„Ambersail-2“ finišavo Genujoje

Sportas

Po taktiškai sudėtingo ir kankinančiai lėto „The Ocean Race Europe“ etapo „Ambersail-2“ finišavo Genujoje

Keturias paras dideliame karštyje ir itin silpno vėjo sąlygomis lenktyniavę „The Ocean Race Europe“ dalyviai ketvirtadienio rytą pasiekė trečiojo etapo finišą Genujoje, Italijoje.

Aistės Ridikaitės nuotr.

Pasak „Ambersail-2“ komandos, apie 600 jūrmylių besidriekusiame etape užėmusios 6-ąją vietą, tokios buriavimo sąlygos, nors ekranuose bei nuotraukose atrodo mažiau įspūdingai, yra kone sudėtingesnės ir daugiau ištvermės reikalaujančios nei stiprūs vėjai ir didelės bangos.

„Pagal jūrmyles tai buvo vienas trumpiausių etapų, tačiau jis tikrai prailgo, nes didžiąją laiko dalį stovėjome arba plaukėme labai lėtai. Gali atrodyti, kad su silpnais vėjais lengva buriuoti, tačiau iš tiesų tai labai sunku – visuomet trūksta miego, vyrauja nuolatinė įtampa ir galvojimas, iš kur papūs vėjas, į kurį kampą geriau plaukti. Paskutinė naktis buvo iš viso bemiegė, nes turėjome vilties dar aplenkti dvi komandas – „Team Childhood 1“ ir „Viva Mexico“, deja, mums taip ir nepasisekė to padaryti – buvome juos prisiviję, bet prieš pat finišą vėl kone visai sustojome be vėjo“, – po finišo teigė „Ambersail-2“ kapitonas Rokas Milevičius.

Pasak kapitono, šiame etape buvo itin svarbu išmanyti vietines sąlygas – būtent kaip ir ko galima tikėti Viduržemio jūroje. Tačiau drauge jis neatmeta galimybės, kad kitos komandos galėjo geriau pasidaryti „namų darbus“ bei naudotis labiau informatyviomis orų prognozėmis.

„Kartais atrodydavo, kad konkurentai yra žingsniu priekyje – jie iškart investuodavo į kokį nors sprendimą, o mes tų vėjo pasisukimų ar tranzicijų, rodos, net nematydavome. Tekdavo reaguoti pavėluotai. Šiandien arba rytoj reikės būtinai išanalizuoti visus sprendimus, pakalbėti su konkurentais, kodėl jie darė vienokius ar kitokius veiksmus, kad geriau suprastume, kodėl mums to padaryti nepasisekė taip gerai, kaip norėjome“,- teigė R. Milevičius.

Pasak buriuotojų, tokios sąlygos buriavimą paverčia kone kankinančiai lėtu, begalinės kantrybės reikalaujančiu iššūkiu, nes laivą sulėtinti gali net ne ten atsistojęs žmogus ar neatsargus staigesnis judesys ant denio. Tačiau net ir tokiomis sąlygomis kova vyko intensyvi: viso etapo metu 7 „Volvo 65“ jachtų įgulos buriavo pernelyg viena nuo kitos neatitrūkdamos, o į priekį pagavusi stipresnį vėja išsiverždavo tai viena, tai kita įgula. Etapo metu buvo ir tokių momentų, kai jachtos įsivyravus štiliui tiesiog stovėdavo vietoje, kol vėl nepadvelkdavo nors ir nedidelis vėjo gūsiukas.

Po 4 parų pirmoji finišo liniją kirto bendroje įskaitoje lyderiaujanti „Mirpuri Foundation Racing Team“. Antroji prie finišo linijos atskubėjo „Akzonobel Ocean Racing“ komanda, trečioji – „Sailing Poland“. Lietuvai atstovaujanti „Ambersail-2“ įgula finišo liniją kirto 6 ir šiuo metu bendroje įskaitoje užima 5 vietą.

Iki „The Ocean Race Europe“ varžybų pabaigos liko dar vienerios Pakrantės lenktynės, kuriose pirmos trys lyderių pozicijas užėmusios komandos gaus papildomus taškus į bendrąją rezultatų įskaitą.

Šiame etape „Ambersail-2“ įgulą sudarė kapitonas Rokas Milevičius, buriuotojai Tomas Ivanauskas, Linas Ivanauskas, Domantas Juškevičius, Conradas Colmanas, Deimantė Jarmalavičiūtė, Saulius Pajarskas, Arnas Eimutis, Aistė Ridikaitė, Tomas Jurgelevičius, Irmantas Norkus, Marius Matonis, Virmantas Daubaras, Darius Kavaliauskas.

Bendrosios TORE įskaitos rezultatai po 3 etapų:

  1. „Mirpuri Foundation Racing Team“ (kpt. Yoann Richomme) – 18 t.
  2. „Akzonobel Ocean Racing“ (kpt. Chris Nicholson)  – 17 t.
  3. „Sailing Poland“ (kpt. Bouwe Bekking) – 15 t.
  4. „Team Childhood 1“ (kpt. Simeon Tienpont) – 12 t.
  5. „Ambersail-2“ (kpt. Rokas Milevičius) – 9 t.
  6. „The Austrian Ocean Race Project“ (kpt. Gerwin Jansesn) – 9 t.
  7. „Viva Mexico“ (kpt. Erik Brockmann) – 8 t.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Ambersail-2“ pasiekė vandenynų Dakaro finišą: tai – neįkainojama patirtis

Po beveik dviejų mėnesių intensyvių jūrinių lenktynių aplink senąjį žemyną, šeštadienį finišavo „The Ocean Race Europe“ varžybos, kuriose pirmą kartą ...
2021-06-19
Skaityti daugiau

Sportas

„Ambersail-2“ komanda startuoja finaliniame „The Ocean Race Europe“ etape

Sekmadienį Lietuvai atstovaujanti „Ambersail-2“ komanda drauge su kitomis „Volvo 65“ jachtomis startavo finaliniame, apie 600 jūrmylių „The Ocean Race Europe“ ...
2021-06-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Ambersail-2“ teko priimti sudėtingus sprendimus

Po varginančios ir įtemptos kovos Lietuvai atstovaujanti „Ambersail-2“ įgula trečiadienio rytą pasiekė antrojo „The Ocean Race Europe“ etapo finišą Alikantėje. ...
2021-06-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This