Atvykstantis ispanų burlaivis kviečia į kelionę

Uostas ir jūra

Šį sekmadienį, birželio 27-ąją, Klaipėdą pasieks pirmasis naujosios regatos „Baltic Regatta 2021“ burlaivis – „Atyla“ (Ispanija). Jau porą savaičių jūra plaukiantis laivas Klaipėdoje neužsibus – liepos 1-ąją jis pajudės link Talino, iš kurio dar kartą čia sugrįš Jūros šventės dienomis.

Sail Training International nuotr.

Aktyvius mokymus vykdantis ir jūrinę kultūrą propaguojantis burlaivis kviečia leistis į neeilinę kelionę. Laivo įgula kviečia visus palikti komforto zoną ir pasirengti tikriems iššūkiams ir gyvenimo įgūdžių tobulinimui, kokių kaip – tarpkultūrinė komunikacija, emocinis intelektas, kritinis mąstymas, komandinis darbas, vadovavimas, atsakomybė, drąsa, atsparumas. „Atyla“ ir jos įgula yra parengti taip, kad kiekvienas naujokas sklandžiai galėtų dalyvauti visose laive vykstančiose veiklose, tarp kurių ir tikri buriavimo iššūkiai, navigacijos pradmenys, tvarkos palaikymas laive ir kita.

„Nuotykis laive yra įdomus, tačiau taip pat sunkus ir kupinas iššūkių. Nuostabi laivo „Atyla“ įgula ne tik svetingai sutinka kiekvieną pasiilgusį azarto, bet ir moko, edukuoja, dalinasi sukaupta patirtimi – tiesiog svetingai priima į savo šeimą. Plaukimas burlaiviu, tai naujoji prabanga – kuriam laikui atsiriboti nuo šiuolaikinių technologijų, socialinių tinklų ir bent trumpam tapti tik jūros dalimi. Saulėlydžiai ir saulėtekiai atviroje jūroje, gamta, anglų kalbos tobulinimas, skanus maistas, naujos pažintys ir nauji atradimai – toks gali būti jūsų gražiausias šios vasaros nuotykis“, – pranešime cituojama „Baltic Regatta 2021“ koordinatorė Violeta Ulevičienė.

Visa detali informacija apie kelionę, maršrutą, kainą – https://www.atyla.org/

Burlaivis „Atyla“ (škuna) priskiriamas B kategorijai. Laivas pastatytas 1984 m., ilgis – 31 metras, aukštis – 26,5 metro. Visas laivo veiklas kuruoja „Atyla Ship Foundation“ – labdaros organizacija, skirta skatinti įvairius gyvenimo įgūdžius ir informuoti apie jų svarbą. Pasiekęs Klaipėdą laivas švartuosis Danės upėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdoje viešinčio burlaivio komandoje - KU studentai ir Lietuvos moksleiviai

Trečiadienį Klaipėdos uoste prisišvartavo grakštus dvistiebis lenkų burlaivis „General Zaruski“. Tarptautinėje laivo komandoje – Klaipėdos universiteto (KU) studentai, studijuojantys hidrologiją ...
2022-07-21
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Легендарный «Штандарт» набирает команду в Клайпеде!

Можно не только посетить историческое судно в рамках Baltic Regatta 2021, но и отправиться под парусами в польский Щецин. Учебное ...
2021-07-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Jūros šventės lygtis - su nežinomaisiais

Šiemetinė Jūros šventė liepos 23-25 dienomis planuojama su didžiuliais koncertais, eisena, muge ir burlaivių lankymu, tačiau jos organizatoriai pripažįsta, kad ...
2021-06-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This