Klaipėda taps inovatyvios akvakultūros vasaros hub‘u

Verslas

Specialistų rengimas bei pritraukimas į akvakultūros įmones tampa vis aktualesnis – ši industrija įvardijama kaip viena perspektyviausių mėlynosios ekonomikos sričių. Klaipėda jau birželio 28 – liepos 2 dienomis pakvies semtis žinių apie inovatyvią akvakultūrą drauge su tarptautine ekspertų komanda.

Hibridinį renginį organizuoja Klaipėdos universitetas (KU) bei projekto „AquaVIP“ vedantysis partneris Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP), bendradarbiaujant su Lietuvos biotechnologų asociacija, krevečių ūkiu „Local Ocean“, mokslininkais ir verslo praktikais iš Gdansko, Rostoko, Valensijos Saint Vincent Martyr universitetų, Belgijoje veikiančios akvakultūros įmonės „Tomalgae CVBA“. Gyvai ir virtualiai prisijungsiančių dalyvių geografija apima Lietuvą, Vokietiją, Lenkiją, Kroatiją bei kitas šalis.

„Uostamiesčio strategijos „Klaipėda 2030“ nubrėžtas siekis orientuotis į tvarų jūros išteklių panaudojimą ir mėlynosios ekonomikos augimą mums aktualus ir kaip Lietuvos jūrinio klasterio koordinatoriams, – pranešime cituojamas KMTP plėtros vadovas Andrius Sutnikas. – Inovatyvios akvakultūros plėtra teigiamai paveiktų ir laivų statybos bei kitas industrijas, atvertų naujų galimybių lauką mūsų mokslui. Procesų pagreitis ir sėkmė įmanoma tik turint kritinę masę kompetentingų specialistų ir pastariesiems tobulėjant, perimant užsienio akvakultūros verslų ir mokslo centrų patirtį“.

„AquaVIP“ vasaros mokykla skirta studentams bei akvakultūros sektoriuje jau dirbantiems specialistams. Mokymai sustiprins įgytas žinias bei įgūdžius, tuo pat metu praplėsdami ir šių tikslinių grupių karjeros galimybes. Penkių dienų trukmės kursas dalyvius ne tik supažindins su teorija, bet ir suteiks praktinių žinių apie šiuolaikines akvakultūros technologijas.

Nuotoliniu būdu vyksiančias paskaitas papildys vietos dalyviams skirti užsiėmimai KU Jūros tyrimų instituto Žuvininkystės ir akvakultūros laboratorijoje Kopgalyje bei eksperimentinėje akvakultūros bazėje Verslo inkubatoriuje. Dalyvius iš užsienio, nesant galimybės fiziškai prisijungti, pakviesime juos į virtualius turus. Kurso metu daugiausiai dėmesio bus skiriama dalyvių supažindinimui su recirkuliacinėmis akvakultūros sistemomis ir tokioms temoms kaip probiotikai, mikrodumblių biomasė, vėžiagyviai, biotechnologijos“, – vardijo KU Jūros tyrimų instituto Žuvininkystės ir akvakultūros laboratorijos vadovas dr.Nerijus Nika.

Penkių dienų trukmės interaktyvus kursas – nemokamas. Dalyviams bus išduodami sertifikatai.

Besidomintieji dar gali suskubti užsiregistruoti iki birželio 23 d. čia.

1 Comment

  1. ?

    Kas yra HUB,as? Valstybinė kalba miršta?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Miestas

Krevetes augins panaudodami geoterminį vandenį

Vakarų Lietuvoje glūdinčius geoterminio vandens išteklius tikimasi sėkmingai panaudoti ir akvakultūroje. Tai įrodyti mokslininkai sieks eksperimentais, kurie šį rudenį startuos ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Verslas

Ukrainos grūdams – žaliasis Lietuvos vidaus vandens koridorius?

Rusijai pasitraukus iš susitarimo dėl ukrainietiškų grūdų eksporto per Juodąją jūrą, Klaipėdos uostas galėtų tapti naujais vartais šiam kroviniui. Analizuojant ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This