Trečias kartas nemelavo: už vairavimą girtam pasiųstas už grotų

Kriminalai ir nelaimės

Už vairavimą neblaiviam du kartus jau nuteistas vyras ne tik kad nevykdė ankstesnių teismo draudimų vairuoti, bet ir dar kartą įkliuvo girtas: Klaipėdos apylinkės teismas jį trečią kartą nuteisė ne tik už tai, bet ir už vengimą atlikti ankstesniais nuosprendžiais skirtas baudžiamojo poveikio priemones. Šį kartą vyras už grotų pasiųstas 10 mėnesių, jam uždrausta vairuoti 5 metus.

Byloje nustatyta, kad nuteistasis balandžio 19 d. vairavo automobilį „Audi A4”, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio – jam nustatytas 2,55 promilių girtumas.

Kaltinamasis pagal pareikštus kaltinimus kaltę prisipažino visiškai ir parodė, kad Plungės teismas jau du kartus jam buvo apribojęs teisę vairuoti, o Klaipėdos regiono probacijos skyriaus specialistė jį supažindino su baudžiamojo poveikio priemonių atlikimo tvarka ir sąlygomis bei jų nevykdymo pasekmėmis. Jis esą suprato, kad negali vairuoti automobilio, tačiau išgėręs nesusivaldė, nes turi priklausomybę nuo alkoholio ir nesugeba savęs kontroliuoti.

Teismas, išnagrinėjęs ir įvertinęs byloje esančius įrodymus, vyrą pripažino kaltu ir, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis padarė vieną nesunkų nusikaltimą ir vieną baudžiamąjį nusižengimą, taip pat į kaltinamojo atsakomybę lengvinančią aplinkybę, mat jis prisipažino padaręs nusikalstamas veikas ir išreiškė nuoširdžią atgailą.

Teismas įvertino ir atsakomybę sunkinančią aplinkybę – nusikalstamą veiką padarė būdamas recidyvistu, t.y. būdamas teistas už tyčinį nusikaltimą ir turėdamas neišnykusį teistumas už jį, į kaltinamojo asmenybę – daug kartų baustas administracine tvarka už įvairių nusižengimų, susijusių su girtumu, padarymą, į tai, kad turi daug galiojančių nuobaudų, kurių nėra linkęs vykdyti, oficialiai nedirba.

Įvertinęs minėtas aplinkybes, taip pat tai, kad byla išnagrinėta taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą, teismas vyrui už šias nusikalstamas veikas paskyrė subendrintą 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Be to, vėl paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas vairuoti 5 metus. Taip pat iš jo nurodyta konfiskuoti „Audi A4” vertę atitinkančią pinigų sumą – 1770 Eur.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matosi bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Įspėja vairuotojus dėl nestandartinio krovinio gabenimo

UAB „Klaipėdos paslaugos“ informuoja vairuotojus, kurie Klaipėdoje trečiadienio vėlų vakarą ir ketvirtadienį naktį planuoja važiuoti maršrutu Perkėlos g. 8 – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Neregių kurtą performansą rodys Klaipėdoje

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bendruomenės nariai antrus metus kviečia į garso spektaklį „eiti į pat vidurį“. Netikėtų garsovaizdžių pasakojimas tamsoje, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This