„Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ nugalėtojams – įspūdžiai ant „Brabander“ denio

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) tesėjo savo pažadą, duotą populiarios televizijos laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ dalyviams: 10-12 klasių žaidimo nugalėtojai gavo kvietimus drauge su klasės draugais atvykti į Klaipėdą, į KU burlaivį „Brabander“ ir ant jo denio patirti jūrinį nuotykį.

Trys laimingieji, triumfavę šio sezono žiniukų laidos finale, abiturientas Pijus Brazinskas iš Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos, 11-okė Gretė Gajauskaitė iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos bei 10-okė Mūza Svetickaitė iš Palangos senosios gimnazijos išnaudojo šią galimybę. Tiesa, Mūza paskutinę minutę pakeitė savo planus ir į edukacinį plaukimą išleido tik savo draugus bei klasės vadovą.

Taip nutiko, jog abi čempioniško trejeto merginos – pajūrio gyventojos, tad joms Klaipėda ir jūra – kasdienio gyvenimo dalis.

Tuo metu ukmergiškio Pijaus klasei išvyka į vienintelį Lietuvos uostamiestį, ekskursija po vokiškos praeities miestą, galimybė išplaukti KU burlaiviu ir iš vandenų pusės apžvelgti Klaipėdos uostą bei patirti bangų supimą tapo įvykiu.

Poros valandų plaukimo gidais žingeidžiam jaunimui buvo uosto ir laivybos sričių žinovas, KU profesorius, kapitonas Vytautas Paulauskas bei Jūros tyrimų instituto jaunimas Saulė Medelytė ir Jonas Gintauskas. Moksleiviai pamatė, sužinojo ir patyrė daug: pradedant nuo to, kas yra jūros vartai, ką uosto akvatorijoje veikia žemkasės, kaip vyksta krova, kur stovi „Independence“, kaip mokslininkai atlieka jūros vandens kokybės tyrimus, galiausiai patys galėjo iš arti apžiūrėti, kaip atrodo jūros tarakonas ar kiti mokslininkų tyrinėjami jūros faunos atstovai.

KU ir LRT laida „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ planuoja bendradarbiavimą ir naujame TV sezone. KU mokslininkų čia irgi laukia iššūkis: teks pasukti galvas, kaip pateikti įdomių klausimų 6-9 klasių gudručiams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Apdovanoti jaunieji atliekų tvarkymo žinovai

Klaipėdos miesto savivaldybėje apdovanoti konkurso – viktorinos „Daugiau žinių – mažiau atliekų“ nugalėtojai. Lapkričio pabaigoje, kai visoje Europoje buvo minima ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Nacionaliniame aplinkosaugos egzamine dalyvavo per 900 klaipėdiečių

Antrą kartą organizuoto Nacionalinio aplinkosaugos egzamino rezultatai rodo, kad visuomenės aplinkosaugos žinių lygis vis dar nėra pakankamas. Kaip ir pernai, ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Vytautas Paulauskas: kino mechaniko darbas, pavojai Antarktidoje ir ateities laivai

Prof. habil. dr. Vytautas Paulauskas  – daugeliui puikiai pažįstamas jūrinės srities ekspertas, tolimojo plaukiojimo kapitonas, akademikas, parašęs daugiau kaip tris ...
2023-08-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This