Pliažo sportas Klaipėdoje netrukus gali tapti prieinamas ir šaltuoju metu laiku

Sportas, Svarbu

Jei neužsitęs biurokratinės procedūros, jau spalį netoli Klaipėdos autobusų stoties, Priestočio gatvėje, klaipėdiečiai ir miesto svečiai po stogu šaltuoju metų laiku galės žaisti pliažo tinklinį ar užsiimti kitomis ant smėlio kultivuojamomis sporto šakomis.

UAB „Pliažas” viešo projektinių pasiūlymų svarstymo metu pristatė savo planus išsinuomotame 0,4 ha ploto sklype Priestočio g. 15 pastatyti lengvai demontuojamą kupolinę areną su penkiomis smėlio pagrindo paplūdimio tinklinio/teniso aikštelėmis ir pagalbinėmis patalpomis.

UAB „Studija 33″ vizualizacija

Pasak bendrovės vadovo Vitalijaus Čiapo, projektas gimė dėl to, kad patiems sportuojant nesezono metu jaučiamas tokių smėlio aikštelių stygius.

„Mūsų Klaipėdos klimatas negailestingas, pliažo sportais ne ilgą laiko tarpą galima džiaugtis. Nesezonas trunka 8-10 mėnesių. O smėlio sporto bendruomenė nuolat gausėja. Yra daug žaidžiančių ir Gargžduose, Palangoje. Vien „Gerulių” sporto bendruomenėje yra per 200 narių. Populiarumas auga eksponentiškai, karjerai kalba, kad labai išaugo smėlio paklausa tinklinio aikštelėms prie sodybų”, – pasakojo V. Čiapas.

Pasak jo, profesionaliam žaidimui reikia, kad būtų bent jau 10-15 m aukščio lubos, ir tokių patalpų nepavyko susirasti. Tad apsilankius Lenkijoje, kur yra labai daug tokių po pripučiamais kupolais įsikūrusių sporto arenų, buvo nutarta rinktis tokį variantą.

Anot V. Čiapo, tokia arenos konstrukcija yra sumontuojama per dvi-tris dienas, išmontuojama dar greičiau, jos ir mažesni eksploatavimo kaštai nei stacionaraus objekto.

Projektiniuose pasiūlymuose numatoma, kad 1 848 kv. m ploto aikštelė šiltuoju sezono metu bus atvira, o šaltuoju sezono metu būtų po specialiu kupolu iš tento, palaikomas skirtingo slėgio. Kupolo aukštis siektų 28,5 m.  Viduje bus penkios paplūdimo tinklinio/teniso žaidimo aikštelės, persirengimo/laisvalaikio zona, sporto reikmenų parduotuvėlė-registratūra, sanitariniai mazgai.

UAB „Studija 33″ vizualizacija

„Tai bus bus penkios pilnavertės tinklinio aikšteles su patogiais užribiais. Antram aukšte virš modulinių persirengimo kambarių ir dušų bei tualetų bus terasa ir vienas stiklinis modulis, skirtas vaikams, kad tėvai galėtų ateiti su jais. Bus ir vamzdžiai vaikams saugiai nusileisti ant smėlio. Nebus jokių kompromisų saugumui ir patogumui. Turi būti nedulkantis, neteplus, šiltas smėlis. Jis bus aukštu slėgiu specialiai drėkinimas, karštesnę dieną nusodinantis dulkėjimą. Čia bus galima organizuoti ir tarptautinius turnyrus, nes bus galima transformuoti iš penkių į dvi aikšteles ir sumontuoti tribūnas”, – pasakojo V. Čiapas.

Šalia arenos numatoma 27 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

UAB „Studija 33″ vizualizacija

Pasak UAB „Pliažas” vadovo, mūsų klimato sąlygoms tinkantis kupolas jau yra užsakytas Slovakijoje, tikimasi, kad pasirinkta koncepcija leis turėti konkurencingą paslaugos kainą, nors ją dar esą sunku prognozuoti, nes vis dar nežinomi smėlio šildymo kaštai.

V. Čiapo teigimu, kol kas teorinė montavimo darbų pradžia yra rugsėjo vidurys. Jei pagal planus pavyks susitvarkyti dokumentus, išsispręsti dujotiekio klausimus, sportuojančiuosius tikimasi pakviesti jau spalio gale.

Projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė UAB „Studija 33″, rašoma, kad arena bus eksploatuojama 15 metų. UAB „Pliažas” sklypą iš dviejų jį valdančių sutuoktinių yra išsinuomojusi iki 2031 m. gegužės pabaigos.

Be „Atviros Klaipėdos” žurnalisto viešame projektinių pasiūlymų pristatyme dar dalyvavo tik Klaipėdos bendruomenių asociacijos vadovas Renaldas Kulikauskas, palinkėjęs sėkmės šios projekto sumanytojams.

„Tinklinis yra pati geriausia sporto šaka įvairioms amžiaus grupėms ir įvairių įgūdžių žmonėms ir darbiniai kolektyvai gali atrasti tokius užsiėmimus. Tai – nuostabi idėja. Tinklinis Klaipėdoje turėtų būti jei ne sporto šaka numeris vienas, tai bent numeris du. Manau, kad tikrai bus pasisekimas, tik reikia dar populiarinti šią sporto šaką”, – sakė R. Kulikauskas.

3 Comments

  1. miestelėnas

    idėja turėt tinklinio aikšteles super, bet kas per baisybė tos palapinės.. už 100 metrų paveldo zona, bandoma projektuot ir išlaikyt estetiką, kitoj gatvės pusėj atrodo kaip specialiai kuo pigesni variantą pramušt..
    Beje tos 2 sugriuvusios Kaune ir Vln neturėtų būt šioks toks pavojau signalas, ar trečias kartas nemeluos?

    Reply
  2. Geruliai

    Šaunuoliai vaikinai, sumanymas puikus, visokeriopos sėkmės jums vystant ši projektą. Gerulių bendruomenė ??????????

    Reply
  3. +-

    Labai geras ir sveikintinas sumanymas. Duok Dieve Jums sėkmės 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Nenaudotos siurblinės vietoje statys daugiabučius

Bendrovė „Bilukas“, Klaipėdoje jau statanti gyvenamųjų namų kvartalą „Holivudas“ buvusios kino studijos vietoje, analogiškas statybas suplanavo ir netoliese, Kretingos gatvėje ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This