Kultūros ministras domėjosi Muzikinio teatro statybomis

Kultūra

„Išvydome gražų ambicingą projektą, kuris bus naudingas ne tik Klaipėdai, bet visam Lietuvos kultūriniam gyvenimui“, – penktadienį apsilankęs rekonstruojame ir statome Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) pastate sakė Kultūros ministras Simonas Kairys, praneša KVMT. 

Anot ministro, statybų procesas visada kupinas iššūkių.

Anot ministro, statybų procesas visada kupinas iššūkių. Olesios Kasabovos nuotr.

„Norėjosi viską išvysti savomis akimis. Juk vienaip procesus supranti būdamas Vilniuje, kitaip – išvydęs gyvai. Apsilankę rekonstruojamame ir statomame Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre dar labiau supratome jo atsiradimo būtinybę bei poreikį susitelkti ir jį užbaigti“, – akcentavo ministras. 

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras vienintelis šalyje ne tik rekonstruojamas, bet ir statomas. Kiti kultūros objektai Lietuvoje tik rekonstruojami, o naujų atsiradimas tik planuojamas. Laukiamas naujo teatro pastato atsidarymas Vakarų Lietuvoje, kuris, tikimasi, bus baigtas 2023 m., turės ypatingą reikšmę ir trauką.   

Naujame KVMT pastate modernumas derės su istorija: prie senojo pastato su 33 metrų aukščio bokštu prisijungs modernus priestatas. Jame numatoma įrengti pagrindinę, didžiąją iki 700 sėdimų vietų žiūrovų salę su natūralia akustika ir šiuolaikinėmis vaizdo, garso bei apšvietimo sistemomis. Bus ir kamerinė iki 200 vietų salė. Didžioji scena bus pakankamai erdvi: 13 m pločio ir 12 m gylio. Artistai džiaugsis naujomis repeticijų salėmis ir jaukiais persirengimo kambariais. Orkestro ložė buvo padidinta, kad joje tilptų nuolat didėjantis KVMT simfoninis orkestras. Tikimasi, kad išskirtinės architektūros pastato konstrukcijos bus įrengtos iki metų pabaigos, o tada prasidės dar sudėtingesni vidaus įrengimo darbai. 

1 Comment

  1. Gal pagaliau

    Gal pagaliau Klaip4da sulauks reikiamo Vilniaus klerkš dėmesio kai pamatė savo akimis kokį projektą įgyvendina Klaipėda. Gal nepagailės pinigų pastatyti gėdos Lietuvai nedarantį objektą. .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Žmonėms su regos negalia nepasiklysti naujajame Muzikiniame teatre padės ir technologijos

Klaipėdos muzikinis teatras skelbia, jog naujajame jo pastate laukiami ir lankytojai, turintys regos negalią – čia jiems talkins ne tik ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Už katę maiše - 150 pinigų*

Nors iki šiol neskelbiama, kas publiką linksmins naujojo Klaipėdos muzikinio teatro atidarymo metu, galimybės patekti į vietos grietinėlės puotą balandžio ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This