Skatina Vakarų Lietuvos turizmo sektoriaus konkurencingumą

Regionas

Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) Verslo fakulteto Turizmo verslo programos dėstytojai įgyvendina projektą „Suaugusiųjų neformalus skaitmeninis mokymas erdvinio ir darnaus turizmo plėtrai“.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Šis projektas skirtas suaugusiųjų kompetencijų stiprinimui neformalaus mokymo metodais Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje bei kurti naujus ir unikalius skaitmeninio turizmo maršrutus, siekiant didinti tiriamų regionų ir teritorijų patrauklumą erdvinio ir darnaus turizmo plėtrai. Sukurtus erdvinių pokyčių turizmo maršrutus bus siekiama įvesti į Baltijos regiono turizmo rinką ir juos sėkmingai parduoti potencialiems turistams.

Tokiu būdu skatinamas suaugusiųjų verslumas ir jų konkurencingumas turizmo rinkose.

KVK pranešime spaudai teigiama, jog erdvinis turizmas arba erdvinių pokyčių turizmas – tai naujas ir originalus turizmo konceptas, kurį jau ne pirmus metus kuria KVK Turizmo verslo programos dėstytojai, formuodami naujas ir originalias alternatyvas Vakarų Lietuvos turizmo rinkos konkurencingumui ir patrauklumui stiprinti.

Erdvinis turizmas apima teritorijų istorinės, kraštovaizdžio, architektūros, socialinės, ekonominės ir urbanistinės raidos tyrimus, kuriais nustatomi įvairūs įvykę pokyčiai miesto ir kaimo vietovėse, gamtos ir kultūros kraštovaizdžiuose ir kt.

Sukurti erdvinių pokyčių maršrutai traktuojami kaip nauji turizmo produktai, kurios parduodant gaunamos alternatyvios pajamos. Tai ypač aktualu suaugusiems, kurie turi daug žinių, bet stokoja kompetencijų dirbant su skaitmeninėmis technologijomis, todėl siekia tapti labiau konkurencingais turizmo rinkoje siūlant originalius turizmo maršrutus potencialiems turistams.

Projekto „Suaugusiųjų neformalus skaitmeninis mokymas erdvinio ir darnaus turizmo plėtrai“ vadovas doc. dr. Eduardas Spiriajevas, projekto koordinatorius Eglė Hidri, projekto finansų vadybininkas Dovilė Simonaitienė. KVK dėstytojų tyrėjų grupė – Jurgita Kasparienė, Agnė Abramovičienė, Erika Čepienė ir Jolanta Baronaitė.

Minėtą projektą finansuoja Nord Plius programa. Projektas pradėtas įgyvendinti 2020 m. spalio mėn. ir bus baigtas 2022 m. rugsėjo mėn. Projekto partneriai: Klaipėdos valstybinė kolegija (vedantysis partneris), Liepojos universitetas ir Kuldygos plėtros agentūra (Latvija), NVO „Creative Estonia“ (Estija), NVO „Mobilizing Expertise AB“ (Švedija).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį galės ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Regionas

Pėstute per sieną auksą gabenęs latvis užsidirbo solidžią baudą

Klaipėdos teritorinė muitinė praneša, jog Latvijos pilietis iš Rusijos Kaliningrado srities į Lietuvą atvyko pėsčiųjų taku. Panemunės kelio poste dirbantiems ...
2024-03-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdos mieste įvestas pagalvės mokestis

Viešbučių versle besisukančio Klaipėdos miesto tarybos nario Arūno Tumos viešas spaudimas dėl mero siūlymo vadinamąjį 2 eurų pagalvės mokestį įvesti ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This