Ryčio Sabo knygos „Gaono kodas“ pristatymas

Kultūra

Kitą trečiadienį, birželio  30 d., 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 10A) vyks viešųjų ryšių specialisto, žurnalisto Ryčio Sabo knygos „Gaono kodas“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi.

R. Sabas – vilnietis komunikacijos profesionalas, daug keliavęs po pasaulį, aplankęs karštuosius taškus Irake, Afganistane, Kosove ir Bosnijoje, kur dirbo tarptautinių naujienų žurnalistu. Jo aistra – istorija, kurios aidus galima girdėti šiandien.

Pradėjęs skaityti „Gaono kodą“, negali nuo jo atsiplėšti tol, kol rašytojo ranka neatveda iki paskutinės eilutės. Tai – ne vienintelis romano privalumas. Kvapą gniaužiantis trileris, kuriame emigranto Pauliaus Meko – Polo Vilemseno – ir jo artimųjų gyvenimas pinasi su „Mosado“, FSB ir GRU bei Lietuvos žvalgybų ir kelių valstybių mafijozų kova dėl Vilniaus žydų išminčiaus Gaono palikto raštelio su neįtikėtinos galios kodu, turi dar ir neįtikėtiną istorinį foną.

„Gaono kodo“ pasakojimo epicentras – Ukmergės rajono Želvos miestelis, iš kurio kilęs Nobelio premijos laureatas Aaronas Klugas; jame gyveno ir Gaono brolis.

Nė sekundei neišleisdamas iš akių romano veiksmo, pakeliui autorius skaitytoją supažindina su Lietuvoje menkai žinomais ar net  nežinomais, bet pasaulyje išgarsėjusiais mūsų tėvynainiais. Nobelistas Klugas, šokėja Musia Daiches iš Vilniaus, Brazilijos multimilijonieriumi tapęs Klabinas iš Želvos, žurnalistė Bracha Habas iš Alytaus, 1831 m. sukilėlis bajoras Šemeta, kūręs Belgijos kariuomenę.

Antras knygos planas daugybei lietuvių rašytojų vis dar pakiša koją, tačiau R. Sabas, priešingai, veiksmo foną tapo meistriškai.

Na, o su kokiu žymiuoju kodu asocijuojasi knygos pavadinimas, bibliofilams sufleruoti nereikia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pėdinti į Girulius ragina paskutinį kartą šią vasarą

Rugpjūčio 23 d., trečiadienį, 18 val., Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 10A) vyks jau paskutinis šią vasarą ...
2023-08-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Vėl kviečia pėdinti į Girulius

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šią vasarą vėl kviečia į jos Girulių padalinį, kuriame vyks renginių ciklas „Pėdink ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

Kultūra

Į Girulius pėdinti kvies paskutinį kartą šį sezoną

Rugpjūčio 24 d., trečiadienį, 18 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 10A) vyks jau ...
2022-08-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This