Paupiškius piktinantys kariškiai žada pasitaisyti

Miestas, Svarbu

Salvija Smolinskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2021-06-30

Komentarų: 3

Įvairiausių pretenzijų dėl kaimynystėje, buvusios policijos mokyklos vietoje, įsikūrusios motorizuotos pėstininkų brigados „Žemaitija“ atžvilgiu turintys Paupių gyventojai po antradienio vakarą vykusio susitikimo su karių vadovybe sulaukė patikinimo, kad situacija turėtų keistis.

 Brigados vadas patikino, kad permatomos tvoros pakeitimas į stacionarią, jau yra planuose. Salvijos Smolinskaitės nuotr.

Brigados kaimynai yra pasipiktinę tuo, kad kareiviai nepaiso draudžiamųjų ženklų, jų vykdomomis karinėmis pratybomis, karine technika, judančia per Bičiulių g. ir taip esą gadinančia kelio dangą, transporto paliekamais teršalais. Anot paupiškių, tai, kad per permatomą tvorą matyti visa karinė technika, pratybos, neigiamai veikia vaikų ir senjorų emocinę būklę.

Susitikime dalyvavęs brigados vadas pulkininkas Nerijus Stankevičius informavo, kad Jaunystės gatvėje yra įsikūrusios atskiros brigados kuopos: štabo, žvalgybos, ryšių, logistikos.

Brigados kaimynai teigė, jog nori būti informuojami apie vykdomas karines pratybas ne tik per socialinius tinklus, nes dauguma senjorų nemoka jais naudotis. Kaimynystėje esanti parduotuvė sutiko leisti tokiam reikalui pasinaudoti jos stendu.

„Mūsų tanketės kelio dangos tikrai negadina, naudojame specialias gumas, kurios yra skirtos tanketėms važiuoti asfalto danga, – tvirtino N. Stankevičius. –  Permatomos tvoros pakeitimas yra planuose. Pirma mes susitvarkėme pastato vidų, o dabar tvarkysime išorę ir bus tokia pati tvora, kaip, pavyzdžiui, Dragūnų batalione.“

Gyventojai išreiškė pasipiktinimą, kad negali fotografuoti ar filmuoti brigados teritorijos, o visi turimi įrodymai yra fotografuota ir filmuota medžiaga, už kurią įstatymiškai yra baudžiama administracine bauda. Reaguodamas į tai, brigados vadas pasiūlė iškart skambinti ar rašyti pamačius nusižengimą.

Itin arši diskusija užvirė dėl karių automobilių, statomų draudžiamose vietose. Dėl to karių atžvilgiu netgi buvo svaidomi negražūs žodžiai.

„8 iš 10 atvejų sutvarkys”, – žadėjo brigados vadas pulkininkas Nerijus Stankevičius. Salvijos Smolinskaitės nuotr.

„Mūsų kariai yra jūsų vyrai, jūsų broliai, jūsų vaikai. Aš pats juos tokius gaunu, kai kurie nemoka nei praustis, nei kojų plauti, nei nusiskusti barzdos. Čia yra mūsų žmonės ir jūs negalvokit, kad mes čia atlikdami tą socialinį darbą nekreipiam dėmesio, auklėdami jūsų sūnus ir dukras. Visokių čia pas mus ateina. Tai yra Lietuvos sūnūs ir dukros ir mes juos auklėjam. Jūs galvojat, jie po 9 mėnesių tarnybos neina vogti, prievartauti, narkotikų nepardavinėja? Jūs neįsivaizduojat, kiek aš su jais turiu problemų. Čia yra mokykla, bet jei jus norit emociškai kalbėti su tuo drebiamu purvu ir su visu tuo žargonu… Aš irgi turiu tuos mūsų piliečius ir auklėti, ir kalbėti, ir su vadais tartis. Negaliu net pasakyt, kiek mes juos drožiam, kad jie išmoktų lyginti, skalbtis ir kad nesmirdėtų prakaitu. Ir tikrai neateina jie čia labai intelektualūs, ne milijonierių sūnūs, ateina paprasti žmonės ir turi būt problemų su jais, ir mes jas sprendžiam. Mes žadam pasitaisyti, ar pavyks – nežinau. Iš 100 procentų bent 30 procentų padarysim. Padėkit man pagauti juos, kurie kažką ne taip daro, aš juos auklėsiu toliau. Vieną glostysim, kitą bausim, barsim“, – kalbėjo brigados vadas.

Galiausiai susitikimas baigėsi bendru sutarimu, kad gyventojai nedelsdami informuos apie karių nusižengimus, o brigados vadas pažadėjo, kad 8 iš 10 atvejų sutvarkys.

Beje, jau trečiadienį laikinosios brigados teritoriją juosiančios tvoros buvo patrauktos apie porą metrų.

3 Comments

  1. s

    Ta prasme, fotografuoti? tai ka ten nori tie kaimynai fotkinti?

    Reply
  2. Jonas

    Būtų gerai gramatiką straipsnyje susitvarkyti.

    Reply
    • akadministratorius

      Būtų gerai parašyti konkrečias vietas, kur matote klaidas, tam yra net speciali nuoroda.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Aptartas pasirengimas mobilizacijos pratyboms

Penktadienį Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Klaipėdoje vyko brigados „Žemaitija“ organizuojamas renginys – Lietuvos kariuomenės veiksmų su civilinėmis institucijomis derinimas ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvoje - karinės pratybos

Sausio 15–18 d. Klaipėdos, Tauragės, Šilutės, Šilalės rajonų ir miestų savivaldybių teritorijose vyks Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Savivaldybė planuoja darželių plėtrą

Klaipėdos valdžia ieško sprendimų, kaip padidinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vietų skaičių mieste, ypač ten, kur jų labiausiai trūksta – ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This