Klaipėdos savivaldybėje – jau visi patarėjai: paskutinioji prisijungė mokytoja

Politika, Svarbu

Klaipėdos savivaldybėje pagaliau dirba jau visi aštuoni vyriausieji patarėjai, kurių pareigybės buvo įsteigtos dar pernai balandžio 1-ąją, kai įvyko administracijos reforma ir buvo panaikinti departamentai.

Paskutinioji prie patarėjų komandos prisijungė švietimo, kultūros ir sporto klausimus kuruosianti Danguolė Dambrauskienė.

Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Ši patarėjos vieta iš pradžių buvo pasiūlyta Nijolei Laužikienei, kuri anksčiau dirbo Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktore. Tačiau ji pasiūlytų pareigų atsisakė ir atsisveikino su Klaipėdos savivaldybe.

Išrinkti naują patarėją buvo surengtas ne vienas konkursas, tačiau visi pretendentai pasirodydavo per silpnai, tad nugalėtojo išrinkti nepavyko.

Paskutiniajame konkurse, kuris vyko jau šį pavasarį, geriausiai pasirodė ir jį laimėjo D. Dambrauskienė. Ankstesniuose konkursuose ji nedalyvavo. „Šis man buvo pirmas ir pasisekė laimėti. Anksčiau nedalyvavau, nes buvau susitelkusi pabaigti studijas universitete“, – „Atvirai Klaipėdai“ teigė D. Dambrauskienė.

Šiemet Vytauto Didžiojo universitete ji baigė švietimo vadybos magistrantūros studijas. Prieš tapdama Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiąja patarėja, kuria pradėjo dirbti nuo birželio 1-osios, D. Dambrauskienė dirbo Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje profesijos mokytoja, apsigynė metodininkės laipsnį. Šioje ugdymo įstaigoje ji buvo ir mokyklos tarybos narė. „Tačiau pati jaučiau, kad šie marškinėliai man darėsi ankštoki. Be to, baigiau studijas, pamačiau skelbimą, kad ieškomas vyriausiasis patarėjas ir sudalyvavau konkurse“, – kalbėjo  pašnekovė.

Moteriai teks patarinėti ne tik jai puikiai pažįstamais švietimo, bet ir kultūros bei sporto klausimais. „Į tokius iššūkius reaguoju ramiai, juk mokomės visą gyvenimą, tad mokysiuosi, domėsiuosi ir viskas bus gerai“, – patikino D. Dambrauskienė.

Vyriausiųjų patarėjų pareigybės Klaipėdos savivaldybėje atsirado nuo praėjusių metų balandžio 1 dienos, kai įvyko administracijos reforma. Tuomet buvo panaikinti departamentai ir įsteigtos aštuonios vyriausiųjų patarėjų pareigybės. Daugumą jų užimti buvo pasiūlyta buvusiems departamentų direktoriams: Ričardui Zulcui, Kastyčiui Macijauskui, Aldonai Špučienei, Deividui Petrolevičiui. Dar iki reformos su Klaipėdos savivaldybe atsisveikino Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, kuriam netrukus turėjo sueiti 65 metai, o tai yra riba, kai valstybės tarnyboje dirbti neleidžiama.

Patarėjų komandą nuo praėjusių metų balandžio papildė Socialinės infrastruktūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė bei Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vadovas Gintaras Dovidaitis.

Nuo praėjusių metų balandžio niekaip nepavyko surasti dviejų patarėjų – ugdymo, kultūros ir sporto klausimais bei IT ir inovacijų klausimais. Nors konkursai buvo skelbiami, tačiau arba pretendentai pasirodydavo per silpnai, arba laimėtojai atsisakydavo būsimų pareigų, nes sulaukdavo geresnių pasiūlymų privačiame sektoriuje.

Nuo gegužės 3-osios, Klaipėdos savivaldybėje pagaliau pradėjo dirbti vyriausiasis patarėjas IT ir inovacijų klausimais. Juo tapo Modestas Martišius. Iki šiol Klaipėdos savivaldybėje jis dirbo Informacinių technologijų skyriuje vyriausiuoju specialistu.

M. Martišius dalyvavo Valstybės tarnybos departamento organizuotame konkurse išrinkti vyriausiąjį patarėją ir jį laimėjo.

Nuo gegužės 3-osios Klaipėdos savivaldybėje pradėjo dirbti ir nauja vyriausioji patarėja finansų ir turto optimizavimo klausimais. Anksčiau šias pareigas ėjo A. Špučienė, tačiau balandžio pabaigoje ji pasitraukė, nes sulaukė 65 metų.

Konkursą užimti šias pareigas laimėjo ir dirbti jau pradėjo Sandra Tamašauskienė. Anksčiau ji dirba privačiame sektoriuje, naujoji patarėja turi 20 metų patirtį finansų srityje, iš jų – 14 metų vadovavimo patirtį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

Atnaujins dar dvi krepšinio aikšteles prie daugiabučių namų

Nors uostamiesčio daugiabučių namų kiemuose esama per 60 krepšinio aikštelių, savivaldybė pernai skyrė lėšų atsinaujinti tik dviem iš jų. Tiek pat ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This