Klaipėdoje pradeda statyti naują gyvenamųjų namų kvartalą

Verslas

UAB „Liepų terasos” skelbia, jog pradeda gyvenamųjų namų kvartalo „Liepų terasos” statybą šalia Dangės upės daugiau kaip 4 hektarų teritorijoje Arimų g. (buvusiame Šaulių kaime).

Anot įmonės pranešimo, bus statomi jau naujų energinio naudingumo klasių (A+, A++) gyvenamieji namai su terasomis, verandomis, balkonais ir lodžijomis, kombinuotais išorės sprendimais iš ventiliuojamų bei tinkuojamų fasadų.

Teigiama, kad kvartale bus įrengtos krepšinio ir vaikų žaidimų aikštelės su lauko žaidimų inventoriumi, tamsiu paros metu veiks apšvietimo zonos.

Pagal miesto vystymo planus, šalia naujojo kvartalo ketinama įrengti mažųjų laivų uostelį, dvi viešojo transporto stoteles, o pagal visą Dangės upės krantą – rekreacinę zoną poilsiui su dviračių ir pėsčiųjų takais iš abiejų upės pusių.

Numatoma, kad kvartalas bus pusiau uždaro tipo. Įvažiavimo ribojimus valdys patys gyventojai. Automobilių parkavimui bus įrengtos ne tik atviros parkavimo vietos, bet ir ribotas skaičius prie kvartalo architektūros derančių stoginių su sandėliukais.

Projektas bus įgyvendinamas keliais etapais. Iki kitų metų pavasario bus pastatyti du gyvenamieji 3200 kv. bendro ploto namai. Juose bus 54 butai, o 100 kv. m pirmajame aukšte planuojama skirti smulkiai komercinei veiklai.

Antrojo etapo metu bus statomi dar du tokio pat bendro ploto namai su 48 butais. Šio etapo statybų pradžia planuojama šiemet rudenį, o pabaiga – baigiantis kitiems metams.

Trečiajam etapui planuojama pastatyti daugiau kaip 6000 kv. m gyvenamojo ploto su 88-iais butais namus. Šio etapo statybos vyks jau 2023-iaisias.

Ketvirtajam etapui bus suprojektuoti penki keturaukščiai namai – iki 8000 kv. m gyvenamo ploto su 130 butų.

„Dėl visiems suprantamų priežasčių skelbti kainas šiandien yra sudėtinga. Vertiname visas rizikas. Nuo neatmenamų laikų kasdien susiduriama su dilema: vieni siekia pelningai parduoti, kiti – pigiai nupirkti. Nepaisant visko, sandėriai vyksta kasdien ir jų tikrai daug. Šalys savo tikslų siekia derybomis – ir šiandien tai vienas iš pagrindinių „instrumentų“ tikslui pasiekti”, – pranešime cituojamas UAB „Liepų terasos” direktorius Algirdas Stankus.

Simbolinė statybų pradžios (kapsulės) ceremonija vyks trečiadienį, 15 val.

Projekto paruošiamieji darbai truko daugiau kaip 4 metus. Jis finansuojamas iš privačių lėšų. Projekto rangovas – UAB „Liepų terasų statybos“, projekto architektai – UAB „Vakarų siluetas“.

2 Comments

  1. Anonimas

    Vėl barakai ir garažų garažai? Nemas prie namo. Butai galės susiklykaut, ką ir darys dieną naktį. Žinant mūsų žmonių ir jų vaikučių ” kultūrą”

    Reply
  2. Sprendžiant

    Iš paveiksliuko , tai ta vieta , kuri dažnai buvo pavasarį užpilama Dangės , o ir be to vandens užtekdavo, neaišku del kelio , a tai tas , kuris numatytas nuo Joniskes Liepu sankryžos? Miesto gyventojai jo negales pasiekti Tauralaukio ? Straipsnis, labiau reklaminis . Vieta graži.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Ketina padėti tašką Komunarų gatvės istorijoje, pagerbs užsienio reikalų ministrą

Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija antradienį priėmė sprendimus dėl poros gatvių pakeitimo ...
2022-09-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Vasaros estrada: gimusi per vargus, dešimtmečius gaubta nežinomybės

Paskutiniajame ciklo „Urbanistiniai jubiliejai” rašinyje „Atvira Klaipėda” pasakoja apie išskirtinio Klaipėdos objekto – Vasaros estrados – atsiradimo istoriją. Būtent šį ...
2022-07-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Arimų gatvės daugiabučiai: antras dublis

Šių metų pavasarį Arimų gatvėje du daugiabučius ketinusi pradėti statyti UAB „NT assets“ atidėjo savo planus ir skelbia naujus projektinius ...
2022-07-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This