Dėl naujųjų Klaipėdos fontanų – miestiečių pageidavimas

Miestas, Svarbu

Iš Klaipėdos nesitraukiant karščiams, o jiems tik dar labiau stiprėjant, atgaivos gyventojai ieško ir miesto fontanuose. Todėl pastaruoju metu pasigirsta skundų, kad patys naujausi uostamiesčio fontanai, esantys prie Jono kalnelio ir „Vaidilos“ aikštėje, arba neveikia, arba džiugina per retai.  

Fontanai prie Jono kalnelio vandenį pradeda purkšti nuo 12 val. ir veikia kas pusvalandį. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Visi miesto fontanai tikrai veikia. Šiokių tokių problemų buvo su Debreceno fontanu, bet jis taip pat veikia. O naujieji fontanai irgi nėra sugedę, tik jie veikia nustatytomis valandomis, o ne ištisai, kaip senieji fontanai“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Irena Nachčiunova.

Todėl galima teigti, kad tie miestiečiai, kurie piktinasi, kad prie Jono kalnelio ar „Vaidilos“ aikštėje esantys fontanai neveikia, tiesiog prie jų ateina tuo laiku, kai vanduo nėra purškiamas.

Jono kalnelio fontanas užprogramuotas taip, kad purkštų vandenį kasdien nuo 12 iki 22 valandos kas pusvalandį po 10 min. „Vaidilos“ aikštėje fontanas veikia nuo 10 val. iki vakaro ir vandenį jis purškia 15 minučių kas valandą.

„Vaidilos” aikštės fontano rezervuare jau draudžiama maudytis, nes iš jo ištaškytas vanduo kenkia sutvarkytai erdvei. Virginijos Spurytės nuotr.

Jis, beje, prieš kurį laiką kelias dienas neveikė, nes aikštėje buvo susidaręs vandens perteklius, mat vaikai čia esantį fontano rezervuarą pavertė baseinu po atviru dangumi ir iš jo ištaškė vandenį. Dabar šioje vietoje jau yra pastatyti ženklai, informuojantys, kad maudytis yra draudžiama.

„Ypač per karščius šie fontanai galėtų veikti ir dažniau, nes jie tikrai yra būdas atsivėsinti, atsigaivinti. Juk vien tik pabuvus šalia vandens yra vėsiau“, – samprotavo keli klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas tvirtino, kad techniškai tikrai įmanoma padaryti, kad fontanai vandenį purkštų ir dažniau, ir ilgiau.

„Viskas yra įmanoma, čia tik programavimo klausimas. Jei prižiūrėtojams pateiktume tokią užduotį, jie turėtų perprogramuoti fontanų veiklą. Tačiau mes savivaldybėje iki šiol tokio klausimo nesvarstėme, nes jokių prašymų negavome.  Bet jei yra toks poreikis, pasitarsime ir nuspręsime, kaip elgtis toliau“, – teigė V. Švedas.

„Vaidilos” aikštės fontanas vandenį purkšti pradeda nuo 10 val. ir veikia kas valandą. Virginijos Spurytės nuotr.

Jis svarstė, kad dažniau veikiantys fontanai tikrai nepareikalautų didelių išlaidų.

„Aišku, išlaidos padidėtų, nes dažniau cirkuliuotų vanduo, būtų papildomai apkraunami vandens valymo filtrai, didės ir elektros energijos suvartojimas. Tačiau tos išlaidos tikrai nėra labai ženklios, palyginti su tuo, kiek kainavo Jono kalnelio komplekso ar „Vaidilos“ aikštės rekonstrukcija“, – teigė V. Švedas, pažadėjęs fontanų veikimo dažnumo klausimą tikrai aptarti su kolegomis ir vadovais.

Klaipėdos mieste esančių fontanų priežiūra kasmet kainuoja apie 50 tūkst. eurų.     

14 Comments

  1. Burbakvakas Nr.2

    Čia jums ne Liepoja ar koks nors varganas Cėsis, ar Dobelė Latvijoje, kur fontanai veikia visą vasarą, čia Klaipėda. Džiaukitės tuo, ką turite ir nekrebždėkit, nes gali išjungti suvis, ir tada nieko nebebus,

    Reply
  2. Klaipediete

    Buvo Danės aikštėj fontanas, o dabar jo nelikus, neliko padoraus fontano. Tas pats kas laukti kada bobutė atsigers, o po to kada pasisios. ? Būtų gaila, jei nebūtų juokinga! Meras nieko geresnio ir nebegali beprigalvoti. ???

