Jaunajam talentui bus įteikta jau aštuntoji piniginė stipendija

Miestas

Jau aštuntą kartą jaunieji Klaipėdos krašto talentai konkuruoja dėl „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“.

Jau išrinktas finalinis penketukas – iniciatyvus visuomenininkas, dvi užsidegusios mokslininkės, įkvepianti menininkė ir ambicingas muzikantas – garsina uostamiestį savo pasiekimais ir iki liepos 8 d. kovoja dėl „Švyturio-Utenos alaus“ įsteigto piniginio paskatinimo – 4000 Eur.

„Švyturio-Utenos alaus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas neslepia pasididžiavimo augančia talentinga karta ir priduria, jog finansinis palaikymas yra labai svarbus norint, kad reikšmingos idėjos virstų realiais ir džiuginančiais veiksmais.

„Smalsūs, inovatyvūs ir profesinių ambicijų kupini jauni žmonės įkvepia visą pajūrio kraštą stiebtis. Manau, ryžtingą jaunimą, pradedantį kilti karjeros laiptais, dažnai pristabdo lėšų trūkumas. Mes siekiame juos paskatinti dar drąsiau įgyvendinti savo idėjas, raginame nesustoti tobulėti ir džiuginti savo svarbiais pasiekimais“, – pranešime cituojamas R. Viršilas.

Už nominantus balsuoti galima iki liepos 8 d. konkursą drauge organizuojančio „Vakarų ekspreso“ portale ir dienraštyje spausdinamais popieriniais kuponais.

Kol kas penketuko lyderė, turinti daugiausiai balsų – Greta Gyraitė, kuri nesenai apsigynė daktaro laipsnį Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institute. Ji taip pat turi ekologijos bei jūrų bioįvairovės ir apsaugos magistro laipsnius, yra knygos „Jūros knyga: Baltijos jūros pasauliai“ tekstų bendraautorė ir 7 tarptautinio lygio mokslinių straipsnių autorė bei bendraautorė. Šiuo metu Greta dirba 2 tarptautiniuose projektuose, susijusiuose su potencialiai patogeniškų bakterijų tyrimais, taip pat prisideda prie Vibrio tyrimų balastiniuose vandenyse.

„Jau 10 metų tyrinėju mariose ir jūrose aptinkamus potencialiai patogeniškus mikroorganizmus. 2017 m. vasarą, aš pirmoji Lietuvoje nustačiau žmogui potencialiai patogeniškų Vibrio bakterijų buvimą ir Lietuvos pajūrio maudyklų vandenyse. Šis konkursas man yra svarbus, nes nepaisant gydančio ir skatinančio eiti pirmyn palaikymo pliūpsnio, norėčiau, kad manęs, kaip moters iš STEM (mokslas, technologijos, inžinerija ir matematika) srities nominavimas į šį konkursą, būtų graži, padrąsinanti žinutė kiekvienai mergaitei, merginai, moteriai, jog mes esame kompetentingos ir to vertos“, – mintimis dalijasi G. Gyraitė.

Stipendijai nominuota ir kita mokslo atstovė – kineziterapeutė, Klaipėdos universiteto jaunoji mokslo darbuotoja Kornelija Mažionytė, kuri aktyviai dalyvauja įvairioje mokslinėje veikloje, atlieka tyrimus inovatyvia įranga ir yra metodinės knygos „Kūdikių ir vaikų raidos vertinimas“ bendraautorė.

„Man šis konkursas svarbus, nes aš mylių žmogų, jaučiu, kad mano pašaukimas yra padėti kitiems. Noriu skleisti žinutę, kad tu esi ne vienas ir kartu mes galime išspręsti problemas. Džiaugiuosi, kad esu įvertinta už medicinos ir mokslo veiklą. Šiuo metu labai intensyviai dirbame ties vienu projektu „Įveikiant kliūtis vaikų reabilitacijoje nuo korekcijos link inkliuzinio bendradarbiavimo“ – tiriame vaikučius su negalia. Manau, yra svarbu mažinti neįgalių žmonių atskirtį ir stengtis aktyviau įtraukti tėvus bendradarbiauti“, – pasakoja K. Mažionytė.

