs alaus ir muzikos mylėtojus. „Švyturys Bhouse“ teritorijoje ir aplinkinėse gatvėse vyko ekskursijos, ...
2022-07-17
Skaityti daugiau

Miestas

Šeštadienį - aludarių festivalis

Liepos 16-ąją Klaipėdoje vėl vyksta Tarptautinės aludarių dienos festivalis. Tradiciškai „Švyturys Brewery“ darykloje lankytojų lauks aludarių vedamos degustacijos ir ekskursijos, ...
2022-07-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This