Skiepų autobusiukas – šalia klaipėdiečių gyvenamųjų namų (atnaujinta)

Miestas

Su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovu Raimundu Grigaliūnu susitikęs Klaipėdos meras aptarė vakcinavimo nuo COVID-19 aktualijas bei nemalonių kvapų mieste problematiką.

Meras Vytautas Grubliauskas atkreipė dėmesį į sumažėjusį bendrą susirgimų COVID-19 skaičių, tačiau susirūpinimą kelia plintanti delta atmaina bei lėtesnis vakcinavimo tempas Vakarų Lietuvos savivaldybėse.

Apsisprendusiems pasiskiepyti visoje Lietuvoje veikia bendra registracijos sistema tinklapyje koronastop.lt bei Karštosios linijos nr. 1808.

Klaipėda, reaguodama į žmonių pageidavimus ir patogumą, sudarė gyventojams papildomas galimybes vakcinuotis ir be išankstinės registracijos – gyventojų, kuriems registruotis nepatogu, laukiama vakciancijos centre kiekvieną dieną nuo 13 iki 15 val. 

Anot mero, nuolat ieškoma galimybių, kaip dar labiau paskatinti procesą, jau netrukus gyventojai bus kviečiami vakcinuotis ir arčiau savo namų.

Jau šį ketvirtadienį, liepos 1 d., mobili medikų komanda gyventojų lauks aikštelėje prie prekybos centrų MOLAS/BIG (Taikos pr. 139) nuo 16 iki 19 val.

Gyventojai bus kviečiami skiepytis „Janssen“ vakcina. Išankstinės registracijos nereikia, norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą. „Janssen“ vakcinos pakanka vienos dozės, tad planuoti laiko antram skiepui nereikia. Šia vakcina gali būti skiepijami gyventojai nuo 18 metų.

Kur skiepų autobusiukas lankysis vėliau, bus informuojama savivaldybės tinklapyje.

Anot mero, taip pat bus tariamasi dėl galimybių vakcinaciją vykdyti vaistinėse, prekybos centruose, aktyvinti savo bendruomenes raginami ir seniūnaičiai.

Susitikime aptarta ir nemalonių kvapų mieste problematika. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras sudarė dvi komisijas, į kurias įtraukiami tiek kontroliuojančių institucijų, tiek savivaldybės atstovai. Viena komisija analizuos situaciją pietinėje miesto dalyje, kita – šiaurinėje. Bus lankomasi įmonėse, kurios gali būti potencialus taršos šaltinis, atliekami matavimai.

3 Comments

  1. VAKSERIS

    Janssen vėl padavė 🙂 Vasarai pats tas, vienas skiepas ir rami galva. Viskas turi šalutinį poveikį, bet jei bijosim insultų, infarktų ir krešulių, tada net ir elementarių vaistų gerti negalima. Pasiskaitykite jų informacinius lapelius, liksite maloniai nustebinti. O juk tabletytę nuo galvos skausmo drąsiai paimam 🙂

    Reply
  2. ....

    Ne vakcinavimo,o mirties autobusiukas…padlos mamą prišnekino- insultas…urodai nedatraiškyti

    Reply
  3. Vaiva

    Tas pats per tą patį, gyvenu nuo 1992 m, pietinėje dalyje, smirdejo tada, smirda dabar, per tiek metų niekas nepasikeitė. O valdžia vis komisijes sudarinėja, kaltų ieško, artistai ??

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Iš garbaus amžiaus senjorės išviliojo 8300 eurų

Policijos paros suvestinėje skelbiama apie jau primirštą sukčiavimo būdą. Trečiadienį apie 12.30 val. Klaipėdoje, Kretingos g., į 98 metų moters ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

KKKC PARODŲ RŪMAI (DIDŽIOJI VANDENS G. 2) 11 val. Meno ketvirtadieniai senjorams. Susipažinsite su dailininke Liuda Liaudanskaite, kuri dalinsis savo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This