Trečioji pretendentė į „Švyturio Klaipėdos ateities stipendiją“ yra menininkė, dainų kūrėja ir lietuvių liaudies dainų atlikėja Emilija Lendraitytė, kuri žiemą išleido pirmąjį autorinės dainos „Strazde Strazdelį“ vaizdo klipą. Emilija sako, kad nors muzikinio išsilavinimo ji neturi, dainavimas jai yra labai sakralus dalykas, tarsi meditacija.

„Mano veikla apima plačią kūrybą – aš studijuoju dizainą, tapau ir dainuoju. Daina „Strazde Strazdelį“ man yra svarbi, nes ją atlieku su dviem savo sesėm – aš labai norėjau išsaugoti ir įrašyti mūsų draugystės atminimą. Pati esu kilusi iš Neringos, o Klaipėdoje subrendau kaip asmenybė. Būtent Neringos gamta mane suformavo kaip kūrėją – išmokau dainuoti, ko gero miškuose, prie jūros buvo mano pirmieji koncertai. Dalyvavimas šiame konkurse yra paskatinimas dainuoti toliau. Toks palaikymas mane skatina ir leidžia suprasti, kad turbūt esu teisingame kelyje“, – pasakoja E. Lendraitytė.

Kitas talentingas jaunuolis – būgnininkas, kompozitorius ir vadybininkas Kasparas Petkus, kuris aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir Europoje su žinomais muzikos atstovais.

„Šiuo metu studijuoju Amsterdamo muzikos observatorijoje. Užsiimu įvairiomis muzikinėmis veiklomis ne tik gimtoje šalyje, bet ir Lenkijoje, Vokietijoje ar Olandijoje. Stengiuosi aktyviai prisidėti prie Klaipėdos kultūros ir muzikinės miesto scenos. Svajoju atvežti muzikantus iš viso pasaulio į pajūrį – noriu organizuoti koncertus, įvairias kūrybines dirbtuves, privačias pamokas“, – kalba K. Petkus.

Entuziazmo ir užsidegimo netrūksta ir penktajam nominantui – perspektyviam jaunajam verslininkui Eimantui Reliugai, kuris kuria įvairaus pobūdžio atributiką didžiausioms Klaipėdos organizacijoms.

„Prieš metus aktyviai vadovavau „Baltosioms pirštinėms“ bei Covid-19 Klaipėdos miesto savanoriams. Taip pat valdau savo verslą „Atributikos partneriai“, kurį pradėjau būdamas dvidešimt vienerių. Man šis dalyvavimas konkurse yra svarbus dėl sutinkamų žmonių, ryšių kūrimo ir matomumo. Noriu plėsti savo veiklą ir toliau dirbti su ekologiškomis medžiagomis“, – komentuoja E. Reliuga.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Vietos laikraščiams - solidi savivaldybės injekcija

133 100 eurų – tokią sumą per metus vietos dienraščiams užsimojo sumokėti Klaipėdos miesto savivaldybė ir paskelbė viešojo pirkimo konkursą, kurio ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gražiam Klaipėdos valdžios veidui piešti - po pusę milijono kasmet

Dabartinė Klaipėdos valdžia ketina nuo šių metų daugiau nei tris kartus padidinti išlaidas savo viešiesiems ryšiams. Nors teigiama, kad nemažai ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Be kategorijos, Sportas

Dėl lengvatų sportui savivaldybė negaus 209,7 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė ne tik tiesiogiai remia profesionalųjį sportą, bet ir teikia mokesčių lengvatas asmenims, remiantiems reprezentacines komandas. Meras siūlo savivaldybės ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This