Į gyvą eilę dėl skiepo – iš reikalo

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdiečiai penktadienį suplūdo pasiskiepyti „Janssen“ vakcina, kurios tereikia vienos dozės. Prasidėjus vakcinacijos akcijai, prie skiepų palapinės nusidriekė apie dviejų šimtų žmonių eilė. Pakalbinti žmonės tvirtino, kad pasiskiepyti atvyko ne dėl to, kad apsisaugotų nuo koronaviruso, o todėl, kad galėtų laisvai keliauti.

Tik prasidėjus skiepijimo akcijai, gyvoje eilėje stovėjo jau apie 200 žmonių. Virginijos Spurytės nuotr.

Nacionalinis kraujo centras skiepijimo akciją penktadienį prie Klaipėdos „Akropolio“ pradėjo nuo 11 val., tačiau žmonės pradėjo rinktis jau nuo 9 val. ryto. Šiek tiek po 11 val. jau buvo susidariusi maždaug 200 žmonių gyva eilė ir ji vis ilgėjo, o tai reiškė, kad laukti skiepo kai kuriems teko ir ilgiau nei pusantros valandos.

Į gyvą eilę stojo ne tik klaipėdiečiai, bet ir kitų miestų gyventojai, užsieniečiai. Išskirtinės vakcinos laukė ir jauni, ir vyresnio amžiaus žmonės.

Nacionalinio kraujo centro direktorius Daumantas Gutauskas „Atvirai Klaipėdai“ teigė, jog mobili komanda yra pasirengusi paskiepyti 1000 žmonų – tiek vakcinos dozių buvo paruošta. Tačiau pašnekovas teigė abejojantis, kad visos dozės bus panaudotos, nes patirtis kituose miestuose rodo, kad per tokias akcijas paskiepijama maždaug po 500 žmonių.

16 val., kai baigėsi ši skiepų akcija, paaiškėjo, jog Klaipėda aktyvumu neišsiskyrė nuo kitų miestų ir net atsiliko. Per penkias valandas uostamiestyje „Janssen” vakcina buvo paskiepyti 392 žmonės. 

„Atvira Klaipėda“ pakalbino kelis eilėje stovinčius žmones ir visi jie tvirtino, kad skiepo laukia ne dėl apsaugos nuo COVID-19 ligos, o todėl, kad galėtų laisvai keliauti.

Klaipėdietė Elzė tikino, kad į eilę atsistojo 10.30 val. Prabėgus pusvalandžiui, prieš ją dar buvo keliasdešimt žmonių.

„Man sudėtinga užsiregistruoti skiepytis, nes neturiu kur palikti vaiko. Todėl tikrai patogiau stoti į gyvą eilę. Štai, kol mažylis turi nuotaikos, tol ir stovime. Tikiuosi, kad pavyks sulaukti savo eilės. Vakcinos man reikia ne dėl apsaugos, o todėl, kad galėčiau laisvai važiuoti į kitas šalis. Mano vyras dirba užsienyje, tad dabar sudėtinga net nuvykti į Rygą ir iš jos parsivežti vyrą namo“, – kalbėjo pašnekovė.

Ji pabrėžė, kad nei šeimoje, nei artimoje aplinkoje niekas koronavirusu nebuvo užsikrėtęs, tad ir neatrodo, kad šio viruso reikėtų labai saugotis.

„Aplink mus nebuvo koronos. Tikrai nesiskiepyčiau, bet dabar be skiepo labai sudėtinga gyventi, beveik neįmanoma judėti tarp šalių. Tai yra vienintelė priežastis, kodėl pasiryžau skiepytis“, – teigė Elzė.

Klaipėdiečių neatbaidė tai, kad eilėje savo vakcinos dozės tek laukti ir ilgiau nei pusantros valandos. Virginijos Spurytės nuotr.

Klaipėdietis Eigirdas, nors ir nusimatė, kad jam eilėje reikės stovėti apie pusantros valandos, teigė, kad kantrybės sulaukti galimybės pasiskiepyti tikrai užteks.

„Lapkritį turiu skristi į Australiją, tad reikia dabar pasiskiepyti, kad skiepas vis dar galiotų. Vakar buvome užsiregistravę pasiskiepyti Kaišiadoryse, bet pakeliui sugedo automobilis, tad šiandien reikia stovėti šioje gyvoje eilėje. Noriu būtent „Janssen“ vakcinos, nes jos tereikia vienos dozės“, – dėstė pašnekovas.

Jis taip pat patikino, kad jo tikslas pasiskiepyti yra mažiau judėjimo ribojimų, o ne apsauga nuo viruso.

„Prieš du mėnesius dariausi antikūnių testą, rodė 37,6, o tai yra labai didelis skaičius. Matyt, persirgau be simptomų ir pasekmių, bet tai niekur neužfiksuota. Todėl ir reikia pasiskiepyti, kad galėčiau keliauti“, – pabrėžė Eigirdas.

Klaipėdietė Natalija pasiskiepyti taip pat atvyko tik todėl, kad yra pasiruošusi vykti į kelionę.

„Ruošiuosi vykti į šalį, kurioje dabar yra labai padaugėję susirgimų. Anksčiau pasiskiepyti negalėjau, nes turėjau operaciją. Dabar skiepijuosi tik todėl, kad reikia keliauti. Turiu bilietus, vizą, negaliu atsitraukti, tad privalėsiu sulaukti skiepo“, – teigė Natalija.

Tačiau ji neslėpė, kad gyva eilė ir ypač tokia ilga tikrai nėra patogiausias būdas vakcinuotis.

„Esu dirbanti, tad dėl šios eilės, turėsiu savo reikalus atidėti, susitikimus nukelti. Nepatogu, bet vis tiek turiu pasiskiepyti“, – konstatavo pašnekovė.

„Atvira Klaipėda“ primena, jog Klaipėdos vakcinacijos centras LCC tarptautiniame universitete (Kretingos g. 36) dirba įprastu režimu ir norinčiųjų skiepytis laukia kiekvieną dieną.

Čia pasiskiepyti galima ir užsiregistravus iš anksto internete koronastop.lt arba Karštosios linijos tel. 1808, ir be išankstinės registracijos. Tų, kuriems registruotis iš anksto nepatogu, Klaipėdos vakcinacijos centras laukia kasdien, įskaitant savaitgalį, nuo 13 iki 15 val. Atvykus galima rinktis iš tų vakcinų rūšių, kurias tuo metu turi vakcinacijos centras. Atvykstant skiepytis reikia turėti asmens dokumentą.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Antradienį Klaipėdoje vėl fiksuotas tik vienas naujas COVID-19 atvejis

Paskutinę balandžio dieną šalyje patvirtinta 12 naujų COVID-19 atvejų (tarp jų – vienas antrinis ir tretinis užsikrėtimai), skelbia Valstybės duomenų ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitgalis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti vos du nauji pirminiai COVID-19 atvejai. Klaipėdoje, kaip ir šeštadienį, naujų susirgimų nefiksuota. Savaitinis naujų susirgimų skaičius ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This