Moters automobilyje – 11 kg kanapių

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenis, kurie užsienio valstybėje, įtariama, įsigijo labai didelį kiekį narkotinių medžiagų ir kontrabandos būdu atgabeno jas į Lietuvą.

Kartu su kolegomis iš Skuodo atliekant ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo, buvo gauta informacija apie anksčiau neteistos, individualia veikla užsiimančios, 45 m. Klaipėdos miesto gyventojos galimai vykdomą narkotinių medžiagų kontrabandą.

Birželio pradžioje kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, atvykstant į Lietuvą iš Lenkijos, uostamiesčio teisėsaugininkai, bendradarbiaudami su pasieniečiais, automobilyje sulaikė minėtą moterį.

Atlikus kratą pastarosios automobilyje, rasta daugiau kaip 100 paketų su labai dideliu kiekiu (apie 11 kg) kanapių.

Tą pačią dieną Klaipėdoje, Statybininkų pr., sulaikytas prie šios nusikalstamos veikos, įtariama, prisidėjęs moters giminaitis – 32 m. klaipėdietis. Pagal verslo liudijimą dirbantis asmuo anksčiau teisėsaugai nebuvo žinomas.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau įtariamajai paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams. Įtariamajam vyrui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į įtariamajai priklausantį automobilį.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į namą šaudęs klaipėdietis įkliuvo ir dėl narkotikų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kitą savaitę bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas klaipėdietis Deividas Skrodenis kaltinamas ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This