„Sodra“ pertvarkė teritorinius skyrius: laikinai neveiks el. paslaugos

Konsultacijos

Nuo liepos 1 d. keičiasi „Sodros“ struktūra – vietoje 10 teritorinių skyrių liks 4. „Sodra“ įgyvendino pertvarką siekdama geriau organizuoti darbą, efektyviau naudoti žmogiškuosius ir materialinius išteklius.

Po reorganizavimo prie „Sodros“ Klaipėdos teritorinio skyriaus bus prijungti Šilalės ir Mažeikių skyriai.

Pavyzdžiui, mažeikiškiai ir toliau bus aptarnaujami Mažeikių „Sodroje“, nors formaliai šis skyrius nuo liepos jungiasi su Klaipėdos teritoriniu skyriumi. Portalo archyvo nuotr.

Skelbiama, jog dėl to gyventojai nepajus jokių nepatogumų. Pavyzdžiui, mažeikiškiai ir toliau bus aptarnaujami Mažeikių „Sodroje“, nors formaliai šis skyrius nuo liepos jungiasi su Klaipėdos teritoriniu skyriumi.

Pranešime spaudai teigiama, jog reorganizacijos metu visiems „Sodros“ specialistams buvo pasiūlytos tos pačios pareigos ir darbo sąlygos, kokias jie turėjo iki šiol. Nuo liepos nesikeis nei jų atliekamos funkcijos ir pareigos, nei darbo vieta, nei darbo užmokestis – pasikeis tik įstaigos pavadinimas arba veiklos skyriaus pavadinimas.

Kai kuriems vadovams, kurie negalėjo užimti tokių pačių pareigų pertvarkytoje organizacijoje, buvo pateikti kiti pasiūlymai. Nedidelė dalis darbuotojų pasirinko gauti išeitinę kompensaciją, kai kurie išėjo į pensiją ar išnaudojo šią progą karjeros pokyčiams.

„Dėl pertvarkos ne tik neperkeliame darbo vietų iš regionų į centrus, bet atvirkščiai, kuriame vidinį darbuotojų mobilumą. Jau turime pavyzdžių, kai darbuotojai, formaliai įdarbinti fondo valdyboje, gyvena ir vaikšto į darbą ne Vilniuje, o savo miestuose. Ateityje jų bus dar daugiau“, – pranešime pažymi „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Strumskis.

Galimi laikini elektroninių paslaugų sutrikimai

Šiandien, birželio 30 d., nuo 17 val. iki liepos 1 d. 8 val. dėl „Sodros“ teritorinių skyrių reorganizavimo bus vykdomi informacinės sistemos naujinimo darbai, kurių metu EGAS ir EDAS sistemos bus laikinai išjungtos.

Dėl to nebus galimybės nei prisijungti prie Gyventojo ar Draudėjo paskyros, nei pateikti prašymų ar pranešimų, skundų, nei peržiūrėti duomenų.

Laikini sutrikimai galimi taip pat liepos 1 ir 2 dienomis.

Gyventojai, kurie dėl sistemos išjungimo negalės pateikti prašymų atsisakyti dalyvauti antros pakopos pensijų kaupime, kurių pateikimo terminas baigiasi birželio 30 d., galės tai padaryti liepos 1 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Keisis mažiausios ir didžiausios „Sodros“ išmokos

Ligos, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokos yra skaičiuojamos individualiai, atsižvelgiant į gavėjų pajamas. Nepaisant to, nustatyti minimalūs ir maksimalūs ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This