„Belkos triukšmu” – prieš Baltarusijos diktatūrą

Kultūra

Penktadienį, liepos 2 d., 18 val. menininkai Audrius Šimkūnas ir Juozapas Kalnius performanso „Belkos triukšmas“ metu Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazijos stadione (Galinio Pylimo g. 17), pasitelkę Baltarusijoje gaminamus „Belkos“ trumpųjų radijo bangų imtuvus, skleis triukšmą prie buvusios radijo transliacijų trukdymo stoties – objekto Nr. 61., kuris šiuo metu jau yra nugriautas.

Iki garso performanso Facebook paskyroje 16 val. bus transliuojami kitų savo poziciją norinčių išreikšti menininkų kūriniai, virsiantys triukšmu, kylančiu iš solidarumo Baltarusijoje tildomiems balsams ir nerimstančio noro priešintis neteisingumui.

„Šiandien prodemokratiniai protestai ir vis didėjančios opozicijos gretos Baltarusijoje yra visomis pajėgomis slopinami neteisėto šalies prezidento A. Lukašenkos režimo, o pasitelktos represijos pažeidžia pamatines žmogaus teises. Jėga nutupdytas Ryanair lėktuvas, ribojamas šalies gyventojų tarptautinis judėjimas, Romano Protasevičiaus, Sofijos Sapegos ir daugybės kitų opozicionierių įkalinimas bei persekiojimas, interneto ryšio atjungimas Minske ir keliuose kituose Baltarusijos miestuose – tik valstybės piliečių bauginimo ledkalnio viršūnė. Akivaizdu, kad galimybė išreikšti savo balsą dar nėra savaime suprantama visų posovietinių šalių realybė ar teisė, o demokratinių ir autoritarinių galių trintis bei sovietinės retorikos, valdžios modelių strategijos gajos iki dabar. Tačiau tikime, kad laisvės troškimas nėra pareiškiamas tik užkimusiuprodemokratiškų baltarusių balsu ar palaikomas politinės retorikos srautu iš Vakarų – jį palaikyti yra viso laisvojo pasaulio reikalas ir pareiga”, – rašoma pranešime spaudai.

1 Comment

  1. Anonimas

    Kažkokia kvailystė. Kvailiau jau nesugalvosi.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Šešios uostamiesčio mokyklos įgyvendins Tūkstantmečio mokyklų programą

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus pradės įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programą. Jau parengtas pažangos planas, artimiausiu metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis. Šalyje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Po tiltu - miesto ir jį supančios gamtos garsų koncerto premjera

Po Mokyklos gatvės tiltu – specialiai kuriamas šviesų dizainas, atlikėjos Ingaja balo ir specialiai festivalio užsakymu sukurtos autorinės Audriaus Šimkūno ...
2023-10-23
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į kūrybines performanso dirbtuves

Birželio 17-ąją, šeštadienį, Klaipėdos kultūrų ir komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji vandens g. 2) vyks kūrybinės performanso dirbtuvės su ...
2023-06-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This