Sumedžiotas šernas kainavo brangiai

Aplinkosauga

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnų darbas davė rezultatų. Po laimėtų teismo procesų konfiskuoti penki termovizoriai ir graižtvinis šautuvas, panaudotas neteisėtai sumedžiojus šerną.

AAD pranešime teigiama, jog praėjusių metų lapkritį Klaipėdos aplinkosaugininkai Šilalės rajone nustatė asmenį, medžioklės lape nepažymėjusio per teisėtą medžioklę sumedžioto šerno.

Dėl to Šilalės teismo rūmai pripažino medžiotoją kaltu ir jam skyrė atlyginti gamtai padarytą žalą, viršijančią 1000 eurų, bei ir sumokėti 400 eurų baudą. Iš vyro teismas dar konfiskavo ir graižtvinį šautuvą.

Taip pat, įsiteisėjus teismo sprendimams dėl civilinėje apyvartoje uždraustų daiktų, naudotų medžioklėje, Turto valdymo ir ūkio departamentui buvo perduoti ir penki naktiniai termovizoriniai priedėliai.

Naktiniai termovizoriai yra priskirti A kategorijos ginklų priedėliams, juos draudžiama naudoti medžioklėje ir turėti medžioklės plotuose.

„Džiaugiamės, kad pusantrų metų trukę teismo procesai baigėsi aplinkosaugininkų pergale. Bylas išnagrinėję teismai asmenis pripažino kaltais ir galiausiai įsiteisėjus nutarimams teismas konfiskavo termovizorius bei graižtvinį šautuvą“, – AAD pranešime cituojamas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Miesto centre - netikėtas svečias

Antradienio vakarą klaipėdiečiai miesto centre galėjo stebėti neįprastą reginį. Prekybos centro „Gulbė” teritorijoje, esančioje tarp Liepų ir Danės gatvių, klaidžiojo ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Kretingos rajone pagautas kilpininkas turės nemalonumų ir su policija

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informaciją apie neteisėtai laikomus žvejybos įrankius Kretingos rajone, Ėgliškių kaime. ...
2023-01-13
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje įkliuvo neteisėtai tinklais prekiavęs asmuo

Savaitgalį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai gavę informacijos išaiškino asmenį, socialiniuose tinkluose prekiavusį žvejybiniais tinklais. Pažeidėjui gresia ...
2023-01-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This