DFDS keltai prisitaikė prie pandemijos sąlygų

Uostas ir jūra

Birželio 27 dieną sukako 20 metų nuo DFDS veiklos Lietuvoje pradžios. Vienas didžiausių Europoje keltų operatorių, teikiantis keleivių ir krovinių pervežimo paslaugas Europoje, taip pat skelbia pirmojo 2021 m. ketvirčio finansinius rezultatus ir fiksuoja didesnį augimą nei planuota.

Prognozuojama, kad bendras DFDS kompanijos pajamų augimas, lyginant su 2020 metais, šiemet bus 20-25 proc. didesnis, o DFDS laivyną papildys pirmasis per 40 metų naujai pastatytas ro-pax tipo keltas, kuris turėtų sustiprinti Baltijos jūros maršrutus, aptarnaujamus iš Klaipėdos.

Per 20 metų DFDS kompanija į veiklas Lietuvoje investavo daugiau nei 400 mln. Eur. Palmiros Mart nuotr.
Strateginė DFDS investicija į Lietuvą

Pasak DFDS Lietuva generalinio direktoriaus Jono Nazarovo, per 20 metų DFDS kompanija į veiklas Lietuvoje investavo daugiau nei 400 mln. Eur, Klaipėdos uoste sukūrė vieną iš savo keleivių ir krovinių pervežimo Baltijos jūroje centrų ir toliau planuoja investuoti į paslaugų kokybės gerinimą ir pozicijų stiprinimą. J. Nazarovas pabrėžia, kad didžiausia ir svarbiausia investicija – per 20 metų išugdyta patyrusi ir profesionali komanda, kuri yra gerai vertinama DFDS grupėje.

„DFDS veiklos apimtys Lietuvoje per dvidešimt metų smarkiai išaugo, o per pandemiją įmonė pademonstravo brandą ir gebėjimą prisitaikyti prie pasikeitusios situacijos: pandemijos pradžioje, suprantama ir vėliau, užtikrinome sėkmingą vos ne vienintelio tuo metu likusio transporto koridoriaus tarp Lietuvos, Vakarų Europos ir Skandinavijos funkcionavimą bei saugų krovinių ir keleivių pervežimą, su partneriais jūrų uostuose Lietuvoje, Estijoje ir Švedijoje pradėjome organizuoti didelio pasisekimo sulaukusį keleivių testavimą dėl COVID-19, kartu su virtuvės šefu D. Praspaliausku atnaujinome restoranų „Mare Balticum“ meniu, o rudenį laukiame mūsų laivyną papildysiančio naujo, Kinijoje baigiamo statyti kelto“, –  pranešime spaudai cituojamas DFDS Lietuva vykdomasis direktorius.

Krovinių pervežimas ir logistika kompensavo keleivių trūkumą

Naudodamasi keltų ir uosto paslaugomis, taip pat transporto ir logistikos sprendimais, DFDS aptarnauja daugiau nei 10000 krovinius vežančių klientų. Įkurta 1866 m. Kopenhagoje, šiandien bendrovė turi biurus 20-yje skirtingų šalių. DFDS kompanijos pirmojo ketvirčio ataskaitos duomenimis, didžiausias augimas visos bendrovės kontekste fiksuojamas krovinių pervežimo sektoriuje, kur pelnas prieš mokesčius, lyginant su praėjusiais metais, padidėjo 25 proc.

Bendrovės planuose – tolesnis pozicijų stiprinimas krovinių pervežimo srityje, „HSF Logistics Group“ integravimas į DFDS šeimą. 2021 m. pradžioje įsigyta bendrovė yra viena iš Europos lyderių šaldytų produktų logistikos srityje.

Augant pajamoms iš krovinių pervežimo, per pirmąjį šių metų ketvirtį pajamos iš keleivių pervežimo sumažėjo 72 proc., tačiau bendras pajamų sumažėjimas sudarė vos 1 proc. Ataskaitoje pažymima, kad ypač sėkmingai dirbo Viduržemio jūros padalinys, taip pat sėkmingai prisitaikyta prie dėl „Brexito‘o“ pasikeitusių sąlygų, kai buvo atlieptas išaugęs srautas Europos – Airijos maršrute.

Nors keleivių srautai dalyje maršrutų 2020 metais sumenko, tačiau Baltijos jūroje DFDS rezultatai yra geresni nei tikėtasi.

„Radome būdą prisitaikyti prie pandemijos sąlygų ir toliau sėkmingai teikti keleivių ir krovinių pervežimo paslaugas trimis maršrutais. Minint DFDS veiklos Lietuvoje 20-metį kartu džiaugiamės, kad nepaisant sunkumų visiems DFDS padaliniams Europoje gana neblogai sekėsi dorotis su pandemijos iššūkiais“, – sako J. Nazarovas.

.      

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

„World Travel Awards“ apdovanojimuose – DFDS pergalė

Vienas didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS, iš Klaipėdos jūrų uosto plaukiojantis trimis maršrutais, prestižiniuose „World Travel Awards“ apdovanojimuose pelnė rekordinį ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Transportas

Palangos oro uosto keleivių skaičius nekito

Trečią šių metų ketvirtį Lietuvos oro uostų aviacijos rodikliai toliau gerėjo, o vien rugsėjį bendrovė aptarnavo beveik 8,5 proc. daugiau ...
2023-10-11
Skaityti daugiau

Transportas

Mažametį išgąsdino užrašas švieslentėje

Klaipėdietis Aidas savivaldybės viešajai įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) ir žiniasklaidai atsiuntė laišką, kuriame stebisi, kodėl transportininkai švieslentėse prie autobusų ...
2023-09-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This