Klaipėdos universiteto chorui įteikta „Aukso paukštė“

Kultūra

Klaipėdos universiteto (KU) mišriam chorui „Pajūrio aidos“ ir jo įkūrėjui bei meno vadovui doc. Algirdui Šumskiui ketvirtadienį Lietuvos nacionalinio kultūros centro vadovas Saulius Liausa įteikė „Aukso paukštės“ statulėlę.

Choras aukščiausiu šalies mėgėjų meno apdovanojimu įvertintas kategorijoje „Geriausias suaugusiųjų choras ir vadovas“. Jo kandidatūrą, įvertinęs kolektyvo kūrybinę veiklą, ekspertams svarstyti teikė Lietuvos nacionalinis kultūros centras. Šiemet tai, beje, vienintelė „Aukso paukštė“, atskridusi į uostamiesčio kultūros bendruomenę.

Ilgai lauktas ir pirmasis po karantininės tylos gyvas koncertinis susitikimas su publika vyko choro namuose – KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto Vitražų menėje. Į koncertinę programą įsiterpusi apdovanojimo ceremonija ir sveikinimai nušvietė šypsenomis choristų veidus.

„Mums šis apdovanojimas – kolektyvo brandos įvertinimas ir dar viena didelė paskata tobulėti. Mene, kaip žinote, tobulumui ribų nėra, tai – nuolatiniai ieškojimai ir ėjimas į priekį. Sakoma, kad stovintis vanduo surūgsta… Mes to nenorime, tad pasistengsim neužmigti ant laurų ir augti toliau“,- po renginio, jau atslūgus emocijoms, sakė choro meno vadovas doc. Algirdas Šumskis.

KU mišrus choras „Pajūrio aidos“ sėkmingai gyvuoja nuo 2007-ųjų. Šiame kolektyve nuolat dainuoja nuo 35 iki 45 žmonių. Choras buria universiteto dėstytojus, doktorantus, studentus bei alumnus. Choras aktyviai koncertuoja daugelyje Lietuvos miestų, miestelių bendruomenėms, užsienyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

Mums rašo

Sekmadienį vėl suskambės dainos ir šokiai Klaipėdoje

Lietuvos vakarų krašto dainų šventė – tai tradicija, kuri šiame krašte bene didžiausia ir skaitlingiausia dalyviais, menanti turtingą ir prasmingą ...
2023-06-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This