Rimkų gyventojai pasiekė dar vieną pergalę

Miestas, Svarbu

Rimkų gyventojai, prieš mėnesį Eismo saugumo komisijoje šventę pergalę, nes ji nusprendė drausti sunkiasvorio transporto eismą Švepelių gatve, pateikė naujų prašymų. Tačiau šįkart jiems pritarta nebuvo, bet rastas kompromisas.

Rimkų kvartale, kurio pradžią žymi geležinkelio pervaža, bus leidžiama važiuoti 30 km/h greičiu. Palmiros Mart nuotr.

Rimkų kvartalo gyventojai Eismo saugumo komisijai pateikė prašymą, jog gyvenamosios zonos kelio ženklai būtų pastatyti Tiesiojoje gatvėje ir Rimkų gatvės ruože nuo Švepelių g. iki Rimkų geležinkelio pervažos.

„Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad gyvenamojoje zonoje pėstiesiems leidžiama vaikščioti važiuojamąja dalimi, tačiau jie neturi trukdyti eismui. Bet pėstieji turi pirmumo teisę prieš transportą. Tačiau mes negalime sustabdyti transporto, važiuojančios iš LEZ į miestą, o tose gatvėse, jei jose atsirastų gyvenamosios zonos ženklai, realiai galėtų žaisti vaikai. Bet nemanome, kad tai būtų saugu. Eismo tikrai nesustabdysime, tad toks ženklas gali tik sukelti nelaimių. Manome, kad tai yra perteklinis reikalavimas“, – dėstė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Rimkų gyventojų atstovas Žydrūnas Martinavičius po tokio pasisakymo paprašė pasiūlyti neperteklinį reikalavimą.

„Mes nesame specialistai, pateikėme tokį siūlymą, o jūs, specialistai, pasiūlykite geresnį variantą, kaip mums nerizikuoti gyvybe. Šaligatvis yra vos viena plytelė, vaikų žaidimų aikštelė, kurią patys sutvarkėme, yra kitoje gatvės pusėje. Kaip tą gatvę vaikui saugiai pereiti, jei nuolat zuja transportas? Kaip mes turime savo vaikus auginti? Juk negalime jų tiesiog kažkur išvežti“, – dėstė Ž. Martinavičius.

Situaciją švelnino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

„Mes nesiūlome nieko nedaryti, o tik nemanome, kad tokioje vietoje vaikai neturėtų turėti prioriteto prieš kitas transporto priemones, nes tai neveiks. Gal geriau reikėtų pagalvoti apie greičio mažinimo priemones“, – siūlė G. Neniškis.

V. Paukštė pritarė, kad toks pasiūlymas logiškas.

„Kodėl gi ne – galima sumažinti leidžiamą greitį, padaryti 30 km/h zoną visose Rimkų kvartalo gatvėse. Gal tai būtų normalu“, – pritarė V. Paukštė.

„Gyvenamoji zona šiose gatvėse tikrai yra per daug radikalu. Todėl pradžiai padarykime 30 km/h zoną ir gal paieškokime vietų, kur įrengti kalnelius, kad tų greičio ribojimų ženklų laikytųsi“, – reziumavo G. Neniškis.

Tokiam siūlymui antradienį pritarė visi Eismo saugumo komisijos nariai.

„Greičio ribojimas skamba puikiai, bet turime prašymą, kad reikėtų ir pakontroliuoti, kaip laikomasi to mažesnio leistino greičio. Nes jau turime pavyzdžių. Nors sunkiasvorio transporto eismas uždraustas, jis ir toliau važiuoja“, – atkreipė dėmesį Rimkų kvartalo gyventoja Ieva Kazlauskienė.

Sutarta, kad policijos pareigūnai Rimkų kvartale apsilankys dažniau, tačiau pabrėžta, kad ir gyventojai turi būti pilietiški, pastebėję pažeidimą jiems derėtų skambinti trumpuoju pagalbos telefonu 112 ar patiems fiksuoti pažeidėjus ir nuotraukas perduoti policijai.

1 Comment

  1. Anonimas

    Nesuvokia tas Paukšti kad ir į Lipkius Statybinikų pr. tesinyje irg reikalingas šaligatvis abėjose gatvės pusėse nors iki Baldų jūros, ir autobusų stotelėms reikalingos kišenės…. nesuvokia, kad ten irgi žmonės vaikšto

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This