„Acis ir Galatėja“ premjera Neringoje subūrė pasaulines operos žvaigždes

Fotoreportažai, Kultūra

Šį savaitgalį vasarotojai Neringoje turėjo unikalią patirtį – mokyklos sporto salė virto autentiška scena pastoralinei meilės operai. 

Pasaulinio garso menininkai, suburti neringiškės operos solistės Laurynos Bendžiūnaitės ir pastatymo muzikos vadovo, legendinio senosios muzikos atlikėjo, britų klavesinininko ir dirigento Trevoro Pinnocko, Nidoje pristatė Georgo Friedricho Händelio (1685–1759) operos „Acis ir Galatėja“ premjerą.

„Tai yra absoliučiai mano svajonė, mano idėjos materializacija, geriausia dovana man pačiai. Yra labai keistas jausmas. Anksčiau tuo taku į mokyklą ėjau kaip moksleivė, o dabar einu, kaip su muzikiniu kraičiu grįžusi profesionalė. Apima déjà vu momentas, grįžta emocijos, kurios tiesiog kunkuliuoja. Turiu puikų šansą išlieti tai muzikoje“, – premjeros išvakarėse sakė Galatėjos vaidmens atlikėja, sopranas L. Bendžiūnaitė. 

Domo Rimeikos nuotr.

Atlikėja į gimtąją Nidą grįžta dažnai, tačiau visada tai yra susiję su poilsiu ir atostogomis.

„Dabar pirmą kartą aš grįžau su lauktuvėmis. Jaučiu begalinį malonumą įteikti šią dovaną savo kraštui ir savo krašto žmonėms“, – džiaugėsi Neringoje užaugusi atlikėja.  

Kurti operos Nidoje iš Didžiosios Britanijos atvyko muzikos vadovas, dirigentas Trevoras Pinnockas ir režisierius Peteris Cantas. Deja, dėl pandemijos kelionę į Neringą teko atidėti šios operos pastatymo idėjos autoriui Fredericui Wake Walkeriui. Visų šių kūrėjų veiklos laukas yra geriausi Europos ir pasaulio teatrai bei koncertų salės.

Pasak L. Bendžiūnaitės, tikras stebuklas, kad opera statoma būtent Nidoje, nes maestro Trevoras Pinnockas yra absoliuti barokinės muzikos legenda, „The English Orchestra“ įkūrėjas, etalonas, į kurį muzikantai lygiuojasi pradedami bet kokį barokinį kūrinį.

G. F. Händelio opera „Acis ir Galatėja“ Nidoje atlikta būtent tokia, kokią ją sukūrė kompozitorius – skambėjo originali kūrinio orkestruotė. Grojo istoriniai pučiamieji, o Klaipėdos kamerinio orkestro stygininkai griežė žemesniame, G. F. Händelio laikmečiui būdingame derinime.

Operos „Acis ir Galatėja“ premjera Nidoje užbaigė savaitę vykusį tarptautinį muzikos festivalį „N žemė“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This