Už pajamų slėpimą juvelyrinių dirbinių prekeivis ir jo įmonė atsidūrė teisme

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė baigusi didelės apimties ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl finansinių nusikaltimų pareikšti visoje Lietuvoje juvelyriniais dirbiniais prekiaujančiai bendrovei bei jai vadovaujančiam direktoriui. Dėl šių nusikalstamų veikų valstybei, anot prokuratūros, nebuvo sumokėta daugiau nei 147 tūkst. eurų mokesčių.

Tyrimo duomenimis, Klaipėdoje registruota bendrovė ir jai atstovaujantis direktorius galėjo apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą. Įtariama, kad įmonės vadovas, galimai siekdamas nuslėpti realiai įvykusius pardavimus ir išvengti mokesčių mokėjimo, savo darbuotojams, kurie nesuvokė, kad daroma nusikalstama veika, nurodė kasos aparatu fiksuoti ne visus papuošalų pardavimus. Taip pat, manoma, kad dalis už juvelyrinius dirbinius gautų pinigų buvo nuslepiami kasos aparate registruojant mažesnes parduotų papuošalų sumas nei jos buvo gautos realiai. Skaičiuojama, kad tokiu būdu bendrovė ir jos direktorius nuo 2015 m. sausio iki 2018 m. gegužės galėjo neapskaityti beveik pusės milijono eurų pajamų.

Tyrimo metu surinkti duomenys, pasak prokuratūros, leidžia pagrįstai manyti, kad minėtosios bendrovės vadovas apskaitos dokumentais taip pat galimai nepagrindė ir dvidešimčiai įmonės darbuotojų iš neapskaitytų pajamų išmokėto atlyginimo. Per trejus metus jiems, įtariama, neteisėtai išmokėta daugiau nei 36 tūkst. eurų.

Manoma, kad kaltinamasis informacijos apie realiai parduotuvėse įvykusias ūkines ir finansines operacijas bei darbuotojams išmokėtą darbo užmokestį neperdavė bendrovės buhalteriui, kuris vėliau deklaravo tikrovės neatitinkančius duomenis.

Šioje byloje civilinį ieškinį, kurio suma siekia daugiau nei 127 tūkst. eurų, yra pateikusi Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija, o Valstybinio socialinio draudimo ir fondo valdybos pateikto ieškinio suma siekia per 20 tūkst. eurų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas siekdamas išvengti mokesčių, kurių suma viršija 750 MGL, įrašė į deklaraciją žinomai neteisingus duomenis apie pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą ir pateikė juos valstybės įgaliotai institucijai, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdiečiai įtariami nesumokėję beveik 412 tūkst. eurų PVM

Po pareigūnų atliktų kratų grindų dangą pardavinėjusios uostamiesčio įmonės akcininkas ir direktorė sulaukė įtarimų dėl mokesčių vengimo ir keletą metų ...
2023-05-31
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Mokesčių vengė ir klastodami kadastrines bylas bei vertinimo dokumentus

Klaipėdos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei dokumento klastojimo ...
2022-03-31
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sporto klubų savininkas ir jo vadovaujama įmonė atlygino valstybei padarytą 13 tūkst. eurų žalą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pranešė, kad dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir mokesčių vengimo įkliuvęs vienas Vakarų Lietuvoje veikiantis sporto ...
2021-11-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This