    Reply
  3. rasa

    Yra dar du nuostabus fontanai, kurie laukia kada kas juo sutvarkys ir ijungs – tai senieji ruoniukai Kruiziniu laivu terminale prie KLR tvoros https://lietuva.xyz/object/ruoniai/ ir zuvyciu kompozicija prie iejimo o KLR administracines patalpas.
    Gaila negaliu cia foto iketi, skauda sirdi matant toki grozi numetsa pakampen 🙁
    Kaip pavyzdys nuostabiai sutvarkytas fontanas laivelis prie Meridiano!!!

    Reply
    • Tadas

      Pritariu

  4. Kęstutis

    Čia Klaipėda . Valdininko atsakymas pagalvosim, perprogramuosim. Tai vasara tuoj pasibaigs Nejau jūs nematot kas mieste darosi ko reikia. Pakelkit užpakalius nuo kėdžių pervažiuokite miestą.

    Reply
  5. Valdininkas

    Geriausia, kad fontanai veiktų kai lyja 🙂

    Reply
  6. Daiva

    Tikrai fontanai turi veikti nuolatos! Tokia karštą vasarą tai atgaivos šaltinis žmonėms!Juk viskas dėl žmonių gerovės statoma, ne dėl pliusiuko…

    Reply
  7. Tomas

    Net fontanai neveikia visą parą, ubagų savivaldybė, apgailėtina.

    Reply
  8. Vydūne

    Gyvenu netoli Jono kalnelio, tai nustatytomis valandomis labai dažnai neveikia. O fontanu ten nepavadinsi, keletą čiurkšlių, o triukšmas begalinis. Pakaitomis, tai ventiliacija iš Kultūros fabriko pusės ir fontanas

    Reply
  9. Irena

    Jeigu ką , tai ne I.Šakalienės objektas.Visus savo pastebėjimus ir nepasitenkinimą nukreipkite atsakingiems asmenims, įgyvendinussiems šį projektą

    Reply
  10. Nojus

    Nesinorisi bumbeti bet prie Jono kalnelio fontano čiurkšlių sumontuota galėjo būti mažiausiai dvigubai daugiau, o ir veikt iki vėlumos nepertraukiamai, čia pavyzdys Lukiškių aikštė galėtų būti. Betono dažymas- dar viena projektuotojų nesėkmė. Tiesa, iki joninių perdažyti žadėjo, bet yra kaip buvo. Apie Šakalienės pažadus prieš rekonstrukciją įspūdingai apželdinti Jono kalnelį išvis patylėsiu…

    Reply
  11. tik blogiau

    Sunaikino atgaivos vietą – tikrą fontaną Dangės skvere. O visi dabartiniai – ne fontanai, o čiurkšlės nieko negaivinančios.

    Reply
  12. Vilija Malakauskienė

    Ar Vilniuje, ar Vilkaviškyje, Palangoje… purškia nuolat be prisigalvojimų. Klaipėdoje vėl ne kaip visas svietas. Ateini su vaiku ir lauki 30 ar daugiau karštyje, kad už pusvalandžio papūstų… kosmosas.

    Reply
  13. Talk

    Ateis žiema ir nuspręs, kad galima dažniau įjungti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Hermano Zudermano gimnazija sulauks kapitalinio remonto

Klaipėdos savivaldybė paskelbė Hermano Zudermano gimnazijos pastato kapitalinio remonto darbų viešojo pirkimo konkursą. Rangovų pasiūlymų tikimasi sulaukti per mėnesį, o ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Rengiamasi Bastionų tilto ir gatvės statybai

Parengtas Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl pastato Bangų g. 11 ir jo priklausinių bei iš privačių asmenų išpirktų garažų ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nežinioje užšalo dubliuojančios gatvės tiesimas

Greta Liepojos gatvės tiesiamos dar vienos – dubliuojančios gatvės – darbai eilinį kartą nutrūko. Kada jie bus atnaujinti – nežinia. ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This