Nemokami pietūs – ir antrokams: tėvams nebereikia sukti galvos dėl prašymų

Svarbu, Švietimas

Nuo naujų mokslo metų pradžios nemokamai bus maitinami ne tik ikimokyklinukai ir pirmokai, bet ir antrokai. Nauja dar ir tai, kad šių vaikų tėvams nereikės teikti papildomų prašymų dėl nemokamo maitinimo.

Šiemet nemokamus pietus mokyklos jau gaus ir antrokai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Praėjusiais metais galiojo kita tvarka, sukėlusi nemažai sumaišties. Nors nemokamas maitinimas, kaip numatyta teisės aktuose, priklausė visiems ikimokyklinukams ir pirmokams, jų tėvai turėjo teikti prašymus spis.lt sistemoje, kai vaikai mokyklose būtų maitinami nemokamai. Ir tai reikėjo padaryti iki rugpjūčio 25 dienos. Jei tėvai prašymo nepateikė, jų vaikas nemokamai maitinamas nebuvo. Jei prašymas buvo pateiktas vėliau, vaikui maitinimas skirtas taip pat jau įsibėgėjus mokslo metams.

„Dėl šios tvarkos mes ministerijai rašėme raštus, kas toks reikalavimas yra perteklinis. Tąkart buvo aiškinta, kad nemokamas maitinimas nėra privalomas, jog kai kurie tėvai jo nenorės, bet prašymo atsisakyti maisto pateikti negalima, todėl prašymus turėjo teikti pageidaujantieji nemokamo maitinimo. Tačiau galiausiai nuspręsta, kad toks reikalavimas buvo nepagrįstas ir našta tėvams. Todėl dabar tvarka jau pakoreguota“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Todėl nuo naujų mokslo metų pradžios visi uostamiesčio ikimokyklinukai, pirmokai ir antrokai savo ugdymo įstaigose bus nemokamai maitinami.

„Dabar ta administracinė našta perkelta mokykloms. Jų administracijos turės vaikų sąrašus ir pagal tai turės pateikti sąrašus Klaipėdos savivaldybei, kad gautų pinigų nemokamam maitinimui. Mokyklos, žinoma, nėra patenkintos papildomu krūviu, bet tėvai išvengs sumaišties ir papildomų prašymų teikimo“, – teigė A. Liesytė.

Anot jos, neabejojama, kad bus tėvų, kurie pageidaus, kad jų vaikai mokykloje nebūtų nemokamai maitinami, nes jų mitybos įpročiai galbūt yra kitokie.

„Tokiu atveju prašymą atsisakyti nemokamai maitinimo reikia pateikti savo mokyklos administracijai. Jei vėliau tėvai persigalvos ir jau norės nemokamo maitinimo, prašymą dėl jo taip pat reikės pateikti mokyklai“, – dėstė Socialinės paramos skyriaus vedėja.

Skaičiuojama, kad nuo rugsėjo Klaipėdos ugdymo įstaigose nemokamai bus maitinami 5200 ikimokyklinukų, pirmokų ir antrokų. Šiemet gegužę nemokamus pietus Klaipėdoje gaudavo 4120 ikimokyklinukų ir pirmokų.

Per naujus mokslo metus uostamiesčio ikimokyklinukų, pirmokų ir antrokų nemokamam maitinimui numatyta 1,8 mln. eurų. Ši suma yra tikslinė dotacija iš valstybės biudžeto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškos tų, kurie neprašo pagalbos, nors jiems jos reikia

„Kai kuriuos gyventojus reikia tiesiog paimti už rankos ir atsivesti”, – taip lakoniškai naujovę – potencialių socialinių paslaugų gavėjų paieškos ...
2023-06-24
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajono pirmokams – būtiniausių priemonių krepšeliai

Jau antrus metus iš eilės rugsėjo 1-ąją Klaipėdos rajono pirmokų lauks būtiniausių kanceliarinių priemonių krepšeliai. Tad tėveliai, kurių mažieji tik ...
2023-06-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This