Vėl skirs „Lietuvos Maximalistų“ stipendijas

Švietimas

Gerai besimokantys, iniciatyvūs, sumanūs ir talentingi 1–12 klasių moksleiviai jau gali pretenduoti į rekordinį 90 tūkst. eurų „Lietuvos Maximalistų“ stipendijų fondą 2020-2021 m. mokslo metams. „Lietuvos Maximalistai“ bus apdovanoti mokslo, meno, muzikos, sporto, visuomeniškumo, inovacijų, ekologiškumo ir pažangumo srityse.

„Jau devynioliktus metus iš eilės mes skatiname jaunuosius talentus drąsiai siekti savo svajonių, nes tikime, kad taip galime prisidėti prie gražesnės ateities kūrimo. Įvairiose srityse gabius vaikus būtina ne tik finansiškai paskatinti, bet ir įvertinti jų pastangas siekti užsibrėžtų tikslų bei puoselėti savo talentus. Džiaugiamės galėdami pagelbėti jauniesiems talentams pasiekti nuostabių rezultatų, kurie vėliau džiugina ir garsina visą Lietuvą“, – pranešime spaudai cituojama „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Iš viso „Lietuvos Maximalistų“ stipendijoms šiemet bus skirta 90 tūkst. eurų. Programos laimėtojais tapusiems moksleiviams visus mokslo metus kiekvieną mėnesį bus skiriamos 75 arba 150 eurų dydžio stipendijos.

Konkurse kviečiami dalyvauti įvairiausių gabumų turintys vaikai, todėl stipendijas moksleiviai galės gauti net 8 skirtingose kategorijose: mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologijos, inovacijų ir nuolatinio pažangumo.

Moksleiviai, norintys dalyvauti programoje „Lietuvos Maximalistai“, projekto anketą gali užpildyti iki liepos 21 d. prekybos tinklo „Maxima“ interneto svetainėje. Komisija, atrinkdama būsimuosius „Lietuvos Maximalistus“, vertina ne tik objektyvius mokslo rezultatų pasiekimus – pažymius ir konkursinius įvertinimus, bet ir moksleivių motyvacinius laiškus. Juose moksleivis turėtų pagrįsti, kodėl būtent jis turėtų tapti „Lietuvos Maximalistu“, pasidalinti savo pasiekimais ir ateities lūkesčiais ar svajonėmis.

Šių metų „Lietuvos Maximalistų“ komisiją sudaro Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro meno departamento vadovė bei muzikologė Jurgita Norvaišienė, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas, Lietuvos Kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Darius Šaluga, VGTU strateginės partnerystės prodekanė ir MOSTA centro politikos analitikė Milena Medineckienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gabių ir talentingų vaikų ugdymo skyriaus darbuotoja Jurgita Stulginskienė ir „Maximos“ atstovai.

Vien praėjusiais metais „Lietuvos Maximalistais“ pretendavo tapti daugiau nei pusė tūkstančio talentingų ir įvairiais pasiekimais pasigirti galinčių šalies moksleivių. Anksčiau jais yra tapę tokie žinomi ir Lietuvą garsinantys menininkai bei sportininkai kaip Giedrius Titenis, Martynas Levickis ar Evelina Sašenko.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Paaiškėjo tikroji direktorės atleidimo priežastis*

Spyglys išsiaiškino, jog meras Arvydas Vaitkus atleido iš pareigų Klaipėdos socialinės paramos centro direktorę Dianą Stankaitienę visai ne dėl to, ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio - prekybos centras (atnaujinta)

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

В поисках места под солнцем

Клайпеду и окрестности с марта 2022 года выбрали своим пристанищем около 4 тысяч беженцев из Украины. В основном это женщины ...
2022-10-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This